На море в Гърция 2022 - V

• 63 364
  • 767
  •   1
Отговори
# 600
По самолетните въпроси - нещо напълно ново. Добра новина за местното население и (поне според мен) ужасяваща от гледна точка на туристическото развитие. Вече съм много предпазлива в приемането на всичко, улесняващо и усъвършенстващо туризма на Цикладските острови...
https://greekreporter.com/2022/10/26/island-airline-launched-gre … tL1bVP9V9DBCWxfeA

# 601
  • София
Здравейте, малко извън темата за морето, но от седмица се чудя, дали ако предприемем едно пътуване между Коледа и Нова година с цел разглеждане до Атина ще си заслужава да прескочим до Напфлио и региона за ден  или всичко е затворено? Някой пътувал ли е по това време в района?

# 602
А, работят си ресторанти в Нафплио, забележителностите също, но е много кратко зимното работно време и се съобразете с празничните дни, когато вероятно са затворени. Змия май последна беше по НГ там. То, Гърция през зимата не е като през лятото, не бива човек да очаква това, но никой гладен не остава. На мен ми харесва и такава.

# 603
  • София
Параход, благодаря за информацията . Ще разгледам работното време на различните обекти и ще направим плана  . А за НГ дали някой е бил в Солун, идеята е навръщане да останем на 31.12 в апартамент там и евентуално да излезнем някъде навън вечерта без да се ангажираме с ресторант? Дали си заслужава града или да търся нещо друго място?

# 604
  • София
В Нафплио посрещнахме 2020. Сега отново е един от вариантите ни за НГ.
На 1 януари детски духов оркестър обикаляше улиците и свиреше коледни песни.
Беше прекрасно.

# 605
SANI+,
на площад Аристотел традиционно има коледен базар. В Skylinewebcams можеш да го видиш, редят го около месец по-рано. Покрай ковида нямаше, сега сигурно пак има. Но по спомени, затваряше вечер и няма програма за самата Новогодишна нощ. В Солун е страшна лудница по тези празници, имам чувството, че на 30. и 31. всичките са излезли по улиците, по магазини и заведения - в никой друг сезон не съм го виждала така.
Ресторантите си работят на 31. през деня, някои и до доста късно следобед, вечерта обаче не знам какво ще правите. Гърците по традиция се събират в домашна обстановка, играят карти и излизат на заведение след 12 ч. Без резервация една ли ще намерите места в ресторант, а и в баровете си резервират за празничната нощ.
Най-многото, което сме виждали като общинска организация за празника, е заря в полунощ.
За 1 януари нищо не мога да кажа, не съм била на този ден в Солун. В най-различни затънтени краища на Гърция сме намирали да ни нахранят на 1-ви следобяд/привечер, като правило нито заведения, нито магазини работят на тази дата. Също много почиват и на 2-ри, но в Солун ще има работещи.
Пекарните правят традиционната василопита (кекс с празнична украса), но рядко отварят на 1-ви, обикновено на 31-ви трябва да си я купиш.

# 606
  • София
Параход - Много благодаря за отговора.Определено ще пропуснем Солун за НГ. Миналата събота бяхме там по работа и беше лудница навсякъде и по улиците и по заведенията, ако и по НГ е така и с повече народ - не е за нас. Ще преосмислим пътуването в друго време от годината.

# 607
Бягство дълъг уикенд. Поздрави от плаж Амолофи.
За пръв път идваме в този район и съм Уау!
Няма да е моето място юли и август.
Но за късен септември, октомври, че и ноември е сууууууупер.

# 608
За понеделник сутрин кадри от остров Кастелоризо от преди повече от месец.

# 609
  • София
Поздрави от Корфу. Страхотно време, водата също е ок. Със сигурност е доста по-топла от края на май на Талата Simple Smile

# 610
  • у нас
Здравейте. Планувам почивка в Огняново и от там да слезем към Гърция. Малкото дете не понася дълги пътувания и тава измислих като вариант да отидем до Гърция. До сега не сме ходили там и колкото и да търся квартири, хотели не мога да добия ясна представа и да направя някаква организация . Моля за препоръка за конкретно място за настаняване в района. Може да е квартира или хотел, най-важната е плажът да е подходящ за малко дете, по възможност пясъчен, да има места за хапване и разходки. Обичаме и природни забележителности, водопади, пещери( ще е бонус да видим нещо интересно ако има в района)

# 611
  • София
Здравейте. Планувам почивка в Огняново и от там да слезем към Гърция. Малкото дете не понася дълги пътувания и тава измислих като вариант да отидем до Гърция. До сега не сме ходили там и колкото и да търся квартири, хотели не мога да добия ясна представа и да направя някаква организация . Моля за препоръка за конкретно място за настаняване в района. Може да е квартира или хотел, най-важната е плажът да е подходящ за малко дете, по възможност пясъчен, да има места за хапване и разходки. Обичаме и природни забележителности, водопади, пещери( ще е бонус да видим нещо интересно ако има в района)
Пътят Огняново - Гоце Делчев хич не е къс, а е и много завоест. Ако причината е непонасящо път дете, може би не е най-добрия вариант. По магистралата ще е много по-леко пътуването. Иначе около Драма има пещери, каньон, но са далече от морето. Става да се видят на отиване/връщане.

# 612
Абе за завоест, завоест е, но границата е на по-малко от час. Огняново-Кавала е точно 2 часа. Все някак ще изкара. От село Баня и Добринище (които са доста по-далеч от Огняново) сме правили доста еднодневни трипове до Драма, Кавала и Ставрос за запълване на времето и кулинарен туризъм.

Като най-близки и популярни сред българите дестинации в тази посока, погледнете Неа Ираклица и Неа Перамос. И двете места са доста оживени, като Перамос почти няма плаж и се ходи на прословутия Амолофи. Настаняване има в изобилие, зависи вече от предпочитанията и бюджета. Самият град Кавала е чудесен за разходка и разглеждане.
Пещери - Алистрати между Драма и Неа Зихни, много е хубава, и Маара - близо до границата на Илинден (не съм ходила, само в интернет съм я виждала). Водопади май не се сещам в този район.
Друго място с плитък пясъчен плаж в региона е Керамоти, но то е от другата страна на Кавала и на малко повече километри. Тогава забележителностите в района на Драма ви остават далече, евентуално нещо можете да видите попътно. Но пък оттам се прави дневна разходка до Тасос с ферибота.

# 613
  • София
От Огнянов до границата са 30 км. без завои, оттам до морето има 15 км завои преди Драма, другото е прав като конец път. А вече стигането до Огняново/Гоце Делчев си е съвсем отделен въпрос. 😃
Бих погледнала за настаняване Кавала, денят вече е къс и е по-добре всичко да е наблизо - заведения, разходки, плаж.
За природни забележителности - Драма.

# 614
Бих погледнала за настаняване Кавала, денят вече е къс и е по-добре всичко да е наблизо - заведения, разходки, плаж.
Може би не става дума за сега, щом се говори за плитък плаж, а за лятото? Ако е за сега - Кавала твърдо, то в курортните градчета няма нищо.

Общи условия

Активация на акаунт