Случка на паркинг.

• 10 428
  • 251
  •   1
Отговори
# 30
Погледнах едно от мненията на авторката в друга тема, в която съветва да дисциплинираш и ''четеш конско'' на чужди деца, защото щяло да има по-добър ефект от това на родителя.
Законът на джунглата.

Мога да приема критиката за моето спиране - все гледам да съм в крайчето и настрани, уж да не преча, а там тръбите наистина ограничават и не съобразих, че се оказвам близо до следващото място.

Но за това с децата категорично не си права и е много гадно да се хващаш за такова нещо, за да ме изкараш кофти човек. Нито дисциплиниране съществува в казаното от мен, нито конско. Дори съм пояснила точно какво имам предвид. Оттеглила съм се от разговора и намирам за излишно да се изважда, за да бъда очернена и да се създаде настроение.

Както казах - срамувам се, криво ми е, и ако това не е достатъчно ясно - съжалявам, че виках. Но и не разбирам защо трябва да се прави нещо напук. Не само през другата седалка, а и през багажника съм влизала, милион глупости съм видяла без да се карам с хората. Но места имаше. Ако не бях видяла поне десетина възможности само с един поглед и само от мястото, на което бях, щях себе си да обвиня и да пия кафе докато другият се върне. Първоначално бях убедена, че не е забелязал или че просто не го е било грижа, но после реших, че е нарочно. И като ви чета как упреквате моето паркиране, най-вероятно вярно е последното. Сблъсъкът ми е, че аз никога не бих създала проблем на друг човек умишлено и наказателно. Може пък това да ми е грешката в живота.

п.п. Не писах, за да се оправдавам и за подкрепа, нямам и нищо особено за обсъждане. Има неща като редно или нередно, и някои особено ме влудяват. Виждам какво мислите и благодаря за включванията.

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 13:02 от salvina

# 31
Грешката ти е, че си крещяла. Оцени късмета си, защото следващия път не знаеш дали няма да попаднеш на друг със също толкова лабилни нерви, на някой дрогиран или дрогирана, на агресивен или агресивна и т.н.

# 32
Преди няколко дни се развиках на непознат човек и чувството е още много неприятно. Беше паркирал до мен така, че да не мога да си отворя шофьорската врата. Опонира ми с факта, че неговата кола си е вътре в очертанията и да, така беше. Аз бях също вътре в очертанията, но близо до чертата, защото от другата ми страна не е само стена, долу в ниското има тръба и до стената не можеш да се залепиш. Някак все повече вярвам, че го е направил нарочно. Погледнал е как съм спряла, не е видял какво ми пречи и нарочно ме е затапил. Разбирам, че не са особено добре проектирани разстоянията за колите, и по-тесни паркинги съм виждала. Но си мисля - ок, идваш да си свършиш работа, това е мол, места има, купчина етажи само паркинг, делничен ден сутринта е, и решаваш да се набуташ плътно до другата кола просто защото можеш. Аз също мога да се вкарам плътно до някого, но трябва ли, никога не бих. Дори някой да е спрял погрешно и криво - ми може да е болен, сакат, да е бързал, да е некадърен шофьор, каквото и да е, няма да му попреча нарочно, ще си намеря друго място. Не знам как да го обясня. Реално човекът не е нарушил правило или закон, събрал се е в очертанията. Аз опитах да му кажа, че трябва да се мисли и за другите, но той само ми сочеше как съм можела да се доближа до стената ооооще малко. Имах 15-20см. до тръбата, евентуално бих могла да се наместя по-близо, така е. Обаче може да съм некадърна или страхлива, не мисля, че това е истинският проблем. Все пак и аз съм в очертанията. В друг случай щях да приема, че сама съм си крива заради тая педя разстояние, но толкова места имаше, че не можах да възприема необходимостта от точно това място. Не очаквам от всички да са перфектни шофьори, много хора даже се страхуват да карат, и по никой начин няма да ми хрумне, че 20см. са много или поне достатъчни, за да изкарам другия идиот и да му причиня неудобство нарочно. Ние трябва ли да си създаваме грижи само защото някой е изчислявал да се паркират дребни коли. Ако колата на младежа беше колкото моята, нямаше да може изобщо да влезе. А до някой майбах дали щеше така точно да спре. Хем ме е срам, защото не ми е присъщо да се разправям, хем се ядосвам наново, защото мисля, че единственото противодействие на неуредиците е хората да си помагаме и да мислим един за друг. Това не може да се напише в закон и не знам по какъв начин може да се обясни. Млад човек, чист и спретнат, изглежда интелигентен и възпитан, в друга ситуация дори бих казала приятен. И някаква леля му чете конско. А човекът си е в очертанията. Още ми е криво, че виках. Но пък всеки път ли да мълча.

Вие щяхте ли да се подразните, какво щяхте да обясните, какво щяхте да направите? А на негово място - щяхте ли така да спрете? Аз със сигурност на крайно място повече никога няма да паркирам.
Спирам там, където ми е удобно и мога. Ако съседната кола е близо до линията е проблем на шофьора на съседната кола. Не мой. Грижа се аз да мога да вляза и изляза. Ако не мога - проблемът е мой, не на съседната кола. В случая разсъжденията ти са абсолютно неприемливи, а извода, че бил спрял нарочно да те запуши - необоснован.

# 33
Паркирала си до линията, а твърдиш, че е било делник, сутрин и е имало места. Ми извинявай, ама кой паркира до линията, когато има други възможности? ММ обикаля като гламав паркингите, за да паркира тойотата, докато намери къде да спре,  за да излезем и двамата без проблем, а не сме точно фини. Разбирам, че в мола всеки иска да спре по възможност точно пред входовете, ама малко мисъл трябва.
Сакати и прочее хайде да не даваме за пример, има паркоместа за инвалиди.

# 34
Всички не разбираме тогава защо е паркирано на проблемното място, след като е имало толкова места. Ти не си преценила, че ще пречиш на друга кола, но смяташ, че отсрещният задължително трябва да е преценил и го е направил нарочно. Защо така? Може и той да е бил заплеснат. Ако беше изказала притеснения, че не можеш да влезеш или да изкараш колата, съм почти ситурна, че човекът щеше да препаркира.

# 35
Никой не ти е правил напук. Втора тема напоследък с такива параноични мисли, какво ви става бе, хора! В другата тема една бременна орева света, че колежките не я пращат да си прави изследвания, значи били лоши. Ти си паркирала идиотски и после човекът ти е виновен. Каква си ти, че някой ще се занимава да те запушва, замисли се малко! Че и нагла, скандал вдигнала, пък вместо да си ближеш раните два дена и да забравиш срамната случка, ти решаваш да се изтъпаниш и във форума каква си хубавица. Ми браво.

# 36
  • София
И аз не разбирам защо трябва да се крещи. Той как реагира на твоето крещене? Дори и нарочно да го е направил, ако се обърнеш към него като човек без крещане (все пак с нищо не ти е длъжен), няма ли по-голям шанс да се излезе от неприятната ситуация без горчив вкус в устата. Казваш че не правиш проблеми на непознати, но явно на този си му направила, без да се замислиш дали той е могъл да паркира и дали всички обстоятелства като лиспа на място, болен човек в колата, бързане не са били валидни и за него.
Общо взето крещенето е малко арогантна реакция, която предизвиква друг такава. Явно си искала да покажеш, че си много подразнена от неговите действия, но за такава случка заслужава ли си? Нечий живот висеше ли на косъм, нещо критично случи ли се? Няма смисъл допълнително да си вгорчаваш живота за такива неща.
И сега няма смисъл да го мислиш повече, нищо не е станало, живота е пълен с дразнения и дразнители, научаваме уроците и продължаваме да се живеем живота.

# 37
Той може да е прав и да не е в нарушение, но все пак не е лошо да се съобразява с това дали не затапва друга кола. Особено като има много места на паркинга. Защото ако случи на някой по сприхав може и да не се размине само с псувни, а както знаем един юмрук в лицето се води дребно хулиганство и лека телесна повреда,  глобата е 300 лв последно както знам за първо нарушение, а както също заем кеф цена няма

# 38
  • София
Той може и нарочно да го е направил, авторке, но си е бил изрядно в очертанията. Ти не си паркирала като хората, до линията, което е доста дразнещо. Особено ако се понатрупат малко коли, така прецакваш останалите места. И някой за да не затапи теб, може той да се окаже затапен от следващата кола, без да има вина. Така че го приеми просто като урок да си преценяваш по-добре паркирането оттук насетне.

# 39
Колко безсъбитиен живот водиш, че толкова смешна интеракция обсебва толкова мислите си? Такива неща ми се случват всеки път щом прекрача прага на дома си и не го мисля за повече от пет минути. Даже не мисля, че мястото на темата тук....

Никаква случка не е имало реално и двамата сте от типичните ганьовци и съдбата ви е срещнала за да се погледнете в огледалото или просто сте нагъсто и вече няма как да се разминете.

Ако това искаше да чуеш - можеше да ти се извини, можеше да не паркира там. Би било проява на интелект. Но не си права да изискваш интелект от някого, само защото ти си нямаш. Никой не ти е длъжен, а звучиш като човек, който очаква другите да мислят за него.

# 40
Защо другият да е Ганьо? Тя сама казва, че влиза с голяма кола, паркира така, че сама на себе си пречи, НО някой, който първо паркира по правилата и второ е с по-малка кола от нейната е виновен, та чак му крещи. Какво се очаква да направи другият, да се центрира върху линията от другата си  страна ли? Или направо да остави мястото свободно?

# 41
Ако има други места, да точно така, остава мястото свободно. Но явно е от учителите, дето искат да научат някого, но докато не попаднат на някой друг да ги научи тях

# 42
Мен ме е страх да шофирам, когато съм в България. Ние вземаме кола под наем и кара мъжът ми. И ме е страх точно защото има шофьори/ шофьорки като авторката: параноични и агресивни.

# 43
Авторката може да не е права, но някой който се паркира плътно до нея при положение, че има други свободни места, това си е съвсем съзнателно търсене на конфликт. Няма начин да не е усетил, че се е паркирал плътно до нейната кола. От там нататък вече дали ще си го получи конфликта или отсрещната страна ще реагира цивилизовано е въпрос на късмет. Такива индивиди рано или късно си го получават, а от досега ми с такива когато случат на някой по ербап от тях стават много кротки и отстъпчиви.

# 44
Ако е така той е направил тъпо и за себе си . Но не мога да си представя да е съвсем така. Кой хаби емоции и си рискува колата и плаща паркинг само за да възпитава някой непознат как да паркира?
Посещавам България веднъж годишно, така че мнението ми може да се счете за невалидно.
Моето впечатление е, че в България правенето на сечено на другия е издигнато в култ. Като цяло, демонстрирането на отношение (с фамилиарничене и излишни симпатии понякога също се прекалява) не може да ти се размине никъде. Авторката е видяла празен паркинг и не е съобразила, че мястото ѝ е неудобно, ако има и други коли. Изобщо няма да се учудя, ако този нарочно е решил да я възпитава.

Общи условия

Активация на акаунт