RYANAIR - 21

• 44 314
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
първо говориш с Райън, ако не се съгласят оспорваш в банката
това по принцип
ако нямаш касова бележка може да е безсмислено, но зависи дали ти се занимава

# 631
  • СОФИЯ
Не ми се занимава.  Банката ме обслужва приоритетно.
Мога да блокирам плащането и сега, с няколко натискания от клавиатурата.
Питам, задавам въпрос. Защо това се случва?

# 632
  • На планетата Земя
Въпросът ми е как се процедира в подобни случаи?

Е нали точно на въпроса ти отговаря neuromancer. Малко нещо развален телефон се получава.

Ами случва се - разчитаме на чуждото внимание, не гледаме какво пише по дисплеите, цък и готово. Лесно става.

# 633
  • СОФИЯ
Не пречи да блокирам плащане сега, в този час и ден/дата.

# 634
# 635
  • София
Здравейте, следя темата от скоро и видях, че сте засегнали овърбукинга. На мен ми се е случвало да съм на стендбай в София. Почти съм сигурен, че беше на Уиз полетът и помня, че не се чекирах в последния момент, но ми изписа, че трябва да мина през гишето за бординг пас. Покрай Ковид често изискваха да се минава през гишетата и до последно не подозирах, че съм на стендбай, казаха ми го на място. Минаваш си всички проверки и отиваш на гейта, където ти казват да чакаш да приключи бординга и да видят дали ще има място за теб. В моя случай бяхме 3ма в тази ситуация и другите 2ма даже почнаха да се сравняват колко им е спешно те да се качат ако няма 3 места. При мен беше неприятно, защото си бях резервирал този полет, за да се прекача в Будапеща, тъй като редовно си намирам по- интересни дестинации с прекачвания. Семейство от 3ма човека закъсняваше и самолетът реши да не ги чака, затова всички се качихме. Но от тогава се чекирам при първа възможност.   Smile

Изключително рядко си взимам място или приорити, защото всеки път трябва да се карам с хората, които са седнали на избраното от мен място, а от наглеците дори и cabin crew-то са вдигнали ръце. Лятото си бях купил място, до прозореца, защото бях с травма и трябваше да се пазя от лакти, падащи куфари и т.н. Е, една доста неприятна жена беше седнала там с дъщеря си, а местата им бяха в другия край на самолета. Жената почна да ме обижда докато аз се опитвам да се разбера с нея да ми освободи мястото. През това време ,качващите се в самолета почнаха да недоволстват, че не се настаняват. За мен също беше супер некомфортно да си стоя с целия ми багаж на ръце докато се разправям с нея. На края така се случи, че хората + cabin crew- то се изнервиха на мен, че не искам да седя на някакво празно място до пътеката (даже беше на аварийния изход, където не може да имаш нищо в краката). Трябваше да се обяснявам какво ми е защо държа да съм на КУПЕНОТО ми място. Което по принцип е и застраховката при пътуването. В крайна сметка ме сложиха на друго място до прозореца ( на авариен изход) , което изнерви още някакви хора...

Аз съм фен на бюджетното пътуване и редовно взимам много евтини билети, както и настаняване. Често летя с нискотарифните и не мога да имам претенции като съм летял и за 0.99 евро. Но малкото пъти, в които съм плащал нещо допълнително, са били пълна трагедия и не си заслужава. И с приорити са ме карали да си тъпча багажа в краката, защото някакви са набутали сума ти якета и торби над седалките. Въпреки че съм бил на стендбай, пак не бих платил за място. Принципно съм от безпроблемите пътници и не ми е зор къде седя за 2 часа, или ще спя, или ще гледам филм, не ставам до тоалетна или да се разхождам. Но масово хората са много несъобразителни и всеки път стават някакви мизерии като самолетът е основно с българи. Close Винаги е някаква луда напревара, ръгане, изнервени хора... Все гледам да слизам последен, с тези автобуси като се качиш последен, слизаш първи в летището.  Какви ли не случки съм имал, винаги са били свързани с полети от/до Бг. Най- любимо ми е точно в непопулярни вътрешни полети, където няма напрежение и направо е удоволствие да си пътуваш.

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 00:04 от Adventures7

# 636
Не ми се занимава.  Банката ме обслужва приоритетно.
Мога да блокирам плащането и сега, с няколко натискания от клавиатурата.
Питам, задавам въпрос. Защо това се случва?

ами грешка, при набирането на сумата, може да е объркана с друга покупка, как да ти кажа точно
случва се, и не само там, в ресторант ми се е случвало, и с онлайн покупка (Убер)...
не е нарочно, щото той не си ги слага в джоба тия пари, а като оспорваш ги връщат

# 637
Мисля, че на сайта има опция да се изкара бележка за плащанията, правиш проверка и ако има грешка , искаш корекция.

# 638
Adventures7, аз пък винаги купувам приорити и място. Това ми гарантира да съм една от първите в самолета (освен багажа) и винаги имам място да си сложа големия ръчен багаж в багажника над главите. Малкият ръчен багаж стандартно, ако няма място отгоре, се слага под седалката и това не е приумица на конкретна авиокомпания или екипаж.
Никога не съм имала проблем, като този някой да ми е седнал на мястото. Но видях наши цветни братя на отиване и връщане (едни и същи бяха и в двата полета) как се опитаха да седнат където им харесва и бяха незабавно преместени на местата им от кабинния екипаж.
Така че не е хубаво да се обобщава от еднократни случки.

Когато се плаща с карта, където и да било, преди да се оторизира се гледа посочената сума на екран.

# 639
  • София
И аз винаги купувам приорити и място. Евентуално - чекиран багаж + място. Но мястото е задължително.
И гледам да се кача в самолета по-рано, за да съм сигурна, че ще има място за куфара над седалките ни.
Обикновено пътуваме трима души и вземам 3 места едно до друго. Само веднъж една гражданка беше седнала на мястото ни до прозореца, но по погледа ми разбра, че като съм я помолила да го освободи, това означава, че трябва да стане незабавно. Simple Smile

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 11:46 от Vivi

# 640
# 641
  • Luxemburg
Здравейте. На Раян еър няма Флекс за безплатна промяна на полета нали? Какво правите тогава в случай, че много напред запазвате, а билетите не са никак евтини и не искате да изгорят?
На отиване си букнах през Уиз с 26кг багаж, но връщането на същата дата и летище с Раян е по-евтино. Но дали ще ми разрешат да имам един куфар 26кг, ако съм платила 1 куфар 20кг и един 10кг? Просто сега няма как да сменя в Уиз да е 20кг и да добавя 1 10кг ръчен.
Благодаря

# 642
Райън има тарифа Flexi plus, която е доста по-скъпа, разбира се
За куфара, най-вероятно няма да стане, освен ако не обърнат внимание, което няма как да знаеш предварително.

# 643
  • На планетата Земя
С  куфара няма шанс. Пъхаш неща за 20 кг и това е.

# 644
...
- Полетът пристига към 21,00 във Виена- от летището как мога да стигна до града - има автобуси или влак - още не съм решила къде ще нощуваме
...
Както вече е написано, обществения транспорт във Виена е чудесно организиран. Където и да нощувате, може от летището да се придвижите с  S Вahn 7 или друг влак до метростанция и оттам с метро/ трамвай до адреса.
fahrplan.oebb.at/webapp

Общи условия

Активация на акаунт