Договор пуснат 5 дни след постъпване 45 дни преди термина

• 335
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте. Имам следния проблем. Постъпвам в 45 дни преди термина на 03.08.25г. 3 дни преди това ми е прекратен договора и веднага задействахме пускането на нов договор. Имам пуснат нов договор, който е активен от 08.08.25г. Таа въпросът е  проблем ли е, че договорът е пуснат 5 дни след постъпването в 45 дни преди термина и, ако е проблем дали е за цялото майчинство или само за тези 45 дни? И също, може ли нещо да се направи или няма какво?

# 1
Взели ли сте болничен с начална дата 3.8? Ако сте взели няма как да имате активен договор и болничен едновремено и няма да ви изплатят болничния. Ако сте взели такъв спешно отидете да го анулирате. Никой не ви задължава да излезете в майчинство точно 45 дни преди термин - може и от по-къзно, просто ще изпунете тези дни. Ако не сте взели трудовият ви договор е валидно сключен, но дали от НОИ няма да ви направят проверка за осигурителна измама няма как да знаем. Шансът е 50 на 50 - или ще ви направят и няма да ви платят болничния, или няма да ви направят. Не е трябвало да си прекратявате стария договор.

# 2
# 3
Взели ли сте болничен с начална дата 3.8? Ако сте взели няма как да имате активен договор и болничен едновремено и няма да ви изплатят болничния. Ако сте взели такъв спешно отидете да го анулирате. Никой не ви задължава да излезете в майчинство точно 45 дни преди термин - може и от по-къзно, просто ще изпунете тези дни. Ако не сте взели трудовият ви договор е валидно сключен, но дали от НОИ няма да ви направят проверка за осигурителна измама няма как да знаем. Шансът е 50 на 50 - или ще ви направят и няма да ви платят болничния, или няма да ви направят. Не е трябвало да си прекратявате стария договор.

Болничният ми не е подаден и утре ще бъде издаден нов болничен с друга дата. Но въпросът ми е проблем ли е, че договорът ми е пуснат 5 дни след постъпване в 45 дни преди термина??

Общи условия

Активация на акаунт