Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 2)

• 19 177
  • 768
  •   1
Отговори
# 660
Аз снощи пуснах отоплението и Мишето спа супер спокойно. Дано да е от това де, и да е така всяка вечер. Реших да спра какпките за колики, струва ми се, че все тая с тях или без, дано не ми разкаже играта идните дни.

И моето момче се плюнчи много, понякога си лапа ръката, но това е рядко. Бибата не му е любима, но понякога си е спасение за мен.

Относно кърменето и АМ, мисля че СЗО си е казала ясно мнението, има достатъчно информация по темата.Но ако някой диванен експерт предпочита да си оправдава избора с това, че нещо на прах е по-полезно от кърмата, си е неговотправо. Има теми по които няма «лично мнение», науката е преди лично мнение. Факт е,  АМ е голям бизнес и ако беше с повече ползи, щеше да се тръби навсякъде. Понякога си мисля, че в Бг има лекари, които получават пари от производителите на АМ, вече от няколко човека чувам как им се съветва да минат АМ заради рефлукс, нехранителна кърма или колики…съветите са давани на кърмачки, които нямат проблем с лактацията. Разбира се, всеки има правото да си храни детето както иска и не е нужно да дава оправдания.

# 661
Мами, тези, които храните с АМ, какво мислите за NAN supreme pro? Ей сега, предито на консултацията ми го препоръча, както и миналата седмица в магазина, от който пазарувам продавачката. Дали някоя от вас има наблюдения? И като цяло, какво мислите за НАН? Сега съм с Лактана, още от изписването, но ме спечели това, че педи каза, че от 1000 деца нито едно не боледувало до навършване на една година, имало проучване, млякото било с много устойчиви бактерии..

# 662
Момичета , идеята ми не беше да спорим ЗА или Против АМ,а да се внимава с категоричните изказвания , защото за някои е болезнена тема.
Иначе малката също започна да си лапа ръцете , аз я оставям, явно че си е период на опознаване.Вещице и аз съм спряла капките и май като са затоплени децата по - добре спят.Иначе моята рядко спи в кошарата .Снощи след нощното хранене се опитах да я сложа , но се събуди и не се получи.
Пищенето и при нас се е случвало.Колики според мен , но е възможно и да сънуват/да се стряскат от нещо.
JoyJoy щом така ви е удобно не виждам проблем.Как ги слагате , глава към крака ли , че ми стана любопитно?И Ади още се стряска от ръцете си и често и ги придържам поне докато се унесе по - дълбоко.
А да попитам в кой интервал като часове е най - дългия сън на децата ви ? Моята като заспи на храненето след 7-8 часа и спи до към 1, 2 , 3 зависи.Тоест пропуска едно ядене в 23-24 ч да кажем , но на нощното баш се събужда.Има ли начин да я накарам да св събужда в 24 , а да пропуска в 4ч през нощта 😀😀😀

# 663
Аз успях да го науча да яде в 00:00 часа, като го будих няколко вечери, сега си прави по 8 часа съм почти, след последното хранене, но пак няма пълно щастие защото така по-рано от 1 часа не си лягам, но поне ме оставя да спя по-пълноценно. Иначе той като се събуди към 8 да яде, после си доспива до към 11 и не мога да се оплача от сън. Затова съм му много благодарна.. 😅

# 664
  • Варна
При нас веднъж пищя и беше стряскане по време на сън.. биби ползваме Bibs - понякога бута всичко.. друг път става. Вече издава някакви звуци, ама не е гукане точно. Ръцете ги откри, да.. ама не ги лапа още особено. В понеделник става на 2 месеца.

И аз не давам капки вече, сякаш мина ръмженето и коликите. Сега пръцка много и не ака особено, ама сме на смесено хранене вече 15 дни ии явно е заради това. Всичко мирише на коза с това козе мляко хахаах

# 665
"Едно семейство е имало от 5 до 10 деца, защото са знаели, че повечето от тях няма да оцелеят до 5 години. Това е не само в Бг, а в Европа като цяло. " - Тук намесваме ваксините, които нямат общо с кърмата. Факторите за смъртността са поради ред причини - лоша хигиена, мухъл, влага, бедност и не на последно място пандемиите. Не отричам ваксините.  Многочленните семейства са създавани, за да има работна ръка и за да се изхранва по-лесно семейството.

"Ако не се храните разнообразно на почти всяко хранене, ползата на кърмата се свежда до антитела." - Всеки път ли сменяте АМ, за да е разнообразно, и за да има повече вит Ц, вместо магнезий (примерно)?
Храната днешно време може спокойно да се подбира, има и качествени продукти. Не знам къде живеете, но поне покрай мен има доста малки производители, за които съм сигурна в качеството на продуктите.
В крайна сметка всеки преценя за себе си. За мен е добро едно, а за вас друго.

Юлия, извинявам се за резкия коментар, но ако не си забелязала тук е темата за родени през Автуст. Не е тема за обсъждане на предимствата на кърменето срещу АМ.

Сега се връщам назад на ви прочета, извините яко повтарям казаното от някой друг.

# 666
  • Пловдив
Йоанна като заспи към 21:00/22:00 се събужда към 02:00/03:00 (понякога дори към 4 сутринта) Прави го сама.

# 667
  • Бурса
Идвам да помрънкам. Средната беше с Т 37.2 два дни и с разтройство, оправи се бързо и след два дни разтройството се върна, същия ден ме метна и мен 37.8, до там добре, викам за един ден ще мина, е да ама днес вдигнах 38.9, в същото време не мога да ям нормално, заради стомашните неразположения и се притеснявам за кърмата. Хапвам солети и кис мляко с обикновени бисквити и айрян с малко сол че у свят взе да ми се вие. До сега си има кърма и малкия явно не протестира че е по-топла от обикновено с моите температури но съм пълен парцал. Четох доста но вече се обърках  кое е по добре за Т, парацетамол или нурофен. Уж нурофена не навлиза в кърмата, а ЛЛ по тел каза парацетамол.

# 668
Аз снощи пуснах отоплението и Мишето спа супер спокойно. Дано да е от това де, и да е така всяка вечер. Реших да спра какпките за колики, струва ми се, че все тая с тях или без, дано не ми разкаже играта идните дни.

И моето момче се плюнчи много, понякога си лапа ръката, но това е рядко. Бибата не му е любима, но понякога си е спасение за мен.

Относно кърменето и АМ, мисля че СЗО си е казала ясно мнението, има достатъчно информация по темата.Но ако някой диванен експерт предпочита да си оправдава избора с това, че нещо на прах е по-полезно от кърмата, си е неговотправо. Има теми по които няма «лично мнение», науката е преди лично мнение. Факт е,  АМ е голям бизнес и ако беше с повече ползи, щеше да се тръби навсякъде. Понякога си мисля, че в Бг има лекари, които получават пари от производителите на АМ, вече от няколко човека чувам как им се съветва да минат АМ заради рефлукс, нехранителна кърма или колики…съветите са давани на кърмачки, които нямат проблем с лактацията. Разбира се, всеки има правото да си храни детето както иска и не е нужно да дава оправдания.

Червенокоске, принципно ме кефиш и коментарите ти като цяло. Но...не се имам за диванен експерт - казвам го, защото САМА и доброволно съм взела решението да не кърмя, а да давам АМ.
А относно кое и дали е по- полезно изобщо няма да коментирам. Нито си търся оправдания.
Даже като чета то и в тая група си има хора дето всичко разбират ама нали възпитанието не ми позволява да ги окачествявам като такива или онакива.
Момичета, не използвайте недобре подбрани думи и фрази.
Прави ми впечатление колко грижовни майки сте всички - с едно, с две, с три деца.
Пък трески за дялане май има всяка една от нас.
P.S. Забелязох, че за температура ви предписват сироп, така ли. Интересно ми е, защото ние имаме свещички за бебчето в случай, че се наложи.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 15:48 от ancho_82

# 669
Идвам да помрънкам. Средната беше с Т 37.2 два дни и с разтройство, оправи се бързо и след два дни разтройството се върна, същия ден ме метна и мен 37.8, до там добре, викам за един ден ще мина, е да ама днес вдигнах 38.9, в същото време не мога да ям нормално, заради стомашните неразположения и се притеснявам за кърмата. Хапвам солети и кис мляко с обикновени бисквити и айрян с малко сол че у свят взе да ми се вие. До сега си има кърма и малкия явно не протестира че е по-топла от обикновено с моите температури но съм пълен парцал. Четох доста но вече се обърках  кое е по добре за Т, парацетамол или нурофен. Уж нурофена не навлиза в кърмата, а ЛЛ по тел каза парацетамол.

Според https://www.e-lactancia.org и при двете риска е very low , на мен лично по- бързо ми действа нурофена

# 670
  • София
Нурофен по-добре, че има и противовъзпалително действие.

# 671
Току що ни биха ваксината за 2мес. По една във всяко краче, беше ужас, посини се от плач и направо припадна. Sad Едвам издържах психически. Сега съм отрязала и сложила по един кул пач на мястото на иглата, опитах и да дам малко Панадол но го повърна. Вашите бебенца вдигнаха ли темп след ваксинации, ако има ваксинирани вече? Други странични реакции?

# 672
Току що ни биха ваксината за 2мес. По една във всяко краче, беше ужас, посини се от плач и направо припадна. Sad Едвам издържах психически. Сега съм отрязала и сложила по един кул пач на мястото на иглата, опитах и да дам малко Панадол но го повърна. Вашите бебенца вдигнаха ли темп след ваксинации, ако има ваксинирани вече? Други странични реакции?
Точно на убоденото ли ги сложи? Питам , защот8 на мен педи ми каза да ги залепя под боднатото, а и в листовката чиле да не се слагат директно върху наранена кожа.
Моето дете НЕ вдигна темп, не съм и давала превантивно, иначе два дена беше много поспалива като странична реакция.

# 673
  • Велико Търново
Виктория не е вдигала температура, само дето доста спа два дена и значително беше намалила яденето, но се оправи вече.
Много се радвам че вече преоткри активната гимнастика, много се кефи на пианото и даже се смее, и май се гледа в огледалцето 😃. Поне така мога да свърша нещо в къщи, в повечето случаи накрая заспива 🤣.

Момичета , недейте така , нека да си останем същата сплотена група, все пак сме различни хора с различни мнения ☺️

# 674
Точно на убоденото ли ги сложи? Питам , защот8 на мен педи ми каза да ги залепя под боднатото, а и в листовката чиле да не се слагат директно върху наранена кожа.
Моето дете НЕ вдигна темп, не съм и давала превантивно, иначе два дена беше много поспалива като странична реакция.
Много благодаря, сложих ги по-надолу, личната не каза нищо. А дали има значение как съм ги отрязала?дали да не им сложа една лепенка отгоре, много падат?!

Общи условия

Активация на акаунт