Препоръчайте интериорни врати- тема 3

• 82 057
  • 508
  •   1
Отговори
# 495
Идея някоя фирма да слага временни външни врати? Става въпрос за такава на строителна площадка.
Ние за тази цел поръчахме блиндирана турска. По 800лв са, погледнете ги, ако ви устройва цената.

armianov, бях писала в тази тема, че пробвах мостри на Варио. Драх ги, чуках ги, блъсках ги😆
Мострата с дървесен декор издържа всички тестове, а едноцветната много бързо се надра, имам чувство, че и с нокът мога да я бележа. Покритието е някак меко, все едно тънка гума. Иначе самите врати изглеждат здрави, но точно едноцветнито покритие- не.
И аз към тях се бях насочила, а това изобщо не звучи добре Sad

Silver cloud, какви поръчахте?

Аз търся едноцветни интериорни врати. Някой би ли препоръчал добри марки?

# 496
Някой пазарувал ли е скоро от Хьорман вътрешни врати и колко време ги е чакал?

# 497
  • София
Барелина, Вариодор Лара, като цвят е бяло с нюанс. Входната е Силод 555.

# 498
  • Somewhere beyond the moon and stars
Аз проучвах там за външна врата и задължително трябваше да се поръча през дистрибутор, не можеше директно от тях.

# 499
Аз проучвах там за външна врата и задължително трябваше да се поръча през дистрибутор, не можеше директно от тях.
Да, така е, имам входна и гаражна врата, но много се проточи доставката и затова питам как е за интериорните. Дистрбуторите са различни.

# 500
Ние преди две години , чакахме ги два месеца

# 501
Имам следния казус. Между хола и кухнята имам един "портал" за който не мога да намеря решение. Искам врата която през повечето време да е отворена, съответно да не пречи. Но при нужда да се затваря, за да може хола да се ползва като спалня.
Това е разпределнието на помещенията, като в кухнята (лявата част) ще има шкафове разположени на общата стена до 3 метра:

Не искам плъзгаща врата, не смятам, че има достатъчно място.
Другото което ми предлагаха е хармоника, но не мисля, че освен визулно ще може да се използва за разделяне на помещенията. Да не говорим, че са ужасно грозни.
На повечето места където проверявах, ми предлагат, 4-ри крила - като крайните две да са статични, което обезмисля изобщо идеята, по-добре да зазидам целия отвор.

Намерих тази врата на Солид 55: https://www.youtube.com/watch?v=LQjmR-wOKSc, но те вече не я предлагат. А при мен няма как да се отваря и към двата края. Ходих на място, но вече не я предлагат, не могат да я изработят и единственото което ми предлагат е безумно скъпи плъзгащи систем (говориха за над 10 000лв) Rolling Eyes

Та.. търся препоръки за хора/фирми които евентуално изработват врати по поръчка, ама наистина по желание на клиента, а не само да сменят цвят или големина. И да не вземат по една кожа, бъбрек и бял дроб за нея.Sweat
Или ако някой има друга идея....

# 502
  • SF
Много зависи от стила на обзавеждането, но не ти ли харесват стъклени врати с черни рамки. Стоят луксозно.
https://i.pinimg.com/736x/33/e1/c1/33e1c1cdcf02933607a7874274f875d8.jpg

В нета има и доста по-добри примери. Но и моят показва какво имам предвид.

# 503
Не че не ми харесват, но както казах искам отвреме на време да се ползва като спалня, което няма как да стане с прозрачни стъкла, а ако не са прозрачни пак се губи от светлия отвор. А и ще пропускат доста шум, като гледам отвора отдолу.
Оф, от 2-3 месеца го мисля и искам да се гръмна вече.

# 504
  • в пералнята
Със стъклени врати и завеси също може да стане.

# 505
Вероятно, но ми се иска да остана със завеси само на една стена, а не стена и половина. А и колкото повече ги мисля тези стъклени врати, просто няма да ми паснат на нищо в апартамента

# 506
Имам следния казус. Между хола и кухнята имам един "портал" за който не мога да намеря решение. Искам врата която през повечето време да е отворена, съответно да не пречи. Но при нужда да се затваря, за да може хола да се ползва като спалня.
Това е разпределнието на помещенията, като в кухнята (лявата част) ще има шкафове разположени на общата стена до 3 метра:

Та.. търся препоръки за хора/фирми които евентуално изработват врати по поръчка, ама наистина по желание на клиента, а не само да сменят цвят или големина. И да не вземат по една кожа, бъбрек и бял дроб за нея.Sweat

Отворът е огромен, няма как да е едно крило.
Иначе може да се вгради касета и вратата да се плъзга в нея. Често се бута част от тухления зид, за да се монтира касетата и се получава частично стена от картон+стена от тухла.

Вратите по поръчка вече почват от 1200 лв. На Вашата схема без размер видимо отворът е като за 3 врати. В този ред на мисли, цената ще е минимум 3500-4000 лв за този портал без специфични механизми.
Питайте тази фирма, но работят скъпо. Може пък да Ви дадат идея.

https://www.facebook.com/pasart.bg/?locale=bg_BG

Успех!

# 507

Отворът е огромен, няма как да е едно крило.
Иначе може да се вгради касета и вратата да се плъзга в нея. Често се бута част от тухления зид, за да се монтира касетата и се получава частично стена от картон+стена от тухла.

Вратите по поръчка вече почват от 1200 лв. На Вашата схема без размер видимо отворът е като за 3 врати. В този ред на мисли, цената ще е минимум 3500-4000 лв за този портал без специфични механизми.
Питайте тази фирма, но работят скъпо. Може пък да Ви дадат идея.

https://www.facebook.com/pasart.bg/?locale=bg_BG

Успех!

Съжалявам ако не съм уточнила, но да - една врата с три крила си го представям. За съжаление няма как да се бута стената понеже е носеща.
Цена от 4000 ми звучи супер, минимума който ми казаха, за нещо което ме устройва частично е над 8000.
Благодаря за контактите, ще ги проверя.

# 508
Cassy, а мебелист ли ще ти прави кухнята? Ако да, би трябвало да може да ти предложи решение, стига да е добър и да му се занимава. Според мен този отвор си е за плъзгаща врата, като решението е да "влиза" зад кухненските шкафове и да се работи и с гипсокартон, както предложи и Драго, но без да се пипа стената, щом е носеща. Да, плъзгащите не шумоизолират като стандартните, но пък при този размер отвор е трудно да се намери идеално решение.

Общи условия

Активация на акаунт