Случка на паркинг.

• 10 427
  • 251
  •   1
Отговори
Преди няколко дни се развиках на непознат човек и чувството е още много неприятно. Беше паркирал до мен така, че да не мога да си отворя шофьорската врата. Опонира ми с факта, че неговата кола си е вътре в очертанията и да, така беше. Аз бях също вътре в очертанията, но близо до чертата, защото от другата ми страна не е само стена, долу в ниското има тръба и до стената не можеш да се залепиш. Някак все повече вярвам, че го е направил нарочно. Погледнал е как съм спряла, не е видял какво ми пречи и нарочно ме е затапил. Разбирам, че не са особено добре проектирани разстоянията за колите, и по-тесни паркинги съм виждала. Но си мисля - ок, идваш да си свършиш работа, това е мол, места има, купчина етажи само паркинг, делничен ден сутринта е, и решаваш да се набуташ плътно до другата кола просто защото можеш. Аз също мога да се вкарам плътно до някого, но трябва ли, никога не бих. Дори някой да е спрял погрешно и криво - ми може да е болен, сакат, да е бързал, да е некадърен шофьор, каквото и да е, няма да му попреча нарочно, ще си намеря друго място. Не знам как да го обясня. Реално човекът не е нарушил правило или закон, събрал се е в очертанията. Аз опитах да му кажа, че трябва да се мисли и за другите, но той само ми сочеше как съм можела да се доближа до стената ооооще малко. Имах 15-20см. до тръбата, евентуално бих могла да се наместя по-близо, така е. Обаче може да съм некадърна или страхлива, не мисля, че това е истинският проблем. Все пак и аз съм в очертанията. В друг случай щях да приема, че сама съм си крива заради тая педя разстояние, но толкова места имаше, че не можах да възприема необходимостта от точно това място. Не очаквам от всички да са перфектни шофьори, много хора даже се страхуват да карат, и по никой начин няма да ми хрумне, че 20см. са много или поне достатъчни, за да изкарам другия идиот и да му причиня неудобство нарочно. Ние трябва ли да си създаваме грижи само защото някой е изчислявал да се паркират дребни коли. Ако колата на младежа беше колкото моята, нямаше да може изобщо да влезе. А до някой майбах дали щеше така точно да спре. Хем ме е срам, защото не ми е присъщо да се разправям, хем се ядосвам наново, защото мисля, че единственото противодействие на неуредиците е хората да си помагаме и да мислим един за друг. Това не може да се напише в закон и не знам по какъв начин може да се обясни. Млад човек, чист и спретнат, изглежда интелигентен и възпитан, в друга ситуация дори бих казала приятен. И някаква леля му чете конско. А човекът си е в очертанията. Още ми е криво, че виках. Но пък всеки път ли да мълча.

Вие щяхте ли да се подразните, какво щяхте да обясните, какво щяхте да направите? А на негово място - щяхте ли така да спрете? Аз със сигурност на крайно място повече никога няма да паркирам.

# 1
Аз ли не разбрах, вие се дразните, че е имало много места на паркинга в мола, но някакъв си човек е спрял точно до вас - при положение, че той си е паркирал колата абсолютно правилно по вашите думи.
Ако е имало толкова много места в даден момент, вие защо спряхте по този начин?
Виждайки, че не сте права, защо крещяхте и викахте по човека, при положение, че вие не сте паркирали, както трябва?
Този мъж е нечий съпруг, баща и вие опитахте да го унизите, въпреки, че вие сте не по правилата.
А той може дори да не е видял в момента, да е станало случайно точно така, но вие излизате, започвате да крещите, той как да ви отговори : ами спрял си е в очертанията, точно както трябва. Принципът е следният : паркинга е на всички, човека има право да си спре, където иска, особено при положение, че е спрял точно , както трябва, а не на ръба на очертанията.
Вие си влизате през другата врата и си мълчите, защото "спирам, както мога" не е във ваша услуга в случая.
Започвам да се изумявам, колко изнервени са станали хората и как всеки държи да се изкара безпогрешен. Дори точно тези, които са сгрешили крещят и се налагат  , как са "безгрешни".

Не сте права, а за това, че сте крещяла на човека, трябва да ви е срам, а не да пишете по форумите в опити да си докажете, че сте права. Не сте.

# 2
  • Berlin
Добре де, а ти не видя ли, че ако някой паркира до теб (в очертанията) няма да можеш да влезеш? Като е имало толкова места, да беше избрала ти друго.

# 3
Излизай сутрин рано дни наред, научи се да паркираш на тясно, на криво, на неудобно място. На всякакво.

Като научиш това и срещнеш някой като теб от днес да ти крещи, ще разбереш къде си била, преди да си се научила НАИСТИНА да паркираш.

# 4
В друг случай щях да приема, че сама съм си крива заради тая педя разстояние, но толкова места имаше, че не можах да възприема необходимостта от точно това място....Аз със сигурност на крайно място повече никога няма да паркирам.
Едно, че имаш проблем с нервите и второ, не си достатъчно опитен шофьр, за да се сетиш, че като паркираш, може и друг до теб да паркира, без да се съобрази как ти ще излезеш... И защо си се завряла там, като е имало толкова други свободни места? Другия не е длъжен да мисли за теб. Особено пък като има очетания....

# 5
  • София
Подкрепям горните мнения. Човекът си е бил в очертанията, а ти при все толкова свободни места, си спряла на кофти място с тръби и близо до съседното място. И аз се дразня, като спират накриво или залепени до съседното място, но пък не знам дали като са спирали, съседната кола не е била така спряна, та да се наложи да паркират по този начин.

Иначе, видно разправията ти е създала дискомфорт и сега се мъчиш да си докажеш, че си права, за да се почувстваш по-добре. Разбирам какво те е ядосало, че той не е помислил за вече паркирана кола, но и ти не си била права. Но пък се случва да се счепкате с друг шофьор. На мен ми се е случвало много пъти, някои съм била права, някои - не толкова. Каквото такова, нищо чак толкова не е станало. Гледай като паркираш, особено когато имаш избор, да не е на място, на което лесно могат да те затапят и толкова. Като натрупаш опит ще претръпнеш.

# 6
Търсиш някаква валидация на реакцията си, но сама знаеш, че няма да я получиш, защото не си права. Горните мнения казват достатъчно. При десетки удобни места си спряла на такова в близост до тръби и до линията, после крещиш на другият шофьор, че е паркирал изрядно. Пази си нервите и паркирай така, че да имаш достъп до колата си.

# 7
Хем си виновна, хем викаш на човека. Като си видяла, че мястото е неудобно, защо не паркира на друго? Съседния автомобил не е длъжен да ти обикаля колата и да разсъждава защо ти така си спряла! И наистина ли мислиш, че хората си нямат друга работа,че с твоята кола да се занимават? Следващия път гледай да паркираш там където можеш и да ти е удобно на теб,дори някой да спре близо до теб!

# 8
Войната по пътищата е безмилостна,не крещи на мъже,които не знаеш как ще реагират.

# 9
salvina аз бих се качила от другата врата при която си имала много място, като писа 20-30 см. до тръбата плюс тръбата ... проблеми нямаш, бих си отпаркирала колата и бих забравила случката. Все пак ти си паркирала на широко .

# 10
  • Пловдив
Предвид че много пъти съм си впълзявала и изпълзявала в колата през дясната врата и седалка, сигурно пак така щях да направя.
Не знам дали щях да се подразня, зависи.
При наличие на много места съм съгласна, че е тъпо. Аз когато се бутам натясно и пълзя през седалката на пътника, е когато няма места. И особено след като се наложи да платя за боядисване на вратата на една (позната по работа), която твърдеше, че с моята врата съм одрала нейната.
Скрит текст:
Аз нямах такъв спомен, но понеже не ми е важно да не ми одерат колицата, че да е красива, съответно не ми е важно да не си я одера сама, не изключвам да не съм забелязала. Тя каза, че имало следа от моя цвят боя върху нейния.

# 11
  • Далечният изток
И аз се чудя защо ти не си паркирала на по-удобно място, без тръби и разни други пречки, щом е имало свободни места рано в делничен ден, сама го казваш?! Ама съдиш него защо не го е направил той, а не себе си защо не си паркирала на друго по-нормално място ти... Ти хем си знаеш, че не си права, хем си си изкарала нервите на невинен човек... Затова ти е кофти, защото не си права и те е срам от случката, а не просто защото си се развикала.

# 12
Дококото разбирам гложденето е дали той го е направил нарочно , с цел да възпитава, което е ужасно дразнещо ако е имал друга възможност . Също доколкото разбрах въпроса е кой на кого се е наложил и дали е бил прав да се налага.

# 13
Да,нарочно,сигурно следи авторката и иска да я изкара извън релси. Grinning

# 14
  • Terra incognita
Тъпо е да се нервираш за такива глупости. Човекът по принцип не е длъжен да мисли как ще си отвориш вратата, след като си е паркирал правилно. По- скоро ти е трябвало да помислиш за себе си, ако някой паркира до теб.

Общи условия

Активация на акаунт