Шестокласници 2024-2025 (тема 5) Ваканция от ъгъла наднича. О, лято колко много те обичам!

• 15 186
  • 567
  •   2
Отговори
  • shumen
старата тема

При нас няма още срочни и годишни оценки освен по ЧП. Явно всичко ще е в последния момент.

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 05:58 от bubanka

# 1
Благодаря за новата тема и на страхотните идеи на Синеочка за заглавие!
При нас днес ще правят тест по география. Господина по математика също иска да прави тест, но когато га, време не остана. Тази по БЕЛ щяла да ги оформи в петък, защото нищо не знаят, но аз се чудя за два-три ще успее ли да ги научи, като не успя за един срок😙
Иначе мисля четвъртък и петък да не ходи. Мислих и в понеделник, обаче ще им раздават някакви дипломи и тя много иска да си ги получи.

# 2
  • Някъде по Дунава
Благодаря за темата!
Наборът няма търпение да свършва годината. Сега се е запалил по риболова.

# 3
  • Бургас
Добро утро!
При нас оценките са почти нанесени. Този срок се очертава да завърши с около 5.60, което е по-добре от първи срок.
Тази година няма да има лагери, имаха миналата година. Ще са малко при едната баба, на море с другата баба и с мен в чужбина.

# 4
  • Варна
Запис.
Днес последно изходно по математика, отиде без домашно, но вече вдигнах ръце, не мога да се боря в 11-тия час 😂
Учебниците ще връщат чак в началото на следващата година. В училището им преди 10 дни почна грандиозен и дългоотлаган ремонт, последните 2 седмици са на гости в друго, а догодина - в трето. Вероятно ръководството не иска освен всичко друго да се чуди къде да тика учебници. Затова ще ги премятаме ние от шкаф в шкаф.

# 5
  • Където морето целува небето...
Записвам се без нито една оценка. Контролни има обявени за утре и за петък (13ти).

# 6
При нас вече почнаха да нанасят оценки.
Приготвила съм и помагала за лятото (оптимист съм). И аз ще взема това, което Бийпс пусна, за поправка на грешки. А по математика го чака сборника на Архимед. По спомен с каката, задължителни книги почти няма обемни. Май Немили-недраги е най-дебелата, а и тя не е обемна. Та ако имате препоръки за интересни книги за нечетящи деца, давайте насам.
За шкафчето ми е болна тема, наборът си има хубаво шкафче, но не го ползва, за да не го чисти, и мъкне като магаре учебници на гръб всеки ден (пътува малко по-малко от час). Това обаче не пречи да сме на третия резервен ключ.
Не остана 🙂

# 7
Чудя се на някои училища защо правят така и мъчат децата. Как може да няма нито една оценка! Добре, че нашето не е така. Вече има годишни оценки по абсолютно всичко, приключи с оценките за тази година.

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 10:55 от Татко Мецан

# 8
  • Варна
Записвам се без нито една оценка. Контролни има обявени за утре и за петък (13ти).
Леле, признах ви. Оценките за другата година ли ще важат, тез учители съвсем изтрещяха. Мислех, че нашите са най-зле - в петък правиха класно по математика.

# 9
  • София
Изпуснах няколко теми, но нямам вдъхновение да пиша, само ви чета.
Имахме си абитуриент, та покрай хубавите емоции се разсеях малко от шестокласните тегоби. Така ми се иска да скъсам с МОН завинаги, уви, с номер 2 сме едва на средата.

Оформен е почти по всичко, нямаме търпение за ваканцията, аз дори повече от него май.

# 10
  • София
Здравейте,

Надявам се, че приемате нови попълнения. Чета ви от няколко теми, но не се престрашавам да пиша.

Имам си една силно неориентирана тийнеджърка вкъщи и вече почва да ми гръмва главата с предстоящите НВО-та в седми клас. Та се надявам, че тук ще намеря съмишленици и подкрепа в терзанията.

Тя няма никаква идея къде иска да учи, в четвърти клас се подведе по съученици и искаше СМГ или НПМГ, но й се размина за стотни, което я удари яко по самочувствието. Сега, единственото, което знае със сигурност е, че не иска никакви математически, нищо свързано с математика, което пак е някакъв ориентир. Другото е, че иска в Американския колеж, но там с тази много математика на изпита, не знам дали ще се справи.

Вашите деца как се ориентират какво искат да учат след седми клас? То вярно, че е още много рано, но все някаква насока може би имат.

Иначе, за да се включа в темата, да не съм съвсем извън нея:
Хем са оформени по математика вече, хем сега седи и пише домашни, че можели оценки да им пишат. Astonished

# 11
  • Където морето целува небето...
Така ми се иска да скъсам с МОН завинаги, уви, с номер 2 сме едва на средата.
Следващата година ще започвам едни нови 12 години нещастна връзка с МОН. Реве ми се...

# 12
Е щом стотни не са й стигнали за СМГ в 4 клас, значи е супер добра по математика. Състезанията в 4 клас са изключително трудни, нищо общо нямат с училищния материал, а са много над него. Как ще се отчайва, като резултатът й е бил отличен! С такива умения по математика няма начин да не влезе в АК.
Те обаче се оляха с таксата. 10040 евро е тази година, догодина още ще я вдигнат. Всякакви граници минаха вече. И аз мислех там, ама с тая такса няма да е. А че не знаят децата какво искат, е нормално.

За АК трябва непременно да се яви на няколко пробни, за да свикне с формата, защото на всеки от модулите имаш 30 задачи за 30 минути, по минута на задача, невъзможно е да се реши всичко. Трябва веднага да усетиш коя задача изобщо да не гледаш. Имаше случай, едната задача била да се броят триъгълници в някаква фигура, едно момиче се хванало да ги брои, решила я вярно, но това й изяло времето за другите задачи. Стратегия трябва. По школите ги знаят тези работи, за АК са Магнет, Лого-3, Вярабел, Хасъмска и Кортезов. Цените са безумни, очевидно смятат, че който може да плаща АК, може да им плаща и тройни цени за уроците. В темите за АК има много ценни указания на първа страница на всяка тема. Успех!

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 11:03 от Татко Мецан

# 13
Моята нова връзка с МОН започва след две години. Мъка...
Е щом стотни не са й стигнали за СМГ в 4 клас, значи е супер добра по математика. Състезанията в 4 клас са изключително трудни, нищо общо нямат с училищния материал, а са много над него. Как ще се отчайва, като резултатът й е бил отличен! С такива умения по математика няма начин да не влезе в АК.
Те обаче се оляха с таксата. 10040 евро е тази година, догодина още ще я вдигнат. Всякакви граници минаха вече. И аз мислех там, ама с тая такса няма да е. А че не знаят децата какво искат, е нормално.

За АК трябва непременно да се яви на няколко пробни, за да свикне с формата, защото на всеки от модулите имаш 30 задачи за 30 минути, по минута на задача, невъзможно е да се реши всичко. Трябва веднага да усетиш коя задача изобщо да не гледаш. Имаше случай, едната задача била да се броят триъгълници в някаква фигура, едно момиче се хванало да ги брои, решила я вярно, но това й изяло времето за другите задачи. Стратегия трябва. По школите ги знаят тези работи, за АК са Магнет, Лого-3, Вярабел, Хасъмска и Кортезов. Цените са безумни, очевидно смятат, че който може да плаща АК, може да им плаща и тройни цени за уроците. В темите за АК има много ценни указания на първа страница на всяка тема. Успех!

# 14
  • София
Грейпфрут, честито завършване! Само здраве, успехи и да попада на човеци в житейския си път занапред!
Ние правихме само един дубликат на ключ за шкафчето, но заради картата за транспорта, лелите там са ми като роднини вече Blush
Оценки дойдоха почти по всичко вече. Лятото няма да го занимавам с нищо. Има там някакво домашно от курсовете по математика, та ще си решава, но не е нещо фрапантно. Заформят се някакви гостита по съученици, моренце, работи и то ще е дошла новата учебна година.
sylvyyy, ако не са били в специализирано училище, съвсем нормално е децата да не знаят къде искат да учат. Слава богу, не седят да четат бгмамата по цял ден Joy При нас следваща учебна и като цяло подготовката ще е е без съспенс. Аз се опитах нещо да сложа разговора на масата и детето каза "Моето място е там, знам го. Не е справедливо друг да взема решения за моя си живот" и аз просто нямам какво да мъцна тук. В нашето училище на всеки пет години някой иска нещо от друг, делят и спорят за някакви неща и не съм сигурна коя част от петилетката се падаме Joy, та съм взела мерки с курса по математика и за следващата година.  Имам теорема, че всеки мъж в цивота си има (поне) по една Мария, та винаги може да се появи и някое гадже, което да иска друго училище. Засега такива няма, а и се надявам да не си чупи главата с жени от толкова рано, но човек никога не знае Blush

Общи условия

Активация на акаунт