На море в Гърция 2022 - V

• 63 363
  • 767
  •   1
Отговори
# 615
  • у нас
За лятото. Ще дебна черен петък за Бг и за това от сега се оглеждам. Ще е тур Плевен-Огняново-Гърция-Сандански -Плевен. От Огняново 2ч ще го обутаме до  морето . Пък дано малко го е по израснал 🥴🤢 Плевен -Гръцко -Плевен е невъзможно :/

# 616
Бих ви посъветвала да замените Огняново с Добринище. Била съм и на двете места и определено предпочитам Добринище пред Огняново, което е едно прашно село с неподдържана инфраструктура, а пътят до него хич не е добър. Или евентуално нещо около Гоце Делчев за нощувка, но за там нямам препоръка.

# 617
Tommelise,
и аз съм имала трудно пътуващо дете, знам какво е. От София до Халкидики с междинна нощувка сме ходили Simple Smile
А Плевен си е доста по-далеч. Най-близката Гърция за вас е май по маршрута на румънците - през Ловеч, Стара Загора, Хасково и Маказа. Пак не е малко за наведнъж, но в случай че решите да комбинирате не с Огняново, а с нещо в Родопите - също бива.

# 618
Аз разбрах за лятото…Сестра ми летуват вече
няколко години близо до Кавала, на Палио.Плажът май не е нещо уау, но ставал.Наблизо има доста плажове, достижими с кола.

Последна редакция: чт, 03 ное 2022, 17:00 от ДХ3

# 619
Ето и една екопътека с водопад до Кавала, водопада не е нещо особено, но пътеката има излъчване на тропическа гора.
https://www.google.com/maps/place/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81 … 2729!4d24.4011357

# 620
  • у нас
Ето и една екопътека с водопад до Кавала, водопада не е нещо особено, но пътеката има излъчване на тропическа гора.
https://www.google.com/maps/place/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%81 … 2729!4d24.4011357
страхотно ❤ Толкова харесваме екопътеки .Благадаря.

# 621
А аз бих заменила Огняново със Сандански (има и басейни и планини наоколо и прекрасен парк), особено ако пътуването е май или септември. И съвсем ще избегнете завоите.

# 622
Водата на Огняново не бих заменила с нищо... Имам и любимо хотелче, не знам дали е удачно да го посочвам тук.

Иначе на връщане по вашия маршрут, щом ще е през Сандански, Може да посетите езерото Керкини. Аз все се гласа затам, но нещо ми се разминава, но съм разглеждала снимки и много ми хареса.

# 623
Ще поработя една седмица в Кавала.
Ще взема и половинката с мен. Ще имаме много свободно време.
Какво да разгледаме наоколо ?
Набелязал съм кулата, няколко музея и някакви разкопки наоколо - Philippi archeological site

И ако някой знае и случайно има някоя закътана таверничка, не държа да е комерсиална и с гледка море, искам вкусно приготвена морска храна Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 14:54 от aiwabg

# 624
За историческите забележителности потърси постовете на gigi-gagi от лятото, много са изчерпателни.

За таверни - Sousouro в центъра (но не е рибна), Savvas на морето.
Да не пропуснете да си купите курабиедес, традиционните сладки, които се правят в Неа Карвали, макар че ги продават на всеки ъгъл и в Кавала.

Много хубав план, дано случите и на време Simple Smile

# 625
За Кавала препоръчвам Немезис (вечерно време е лудница и е невъзможно без резервация). Сядали сме и в няколко други тавернички край морето, не запомних имена, едната май беше Ялос или нещо такова. Винаги ни е било вкусно и обслужването добро.

# 626
За историческите забележителности потърси постовете на gigi-gagi от лятото, много са изчерпателни.

За таверни - Sousouro в центъра (но не е рибна), Savvas на морето.
Да не пропуснете да си купите курабиедес, традиционните сладки, които се правят в Неа Карвали, макар че ги продават на всеки ъгъл и в Кавала.

Много хубав план, дано случите и на време Simple Smile

Тя като чу Кавала и това беше първото, което и мина през ума Simple Smile (това лято само един път минахме през Карвали и като луда с картечница беше в сладкарницата)
Благодаря ви за информацията, дано и времето е ок.

# 627
  • София
Разбирам я жена ти 😂 другата седмица тийнката ще ходи на тридневна екскурзия в Солун и Метеора, каква поръчка съм ѝ приготвила.... Без курабии и тригуни с крем да не се прибира. 😃

# 628
Разбирам я жена ти 😂 другата седмица тийнката ще ходи на тридневна екскурзия в Солун и Метеора, каква поръчка съм ѝ приготвила.... Без курабии и тригуни с крем да не се прибира. 😃
Най-често се пазарува в Теркенлис и Констандинис веригите, но за тригуни специално препоръчвам това https://goo.gl/maps/x2RruESRTU5XC2rg7

# 629
  • София
Ей, страшен пропуск от моя страна - тези тригуни (всъщност не са ли тригони) не съм ги опитвала и сега страшно ми се приядоха, ама ще трябва да чакам, че няма кой да ми донесе Sad.

Общи условия

Активация на акаунт