На море в Гърция 2022 - V

• 63 398
  • 767
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Влизам с въпрос за използването на дрон в Гърция. Рових в интернет, но не успявам да открия информация дали и какви ограничения има евентуално в Гърция за използването на малък дрон.
Искаме покрай ученическата ваканция края на месеца да отскочим до Корфу и мъжа ми иска да си взема дрона, ако е възможно.
Дронът е малък, тежи 249 гр, дължина - 245 мм, ширина -289 мм, височина-56 мм.
Намирам това в интернет, но не съм сигурна дали е актуално и дали важи за такива малки дронове, както и за чужденци - https://dronerules.eu/bg/professional/regulations/greece

# 571
Влизам с въпрос за използването на дрон в Гърция.
От доста години дронът ни е част от багажа.
Не съм чувала/чела за забрани.
Обаче винаги когато го ползваме, гледаме дронът да се издига и каца от места, където няма хора.
Първо, заради опасността да нараним човек/дете и второ заради шума, който образува самият дрон.
Веднъж почиващи хора ни направиха забележка (Сани Клуб) и си бяха прави.
Не е приятно да си лежиш небрежно и около теб да се мотае дрон. Поне на мен не ми е приятно и затова се съобразяваме.

В България си има места, където не може да се ползва дрон. Например около Народното събрание.
Предполагам, че и в Гърция е така.

# 572
  • София
Благодаря за информацията. Ние още не сме го пробвали дори, подарък ще е и още не е отварян. Надявам се да не бучи много, все пак е доста малък. Ще спазваме тогава общите препоръки и се надявам да няма проблем.

# 573
  • София
В интерес на истината, половин Гърция е забранена за дронове. 😃 Като гледам картата, Корфу почти целия. Извън майтапа, хубаво е много да се внимава покрай военни и подобни обекти, че може да стане голяма разправия.
От познати съм чувала, че до 50 м в радиус и визуален контакт с дрона, нямало проблеми.
https://dagr.hcaa.gr/el/#map_page

# 574
Наши приятели носеха дрон тази и миналата година през лятото в Гърция. Когато бяхме на Корфу миналата година нямаше проблем, даже имаше и други дронове на Кайзер Трон до село Пелекас. Там е супер локация за снимки.
Тази година на Миртос една почиваща жена дойде от единия край на плажа и се развика да спрем дрона, че е много досадно, и че и пречи.
В Янина около езерото не е разрешено и не може да се оперира с дрон, защото летището е близо.

Последна редакция: ср, 19 окт 2022, 11:04 от kremm

# 575
Ние се чудим дали да не направим един 3-4 дневен Афитос (комбиниран с плаж на Сани) в края на другата седмица и да закрием сезона.
По прогноза времето го дават слънчево, около 20 градуса.
Никога не съм ходила в Гърция в края на октомври/началото на ноември. И се чудя.

# 576
Аз съм ходила и ме валя дъжд цяла седмица Simple Smile

# 577
Ходили сме и октомври, и ноември, времето е бивало прекрасно (а също и сме умирали от студ в Солун по време на ноемврийската ваканция), но само руснаци са се къпали в морето. За нас водата отдавна е твърде студена. Вечерите също са прохладни. Но си е Гърция Simple Smile Иначе и в България ще бъде 26 градуса през следващата седмица, което очаквам с нетърпение.

# 578
  • Sofia
Никога не съм ходила в Гърция в края на октомври/началото на ноември. И се чудя.

Ходили сме в самия край на октомври и беше чудесно. Simple Smile С уговорката, че аз плувам с часове и в много студена вода. Просто обожавам морето и не мога да устоя, дори да ми е дискомфортно.

# 579
И аз с въпрос за късна Гърция, но не търся море и плаж (може да се разхождам по красив плаж, но няма да се къпя със сигурност). Имам седмица в края на ноември и началото на декември. Има промоция на полети до Атина в момента и ще си взема. Къде се ходи по това време? За културен туризъм, спа, хапване, атмосфера и т.н.

# 580
То и да търсиш плаж, по това време на годината в Гърция няма Simple Smile А около Атина не са кой знае какво и през останалите сезони. Но ако летите до там, си е за градски туризъм. Времето може и да е хубаво, но по-вероятно да не е. От културната дейност препоръчвам Музея на Акропола, Бенаки и Цикладското изкуство. Спа няма. Ако случите слънчеви дни, може да се отиде до Нафплио (с автобус или рент-а-кар) или до Хидра с ферибот. Ако наемете кола, може и до Делфи и разни други археологически обекти, които не са много далеч, но с обществен транспорт е трудно.

Иначе ние тия места обикновено ги наглеждаме през пролетта или септември, за късна есен предпочитаме Солун.

# 581
Да споделя по темата с късните плаж и море- миналия уикенд на Западен Пелион и около Волос, водата беше 22-23 градуса. Във водата бяха дежурните местни баби и дядовци, в събота дори преваля за кратко, но после беше много приятно слънчево и меко време за разходка. В неделя даже горещо стана, а температурата на водата 23 градуса. В малките селца работеха само старите класически таверни, във Волос- всичко.
За този уикенд го дават още по- топло, така че пожелавам приятна екскурзия на осмелилите се 🌞😀

# 582
  • Розовата долина
И ние решихме да си направим една разходка до Кавала за 3 дни /вчера се прибрахме/Времето в момента е прекрасно за разходки, спокойно можеш да си лежиш на плажа по обяд, а ако си по-смел и да се изкъпеш...Изключително съм доволна от октомврийското пътуване, макар и до северна Гърция!

# 583
Да споделя по темата с късните плаж и море- миналия уикенд на Западен Пелион и около Волос, водата беше 22-23 градуса. Във водата бяха дежурните местни баби и дядовци, в събота дори преваля за кратко, но после беше много приятно слънчево и меко време за разходка. В неделя даже горещо стана, а температурата на водата 23 градуса. В малките селца работеха само старите класически таверни, във Волос- всичко.
За този уикенд го дават още по- топло, така че пожелавам приятна екскурзия на осмелилите се 🌞😀
Чудесно звучи! В близките села до Волос ли бяхте, или слязохте по́ на юг?

# 584
Чудесно звучи! В близките села до Волос ли бяхте, или слязохте по́ на юг?
Бяхме в Агрия, Кала Нера и  на юг до Милина. Качихме се и до Портаря, защото си пазарувахме конфитюри от местни плодове в тамошна фабрика. 😀В неделя бяхме във Волос.
PS: Минахме и в двете посоки Кулата за минути- пусто и празно🙂, но гърците подробно ни провериха талона на влизане рано сутринта в петък/ много рядко са ни ги искали изобщо през годините/.

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 12:19 от ellis

Общи условия

Активация на акаунт