Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са текущите ограничения за пътуване в Гърция и влизане в България?
Как можем да стигнем до Гърция?
Кои са най-популярните гръцки острови и как можем да стигнем до тях?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са текущите ограничения за пътуване в Гърция и влизане в България?
-
Как можем да стигнем до Гърция?
Можете да стигнете до Гърция по различни начини, като най-често използваният път е Е79 през ГКПП Кулата. Други възможности за преминаване на гръцка територия включват шофиране или пътуване със самолет от София до Атина или някои от гръцките острови. Освен това можете да изберете пътуване с кораб, като разписанията обикновено се публикуват между януари и април.
-
Кои са най-популярните гръцки острови и как можем да стигнем до тях?
Най-популярните гръцки острови включват Цикладите, Северноегейските острови, Спорадите, Йонийските острови, Сароническите острови, Додеканезите и Крит. Те могат да бъдат достигнати чрез фериботи от различни пристанища в Гърция. Например за Цикладите и Северноегейските острови можете да използвате фериботи от Пирея, Рафина или Лаврио, докато за Йонийските острови можете да използвате ферибот от Игуменица или други пристанища.
-
Кои са някои популярни плажове в Гърция?
-
Какви са методите за плащане, приети в гръцките заведения?
Синът ми и приятелката му ще ходят в Кавала, защото са без кола, а до там има автобус.

Здравейте, бях на плажа Амолофи на 24км от град Кавала на 06 и 07.08.22г.Плажа е много хубав с мек ситен златист пясък, без щипалки, медузи, камъни и водорасли.Има дължина 2,5-3 км от запад на изток, гостите на плажа са предимно от Балканският полуостров, идеален е и за семейства с деца но е малко шумен.Ако искате по-тихо място отидете близо до скалите при бар Wave.Ползването на плажни принадлежности е срещу консумация дори само едно кафе 4 евро за което получаваш чадър,шезлонг,масичка и малка минерална вода.Има покрити със зебло безплатни паркинги за коли.Аз бях на 2 дневна екскурзия от България по маршрут плажа Амолофи, Кавала, Керамоти , остров Тасос.Написах 3 малки пътеписа незнам дали е удачно да ги публикувам тук.