Случка на паркинг.

• 10 429
  • 251
  •   1
Отговори
# 45
Може просто и двамата да не им е пукало  как ще паркира/излезе другата кола. Просто по-агресивният е вдигнал джабала.

Имах неприятна случка преди месеци, която ме вбеси. Прибирах се вечерта в 21.00ч от спорт с детето. Нямаше къде да спра, разбира се, и спрях на единственото свободно място пред съседен блок. Пет пъти обикалях и гледах дали колата зад мен можеше да излезе. Можеше и трактор да излезе. За всеки случай снимах, за да покажа на мъжа ми, който ме успокои, че съм оставила доволно място и за камион. На другия ден тръгвам за работа, чистачките ми огънати и ми оставено бележка с псувни и обиди в женски род (има играчка на огледалото, и е преценено, че съм жена явно). Мъжа ми се вбеси и остави бележка на другата кола с телефонен номер, да се обади и да си ни плати чистачките и да се научи да кара. Звънна ни един господин, полуразплакан и молещ се да не му пукаме гумите или чупим чистачките. Колата я карала синът му, който току що взел книжка и не може.
Аз си правя изводи от край време, че най-некадърните и млади шофьори са и най-агресивни и самонадеяни.

# 46
T.e бил е сигурен, че тя ще иска да потегли преди него и няма да успее, а той ще си губи времето да я чака или евентуално да се засекат заедно...
На паркинг на МОЛ, без да знаеш кой за колко време е дошъл. На кой изобщо би му хрумнало??

# 47
Нещо се замислих.
Нали уж не си можела да отвориш вратата, а той е смятал, че си е спрял както трябва - ти как точно тогава си влезе в колата и напусна? Нещо не се връзва тук.

# 48
За нормално кръвно, против топли вълни, за нежни и здрави гласни струни - градския транспорт ви приветства с добре дошли.

# 49

Както казах - срамувам се, криво ми е, и ако това не е достатъчно ясно - съжалявам, че виках. Но и не разбирам защо трябва да се прави нещо напук. Не само през другата седалка, а и през багажника съм влизала, милион глупости съм видяла без да се карам с хората. Но места имаше. Ако не бях видяла поне десетина възможности само с един поглед и само от мястото, на което бях, щях себе си да обвиня и да пия кафе докато другият се върне. Първоначално бях убедена, че не е забелязал или че просто не го е било грижа, но после реших, че е нарочно. И като ви чета как упреквате моето паркиране, най-вероятно вярно е последното. Сблъсъкът ми е, че аз никога не бих създала проблем на друг човек умишлено и наказателно. Може пък това да ми е грешката в живота.
Човекът е паркирал по правилата на обществен паркинг, а ти му крещиш. Не е длъжен да се съобразява с теб. Явно имаш проблем с нервите, ходи повече пеша, шофирането явно те изнервя.

# 50
  • София
Когато паркирам, не обследвам причините, разбирай не обикалям съседните коли, защо някой се е паркирал напреки на мястото. Може към момента, когато човекът е дошъл, да е нямало места. Може да е бързал за нещо, много причини.
На мястото на авторката щях кротко да влезна през другата врата и да не вдигам скандали, още повече знаейки, че не съм изрядно паркирала.

# 51
Тренирай се да не приемаш нищо лично, това ще ти спести 99% от случките довеждащи те до главоболие.
Изобщо не считам, че за някой съм фактор та да ме дебне как съм спряла, още по-малко да се занимава да ме запушва.
Спрял, спрял и какво от това?
Ти що не спря на друго място като има толкова свободни?
В Мола специално спирам на най-далечното място от входа. Много мразя щети по колата от отворена врата на съседна кола. А всички се бутат близо до входа, че ако минат 100 метра ще им падне реномето.

# 52
  • София
Щом е спрял в очертанията, той явно е имал как да слезе и да се качи. Неговата врата явно е била от другата страна. Не е длъжен да гледа съседната кола дали и как е спряла. Той не е в нарушение и толкова. Дайте сега и той да спре неправилно, пречейки на евентуален трети човек.
Да си мисли този, който е в нарушение (на линията).

# 53
Защо ще иска да ти прави напук ? Най-вероятно изобщо не е обърнал внимание😬

# 54

Спирам там, където ми е удобно и мога. Ако съседната кола е близо до линията е проблем на шофьора на съседната кола. Не мой. Грижа се аз да мога да вляза и изляза. Ако не мога - проблемът е мой, не на съседната кола. В случая разсъжденията ти са абсолютно неприемливи, а извода, че бил спрял нарочно да те запуши - необоснован.

Не е точно така, защото ако няма много място и онзи е идиот, ще си отвори вратата и ще надраска моята с ръба на неговата. Затова само в краен случай спирам на тесни места и винаги търся по-широчки. В моловете обичам място до колона, защото мога да залепя колата си за колоната и така има много място и за двете врати.

Конкретно по темата - много често в молове и на други подобни паркоместата са прекалено тесни и хората свикват с това. Може би той изобщо не се е замислил, видял е, че си е в границите, може да е теглил една майна на хората, разкроили местата, и да си е заминал. И да е спрял другаде, ако местата са тесни, няма гаранция, че пак някой няма да спре до него в същата ситуация. И после вече, като си му вдигнала скандал, а той не е мисли, че си права, може и да е изгаднял, че грешката си е твоя. Което си е така.

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 15:54 от Черна станция

# 55
И двамата не сте особено съобразителни. И ти трябва да гледаш дали някой няма да те принуди да ползваш друга врата, и той също трябва да гледа дали не оставя прекалено малко пространство около колата си.
И цялата тази драма на почти празен паркинг?

# 56
И двамата не сте особено съобразителни. И ти трябва да гледаш дали някой няма да те принуди да ползваш друга врата, и той също трябва да гледа дали не оставя прекалено малко пространство около колата си.
И цялата тази драма на почти празен паркинг?

Да, но реално сме свикнали на такива места да има много малко място и не ни прави впечатление. Гледаме да сме в средата на очертанията и друго не може да се направи. И той така - бил е разсеян, имал е други грижи и просто е отбелязал, че е в ред и не се е огледал даже.

# 57
Ако има други места, да точно така, остава мястото свободно. Но явно е от учителите, дето искат да научат някого, но докато не попаднат на някой друг да ги научи тях

Там наистина често остават свободни места, не е добре разпределено и не е до умения за паркиране, между чертите свободно, но мястото си стои, с половин поглед е ясно, че вратите няма да могат да се отворят и хората се съобразяват. Моята кола не е женска и няма никакви джунджуфлюшки, нито оставени дрехи вътре, по които за да се допусне, че кара жена. Мисля, че е бил спокоен да спре по тоя начин, защото колата му беше служебна. И да го надерат, и да му срежат гумите, няма той да плаща, съмнявам се, че би го направил с личен автомобил.

# 58
[quote author=salvina link

Мисля, че е бил спокоен да спре по тоя начин, защото колата му беше служебна. И да го надерат, и да му срежат гумите, няма той да плаща, съмнявам се, че би го направил с личен автомобил.
[/quote]

И след това да се занимава с описи, протоколи и  всякакви бумащини? Сериозно ли? Явно продължавате да мислите, че някой Ви е длъжен.

# 59
Какво значение има "женска или мъжка" е колата и има ли финтифлюшки. Аз написах това за играчката на огледалото (която е мартеница), защото явно по нея шофьорът е решил, че съм жена (колата ми не е "женска") и на бележката беше написал обиди към жена като: долен парцал и урва. Явно беше преценил, че след като съм жена може да обижда и троши безнаказано, само щото е некадърен шофьор и има проблем с нервите. Разказах го, за да направя съпоставка  - ти си вдигнала скандал, но си била не добре паркирала; този младеж ми чупи чистачките, защото той не може да си изкара колата на място, където могат да се разминат две коли... И двамата сте агресори, защото не можете вие самите да се справите със ситуацията, не че друг ви е виновен.

В твоя случай твърдиш, че някой нарочно те е запушил да не можеш да си влезеш в колата, а в същото време обясняваш, че няма как да знае, че си жена.
Продължавам да мисля, че човекът не е обърнал внимание изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт