Отговори
# 75
Здравейте! Март месец 2025г сложихме дефокусни очила на Роденщок с надеждата, че прогресията ще е забавена. Въпреки гаранцията, която дават, август месец диоптърът се беше покачил с -0.5 (за 5 месеца). Синът ми е на 11г и понеже вече станаха -2.75 ще пробваме с орто-к лещи. При нас тези очила не подействаха, за жалост

# 76
Аз като ви чета оставям с впечатлението, че в един момент диоптрите пак тръгват нагоре.
Иначе за протокола аз на 11 г вече бях с -8 и тези -3 диоптъра не ги отчитам като високи.

# 77
Детето е на 13г. и за 10 месеца няма промяна в диоптъра - стои си на -1.5. Носим очила с италиански лещи за контрол на миопия, а отделно вечер слагаме атропин 0.01% Според нашата офталмоложка марката на лещите няма никакво значение и ефектът бил еднакъв или подобен при всички лещи за контрол на миопия.

# 78
Ние сме на преглед на 08.11,ще пиша дали има полза от стъкла stellest

# 79
Здравейте и от мен! От Ноември месец 2023г дъщеря ми е с  дефокусни очила на Роденщок . С някакви надежди да се спре този диоптър , но уви ..На втората година се оказа  с -1,5 отгоре на едното око и -1 на другото.Сега трябва да сменяме стъкла ,като поръчахме и контактни лещи по препоръка на офтамолога. В момента е с -5.5 и -6,5 диоптър.
Много ми е притеснено...Аз също нося очила от 5-ти клас , но не съм с такъв диоптър а -2,5.
Тя е на 12 в момента и стигам до извода ,че щом детето расте и диоптъта расте независимо от стъклата.

# 80
mari moto аз от тези години започнах да  нося лещи. При мен диоптъра беше и по-голям и разликата между двете очи беше голяма. В ония години в Албена имаше руски офталмолози препоръката беше от тях. Вдигнах малко, но беше в период, в който не носих лещите редовно. Голяма мъка ми беше да се науча да ги махам и затова не ги носих. После в един кабинет по контактология в очна болница ми показаха трика, сега този кабинет го няма. 30 години носих лещи. После се оперирах.
Дано успее през пубертета да задържи диоптъра детето! Успех!

# 81
Здравейте, синът ми на 10г. след преглед се установи покачване на диотър от 1.25, превен преди 4г. на 2,5 ДО и 2,0 ЛО. В оприката при посещение с рецептата ни казаха за Stellest стъкла, за които не спомена офталмоложката ни. Изчетох темата, има противоречиви мнения. След като лекатяр не ни е иформирал за тези "специални" лещи дали е удачно да поръчвам? До сега сме ползвали обикновени диоптрични стъкла за очила яно не без особен ефект. Информираха ме и за тендецията за покачване на диопръра, но до колко може да се смята за нормално при прогресирането?

# 82
Здравейте, синът ми на 10г. след преглед се установи покачване на диотър от 1.25, превен преди 4г. на 2,5 ДО и 2,0 ЛО. В оприката при посещение с рецептата ни казаха за Stellest стъкла, за които не спомена офталмоложката ни. Изчетох темата, има противоречиви мнения. След като лекатяр не ни е иформирал за тези "специални" лещи дали е удачно да поръчвам? До сега сме ползвали обикновени диоптрични стъкла за очила яно не без особен ефект. Информираха ме и за тендецията за покачване на диопръра, но до колко може да се смята за нормално при прогресирането?

Предполагам става дума за късогледство. Защо цели 4г. между двата прегледа? Не съм лекар, но доколкото знам при навлизане в пубертета диоприте ще се вдигат още повече и то пропорционално на израстването на ръст. Така ще е до към 18г. Може би най-добре ще е да посетите друг офталмолог за второ мнение.

# 83
Да късоглед е, но за 4 години покачване с двойни диоптри ме притени.

# 84
През тези четири години правени ли са прегледи? Ако са правени и не е покачвал диоптри, може това увеличение да се дължи на растежа? Израстнал ли е на височина осезаемо?
Нормално е да ви е притеснено. Минусовите диоптри растат с растежа на детето. За стъклата мнение не мога да дам. Имам едно дете в обкръжението, ни те прилагат и капки"атропин", ми има и наследствен фактор. За една година има застой в диоптрите. Детето е момиче, на 12 години.

# 85

А мен ме притесни дали съм разбрал правилно, че периодът между два прегледа е бил 4г. Обикновено трябва да е 6 месеца или 1 година и съответно се вземат необходимите мерки навреме.

# 86
Грешката е моя, очаквах детето да ми каже, че има проблем и не вижда хубаво. При първият преглед не ни казаха, че трябва толкова често следене. Преди седмица се оплака се че го боли глава и тогава посетихме очен лекар. Втората лекарка, поиска всяка година да го водя, за да го следи. Благодаря все пак, ще се допитам за мнение при лекарката.

Общи условия

Активация на акаунт