Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 2)

• 19 540
  • 768
  •   1
Отговори
# 555
Маги, ако ще ти стане по-леко - аз самата съм опасен родител 🤣 Задавих си бебето със сироп за колики, нагълта се с вода в банята, понякога нощем ММ ме буди, че бебето плаче. Забравям му хавлията като го къпя, разнасям го голо и мокро… вчера го порязах докато му рязах ноктите… ТРИ пъти. Един ден като порастне има да се оплаква на психолога. Хората си отглеждат децата, моето оцелява. От друга страна за някой неща съм мега тревожна, и наистина слагам малкия по корем само с цел гимнастика. Иначе ММ е много отговорен и педантичен и по-сръчен, определено, но точно няма инстинкти. Една нощ се събуждам и виждам следната картина - ММ гол дундурка малкия, който реве та се къса. И мега разтревожен ми казва « не знам защо плаче, не мога да го успокоя». Ми за цица плаче, едва ди иска да поиграе на плейстейшъна, все пак. Нали това когато още нощем кърмих на 2 часа… Няма как да не е забелязал поне, че бебето яде нощем.  А гол, защото тъкмо се прибрал от допълнителната работа и се съблякал да ходи в банята 🤣

За топлото и студеното ми говорете… От как съм родила е било и 30 и 10 градуса, като се редуват 3 топли 4 студени дни. Шизофреничка съм вече. Тук съветват да не го повивам много, но аз самата сьм зиморничева. Та как разбирате че им е студено? Моя трепери само като е изкъпан и е хладно в сиаята. Още не затоплям помещенията. На разходките все ми се струва че духа, после е в пъпки от претопляне… нощем спи с пижама -ромпър и топло одеалце, защото забравям да му извадя чувалчето. На разходка един ден е с лек космонавт, на другия с лека жилетка…

# 556
По темата с мъжете, моя сега е отпуск, за да ми помага. Ми той нощем толкова дълбоко спи, че не мога да го събудя и се изнервям, супер много. Едното бебе се буди с истеричен рев, като е гладен и е много гръмогласен. Вчера се събуди така, казвам на мъжа ми да го вземе докато му стопля за ядене, той ми вика след 2 мин (после не помнеше) взех детето и го сложих до него, отидох в другата стая да топля ядене, ми то се съдра от рев до ухото му и той не го чу, почнах да го храня, вдигнах го да се оригне, той повърна всичко и ме оплаши, защото излизаше мляко и през носа му и гърдите му издаваха страшен звук.... Викам мъжа ми за да ми помогне, еми не се събуди, свалих си само дрехите, защото сутиена ми беше пълен с повръщано и капеше, еми то почна кърма да капе, ама яко, викам си "нищо, ще направя локвичка докато преобличам също мокрото и плачещо бебе, после ще изчистя", детето пак почна да му излиза от носа мляко, ревеше истерично и аз през цялото време виках мъжа ми да го гушне щот го направих цялото в кърма, той не се събужда, накрая ревнах и аз от яд и почнах да  бия мм по единия крак, разгеле скочи и дойде, само взе детето за да се облека и то се успокои, после ми се извини сто пъти, въобще не помнеше, че съм го викала и ми каза да го бия, ако трябва за да се събуди Confused ми то баси помоща... Другото бебе пък няма глас за реване и се напъва много докато реве (скърца) , той си мисли, че е от колики и не може да пръцне или ака, а то гладно... Децата ревът, ми той ги взима и се мъчи да ги приспива, викам му щом реве значи иска нещо, гладно е или памперса му е за смяна, той никога не се сеща, че може да е гладно, примерно... Cold Sweat
направо ужас, дано влезе в час.
Иначе има желание, готви, чисти, вчера ми вика, че ще ги разходи на вън за да поспя, ми аз излязох с него, те ще започнат да ревът за ядене, той ще ги приспива, как да ги оставя. Хич не знае какво да ги прави... Дано се научи, че ще се гръмна Joy

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 05:54 от Lizi:) :)

# 557
  • София
Дайте им малко време. Да, трудно е, гадно е, спи ни се на всички, но и това ще мине. Няма да са вечно бебета на няколко седмици.

# 558
  • София
Давайте им да участват, но ако няма кой да помага с домакинската работа - натиснете там. Така ще спите през деня с бебето и нощно време няма да ви тежи. Особено за кърмещите Simple Smile за сладурковците на АМ е по-лесно да се включи таткото по-рано, но първите три месеца си е основно за майката.

Баткото още прикашля (пуста хрема). Бебето киха и вади секрет (от родилното е така). Мен нощес ме втресе и докато стигна до кухнята за лекарства… И пак не съм спала… През деня се занимавам с баткото, като бебето спи. Даже го оставям на Мм да излезем с по-големия двамата. Той се оправя с бебето, имаме АМ, нищо че е на кърма, заради антибиотика от родилното, а мен ме мързи да се цедя, че ни предписаха пробиотик на прах… Вчера бяха заспали двамата, на моменти имам чувството, че Мм ще заспи прав (през деня), докато държи бебето. Направо искам да го набия да се стегне… само оправдания ми вади.

За топло/студено - пипайте ги зад врата - ако е топло му е добре. Ако много пишка - моите пишкат предимно от топло.

# 559
  • Пловдив
Telly, като прочетох колко неща вършиш, възхищавам ти се! Аз със едно дете чак ми става тъпо да мрънкам за нашите проблеми у дома..
ММ много ми помага. Гледа малката, докато си взема един душ, храни я, когато часовете за хранене и цедене съвпаднат и се опитваме вкъщи да поддържаме спокойна атмосфера. Вчера цял ден навън той буташе количката, взима я като е нервна и я разнася из нас. Това е събота и неделя като си е вкъщи, и тогава се прераждам за кратко.
Относно пазенето на бебето.. ударих я без да искам в касата на вратата (лошо ми стана и после я успокоявах няколко минути..голяма патка съм), понякога я оставям сама в стаята (като е на земята на килимче и си гледа въртележките), за да мога да оправя едно друго из нас. Чувствам се гузно, че не мога да изчистя вкъщи, да сготвя… но вече е така или поне докато се нагласим.

# 560
ММ все едно няма дете и куче..
Аз се занимавам и с двамата, успявам и къщата да си оправя, не ми пречи, свикнала съм ,обаче има моменти ,в които много ме дразни.
Вчера например, заспа тя в гнездото , а той говори по телефона и го помолих да намали децибелите и да каже на приятеля си да го изчака 2 минути , да хванем гнездото и да я преместим.Все едно не казах нищо, само ми кимна за добре , почаках 2 минути и се изнервих и я хванах и сама я преместих.След пол.час като си приключи разговора ме пита ще я местим ли.
Само го погледнах и не казах нищо.
Ако реве, не се сеща да я вземе и да я успокои, все аз трябва да казвам какво да направи.
На моменти ми тежи, че не се сеща сам, ама го знам че е такъв и гледам да не се ядосвам.
Знам че като поотрасне малко ,много ще се занимава с нея , ама до тогава има много време и ще стискам зъби Simple Smile

# 561
Охх като четях във фейса един пост, дали татковците помагат, останах с впечатление, че само моя се ослушва и не знае какво да прави. Не че се радвам, че и при вас е така, но малко се успокоих. Мъже, какво да правим.
Иначе в някои неща е златен, кротък, съгласява се с всичко каквото кажа. Чисти помага в домакинската работа. Готви колкото може. Не посяга, не крещи, не пие... Ама няма как всичко да е перфектно и всяка от нас съм сигурна не е перфектна и си имаме трески, както се казва. Ще видим като пораснат малко бебоците, как ще е.

Erinne и аз, и не само аз, пак във фейса гледах, големи сополки голямо нещо.
Всяка сутрин той си знае и му харесва, дърпаме сополки, освобождавам му нослето и се радва после диша по лесно. Бели сополки вадя. Дано да отмине, аз няма къде да пусна секрет, на личната казах, разбира се отговора беше че е нормално, не ми обръщат внимание.

Бяхме на преглед на 26.08, когато казаха, че ще пуснат час за кардиолог. Получихме емайл преди дни, че до 7.11, трябвало да получим час.... Няма да коментирам. Той ще е на 4 месеца почти.

# 562
Мажик за проблема, който предполагам, че имате първата контрола е на 3м. Предполагам и те си мислят за същото и затова не бързат. Ако се съмняваха в сериозен проблем едва ли щяха да се бавят.

Чета, че не можете да си събудите мъжете през ноща и не чуват бебетата. И ММ е същия. Не можете да си представите колко пъти се е случвало да го оставя да гледа малкия и си заварвам, че двамата спят гушнати на леглото или детето си играе, а той хърка. Случвало се е и малката пищи, а той спи, а уж той я гледа. През ноща не ги чува. Чак се учудвам, че това го чува понякога при положение, че тя не реве почти.

Имам проблем с каката, които не бях предвидила. Ревнува бебето от батко си. Зависи в какво настроение е не му дава да се доближи до бебето. Не винаги е така, зависи на каква вълна е. Доста често я гушкат и я закачат заедно, но тази сутрин буквално щеше да падне върху малката докато го блъскаше да се махне, защото Криси била само нейна. Сега и двамата са наказани да не се доближават до Криси. Преди малко го викаше да ходели да си играят с Криси. Тя днес е направо отвратителна и само прави на инат. Вече не я знам за кой път се тръшка от сутринта и нищо не мога да свърша от нея. В момента пак се тръшка е другата стая. Голям инат. Чак е напът да повърне от напъване да реве насила и да крещи.

Някой беше писал за оставяне на бебето само. Моята редовно си седи сама в спалнята и заспала и будна. Не мисля, че трябва да съм залепена за нея щом е в безопасност и се чувства добре. И с другите е било така. И за мой ужас не и харесва на шезлонга, на другите им харесваше, направо като го видеха и почваха да подскачат от радост, а това като го сложиш и започва да пищи сякаш не знам къде си го сложил. Което ме затруднява, защото не мога да я взема при мен ако имам някаква работа, която не мога да прекъсна. Всъщност все още мога, защото не шава много, но като я оставя на дивана след малко започва да се сърди. Следващата седмица ще ми донесат активната гимнастика, да се надяваме, че поне нея ще хареса.

# 563
magic1720 аз също не смятам , че в тази ситуация има мужда от психолог , по  - скоро съвета ми е ако има възможност ТМ да си вземе отпуска.Или няколко дена да се наспи като хората  ,или веднъж на две седмици да си взема по ден два .Моят мъж беше така в началото , постоянно му се спеше и беше нервен.
Отделно съм съгласна , че мъжете нямат майчиния инстинкт и по - добре да оставиш бебето в кошарката , а мъжа ти до него .Дори да поплаче малко , поне ще знаеш , че няма да го затисне.ММ също щеше да я затисне веднъж, хем той ми каза да я оставя до него.
Другото което може да правиш е да сложиш бебчо в количката до банята , за да го наблюдаваш.Ако имаш възможност разбира се да се къпеш на отворена врата.
Какво правя аз като съм много уморена.Слагам една дебела възглавница зад мен и сядам на леглото.отляво слагам една по - мека , гушкам малката и като се унесе си отпускам ръката на меката възглавница  , смъквам малко тази зад мен и се излягам.Така и двете спим.Верно  ,после всичк8 ме боли , но детето е с изправен гръб няма на къде да падне /да го затисна и е спало.
Сополки всяка сутрин дърпам .На мен ми изглежда нормално да се събира секрет през нощта, но знам ли.
Ексбери, наистина при вас неволята се включи за добро или лошо.
Как разбирам , че и е студено - направо започва да трепери или реве.Но това е като я преобличам обикновено или като я извадя от ваната.
Моята маймунка вчера през деня спа буквално час и малко за целия ден.Чудя се как е възможно.После като заспа в 21.30 се събуди чак в 4 през нощта.

# 564
Момичета, днес ставаме на два месеца и искам да попитам по-опитните майки нещо. Според вас рано ли е да се изключват хранения, да настоявам ли да будя бебето за да го храня? Алекс изгради режим от 00:00 до 7:00 спинка и не се буди за хранене, но вече започна и това в 9-10 сутринта да изключва и след като го нахраня към 6:30-7:00 се буди чак в 11 и нещо за хапване, така става с две хранения по-малко за денонощие и се притеснявам. От една страна вече седмица се наспивам, но пък се чудя, не е ли много рано? Според вас да го будя ли към 9:00 за да яде?

# 565
Момичета, днес ставаме на два месеца и искам да попитам по-опитните майки нещо. Според вас рано ли е да се изключват хранения, да настоявам ли да будя бебето за да го храня? Алекс изгради режим от 00:00 до 7:00 спинка и не се буди за хранене, но вече започна и това в 9-10 сутринта да изключва и след като го нахраня към 6:30-7:00 се буди чак в 11 и нещо за хапване, така става с две хранения по-малко за денонощие и се притеснявам. От една страна вече седмица се наспивам, но пък се чудя, не е ли много рано? Според вас да го будя ли към 9:00 за да яде?
На мен  ми звучи супер.По колко яде , колко яденета стават така

# 566
Ами стават 5-6 хранения за денонощие. Хапва по 120мл, той от самото начало по-бавно вдигаше милилитрите. Иначе вече е около 5кг., нямам везна с точност, а се тегля с него на стар кантар, затова казвам около.. 😅

# 567

На мен ми звучи много рано да има толкова малко хранения. Аз лично бих будила ако се проспи много. Криса последните няколко дни яде в 22ч и после 5 и нещо, но от там нататък си яде долу горе на 3ч, тя е на кърма. Батко и на тази възраст си махна храненето в 00ч и ядеше в 21ч и после в 6ч, но от там нататък се будеше сам като по часовник на 3ч, той беше на АМ. В 3ч никога не е ял. После си махна храненето на 6ч, но вече беше доста по голям на 7-8м може би. Но пък ако наддава добре не би трябвало да е проблем, че прескача.

# 568
Орехче той е 4х4... Работи и почива по 4 дена. Не е кой знай какво. Аз преди да забременях блъсках по два дена овъртайм и работех 6х2 работни / почивни - по 14 часа на ден, тежка работа и не съм мрънкала никога. Ама си е до човек явно.
Иначе за възглавницата и аз правя така. И мен обаче ме притеснява да не го натисна, и гръбчето как му е. Но така ще е...
Днес докато пиехме кафе мина едно момченце на около 3-4 години с родителите си. ММ като го видя направо ревна (в преносен смисъл) Grinning
"Нашия кога ще стане такъв".. После си ми каза, че много го е страх, тея 12 дена в които сме били разделени, са му повлияли много. Не смеел да го пипне, не знае как, незнае какв да му помогне като плаче... Ще се учим пак.. Иначе има желание, днес сутринта му казах и го приспа без проблем.
А пък на мен какво ми стана, гледах снимки с корема вчера и искам пак да съм бременна Grinning, ама няма да му казвам, че ще избяга Grinning

Мони мечтая за тоя режим.
Нашия е на 2 месеца, само две вечери, тук при баба му имаше да спи по 5 часа, иначе все едно има часовник в корема. Яде по 120 мл вече, но сменихме ОТНОВО шишетата, защото нали ги съсипах тук с тая тенджера. И сега сме с МАМ, от вчера. Пие за 2 мин точно, от биберон 2+... Днес ще му взема 0+ да видя как ще е, страх ме е да не започне да се дави.

Ние днес пак го теглихме 5760 беше преди седмица. Днес е 5980 Blush

# 569
Мони , дъщеря ми яде 5 или 6 пъти на ден , но по 135мл готово мляко.наддава си добре.на два месеца и една седмица е .Денем яде на 4 часа , нощем както дойде.Както по - рано ви казах снощи яде в 19:15 часа , заспа в 21 ч и се събуди да яде чак в 4ч.
Редактирам се . Педиатърката каза да продължавам с 6 хранения на ден.Не казвам , че това е най - правилно , но за сега така е при нас.
Меджик , щом има желание щв се получат нещата.Явно има нужда от време.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2022, 12:48 от Орехче

Общи условия

Активация на акаунт