RYANAIR - 21

• 44 333
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
  • sf
За мен 00:00 на 28.04.е 27ми срещу 28ми. Странен избор на час са избрали, да бяха мръднали с 5мин, колко ли хора ще объркат деня? 🙄

# 571
  • Германия
Според мен на 28. в нулев час, а не в 24-тия.
Допълвам се щом денят започва в нулев час, то би трябвало да се мине през проверка и т.н. на 27-ми вечерта за да се излети в 00.00 на 28-ми.

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 15:36 от pepelyashka

# 572
Чудя се за полета до Болоня на 28.04., който излиза в 00:00 ч., в кой ден всъщност излита - в полунощ на 27.04. срещу 28.04. или в полунощ на 28.04. срещу 29.04.?

00.00 е вече 28.04.

# 573
денонощието започва с 00:00, не завършва с него. до 23:59, 24 няма

# 574
  • София
Чудя се за полета до Болоня на 28.04., който излиза в 00:00 ч., в кой ден всъщност излита - в полунощ на 27.04. срещу 28.04. или в полунощ на 28.04. срещу 29.04.?
Объркващо е и минус за организацията им.
Нощта на 27ми срещу 28ми е, защото на 27 в 23.35 каца от Болоня. На 28 вечерта няма кацащ от Болоня.
Но и тази проверка не дава 100% сигурност принципно, защото има W маршрути ( A - B, B - C, C - B, B - A ). Но в случая не е такъв.

# 575
Благодаря ви Grinning

# 576
Има объркващи сигуации с часовете. Ние веднъж летяхме в 1.30 сутринта при смяната на лятно със зимно часово време и си отвисяхме на летището. Blush Но пък почивката, на която отивахме беше разкошна.

# 577
  • София
Бихте ли ми казали при закупени места колко време преди полета можеше да се чекираш онлайн?

# 578
60 дни преди полета може

# 579
Бихте ли ми казали при закупени места колко време преди полета можеше да се чекираш онлайн?
А то какво е предимството да се чекираш онлайн много по-рано от полета? Flushed Съвсем сериозно питам Grinning

# 580
А то какво е предимството да се чекираш онлайн много по-рано от полета? Flushed Съвсем сериозно питам Grinning

При пик периоди, а и не само, компаниите предвиждат определен % оувърбукинг. Забелязала съм, в някои случаи, че тези, които нямат приорити и/или чекират късно рискуват да останат извън борда. На познат, който има навик да се чекира след последния момент, образно казано, на няколко пъти в пик период не му позвили онлайн чекиране и го пращаха на гише. Два пъти даже си остана навън. Инфото касае Wizz, а но все пак.

Гледам да се чекирам веднага, дори да имам купени места.

# 581
И аз винаги гледам да се чекирам веднага, когато е възможно, за да ми е по-спокойно. Единственото притеснение е, ако нещо се случи с документа за самоличност за тези 3 месеца до самия полет.. Но тук прочетох, че нямало значение с кой от двата документа се пътува в ЕС, което ми се струва малко странно, при все че се попълват само имената и номера на документа, но сигурно е така..

# 582
  • София
Благодаря за отговорите.
Не иде реч за предимство при ранно чекиране, а просто съм си такава, че гледам да си свърша и организирам нещата в първия момент, а не в последния и то когато се отнася до екскурзии и почивки.

# 583

Здравейте, работя като check-in/gate agent.
Идеята е, че колкото по-рано даден пътник се чекира, получава по-нисък пореден номер (sequence number) на бордната карта. Първият чекиран пътник е с номер 1, вторият с 2… до 180/189/197 спрямо какъв тип boeing ще изпълнява полета. Което означава, че пътниците със закупени места имат по-нисък пореден номер, тъй като онлайн чек-ин за тях отваря от 60 дни до 2 часа, докато без запазени места е от 24 часа до 2 часа преди полета. Доста често обаче авиокомпаниите продават повече билети, отколкото са местата в самолета, с идеята, че някои хора закупуват билети, но в последствие се отказват (а вече от авиолинията са им взели парите). Но в случай, в който всеки един пътник със закупен билет се чекира, останалите примерно +5 пътници остават на standby. Те могат да летят, ако 5 човека не се явят на изхода при отвеждане до самолета. Ако примерно не се явят 3 пътници, само 3 от тези standby пътници могат да получат местата на неявилите се. Това се случва на принципа на по-нисък sequence number. Пътниците, които са се чекирали първи, съответно имат по-нисък номер на бордната карта, ще получат тези 3 места на неявилите се.

ПС
1. Това не е принцип на подбиране кои пътници ще получат местата на всяка авиолиния, но за RyanAir (също и WizzAir) е този.
2. Това дали имате priority, чекирали сте багаж, платили сте повече пари за билет от друг пътник и каквото и да е не е от никакво значение, гледа се само поредният номер.
3. Пътниците, които останат без място, получават компенсация, настаняване и безплатна презаверка за следващ полет (разбира се за същата дестинация или за друга дестинация в същата държава).

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 23:21 от ztztt

# 584
Благодаря за разясненията Hug
Стана ми любопитно, защото имам Приорити и място, пък още не ми дава да се чекирам (има месец+ до полета). Ще следя и ще действам Blush

Общи условия

Активация на акаунт