Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 2)

• 19 172
  • 768
  •   1
Отговори
# 690
Ефералган са свещичките, те са от 2м, еквивалент на панадола. Има и нурофен на свещички, от 3м са.
Болибон, каката го изкара миналата седмица
 Повръщане първия ден, на следващия Т до 37.4 за кратко и после диария няколко дни, но масово май върлува този вирус сега 😤😤😤😤😤

# 691
  • Асеновград
Вчера ни сложиха ваксините на нас, и 3-те наведнъж, ротавирусната и две игли, и нашия много плака, стана червен за секунди но се държа мъжки, за две три минути спря да плаче, докато излезем от кабинета беше се успокоил вече. Даже заспа в колата навръшане към къщи.
Куул пач сложих като се прибрахме вече в нас, така каза педиатърката, тя на момента сложи лепенка с марля със спирт.
Но днес забелязвам че има топче на едното краче на мястото на убождането, обадихме се на педиатърката каза че е нормално, да го мажем с риванол и ще се разнесе.
Вчера  не е вдигал температура повече от 37.1, но видимо беше нервен и два пъти му давах панадол.

# 692
Аз ако попитам за свещичка тук, или ще ме гледат странно или ще се изсмеят или ще кажат че нямат Grinning нещо такова, със сигурност няма да се добера до свещичка.

# 693
Ефералган са свещичките, те са от 2м, еквивалент на панадола. Има и нурофен на свещички, от 3м са.
Болибон, каката го изкара миналата седмица
 Повръщане първия ден, на следващия Т до 37.4 за кратко и после диария няколко дни, но масово май върлува този вирус сега 😤😤😤😤😤
Значи по добре утре да не я водя на ясла. Тя няма нищо от върнатата вода сутринта. Мерих и Т преди баня, нормална е. Аз Т меря само ако ми се сторят топли и под 38⁰ май досега не ми се е случвало да хвана. Вече ако са болни и знам, че ще вдигат да, но ей така да го пипна и да усетя, че има Т няма никакъв шанс освен ако не е 38⁰ и нагоре. Той май и при нас върлува, защото сестрата на филтъра сутринта в градината всички ги пита боли ли те коремчето.

# 694
Вчера ни сложиха ваксините на нас, и 3-те наведнъж, ротавирусната и две игли, и нашия много плака, стана червен за секунди но се държа мъжки, за две три минути спря да плаче, докато излезем от кабинета беше се успокоил вече. Даже заспа в колата навръшане към къщи.
Куул пач сложих като се прибрахме вече в нас, така каза педиатърката, тя на момента сложи лепенка с марля със спирт.
Но днес забелязвам че има топче на едното краче на мястото на убождането, обадихме се на педиатърката каза че е нормално, да го мажем с риванол и ще се разнесе.
Вчера  не е вдигал температура повече от 37.1, но видимо беше нервен и два пъти му давах панадол.
Миличкият, много бързо да минава и да заминава, жив и здрав да е! Аз откачам от притеснение и стрес и недоспиване и тези ваксини Май ми дойдоха в повече. Мъжът искаше да дойде но аз отказах, само че следващия път няма отказване, сама няма да го преживея пак това.

# 695
"Едно семейство е имало от 5 до 10 деца, защото са знаели, че повечето от тях няма да оцелеят до 5 години. Това е не само в Бг, а в Европа като цяло. " - Тук намесваме ваксините, които нямат общо с кърмата. Факторите за смъртността са поради ред причини - лоша хигиена, мухъл, влага, бедност и не на последно място пандемиите. Не отричам ваксините.  Многочленните семейства са създавани, за да има работна ръка и за да се изхранва по-лесно семейството.

"Ако не се храните разнообразно на почти всяко хранене, ползата на кърмата се свежда до антитела." - Всеки път ли сменяте АМ, за да е разнообразно, и за да има повече вит Ц, вместо магнезий (примерно)?
Храната днешно време може спокойно да се подбира, има и качествени продукти. Не знам къде живеете, но поне покрай мен има доста малки производители, за които съм сигурна в качеството на продуктите.
В крайна сметка всеки преценя за себе си. За мен е добро едно, а за вас друго.

Юлия, извинявам се за резкия коментар, но ако не си забелязала тук е темата за родени през Автуст. Не е тема за обсъждане на предимствата на кърменето срещу АМ.

Сега се връщам назад на ви прочета, извините яко повтарям казаното от някой друг.
Моля прочетете предишните постове, преди да изказвате подобни коментари.
Включих се по съвсем различен повод и с различна нагласа Simple Smile

Спокойна вечер!

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 23:34 от Юлия Илиева

# 696
Анчо, не знам защо се разпозна в това което написх, естествено че всеки сам избира как да си храни децата. Спокойствието на майката е преди всичко. Друго имах предвид, но нямам желание и сили да обяснявам.

Нева, много малко време отделям за гимнастика. Слагам по корем и на активната, но той или спи, или реве заради газове и го разнасям или скачаме на фитбола или пък мие навън.. Вечер като го нахраня към 5-6 и се започва едно реване и 30-40 мин преди баня се успокоява и е даже в настроение, но тогава аз нямам сили и максимум го слагам по корем за малко. За книжки и игри също едва намирам време.

За температурата, знам че в Украйна дават на толкова малки бебета свещички с нурофен или още нещо имаше, но не помня. Тук като стане време ще питам, че хич не ми харесва да давам през устата. Давах един сироп от семе на копър за коликите,  като разбере, че не е мляко плюе или не гълта… веднъж се задави доста сериозно даже.

А вашите деца като видят иглата ли плачат или докато бият ваксината? На Миша 2 пъти вече му вземат кръв от вената и проплака съвсем малко, предполагам въвеждането на самата ваксина е болезнено? Но и тук докато го мъчиха ми дадоха някаква сладка водичка да му давам в една мини тубичка. Спомням си сестра ми като бебе как рева от една ваксина и ме хваща страх да ходя сама с детето, сигурно ще сменя датата да сме двамата с ММ.

# 697
Анчо, не знам защо се разпозна в това което написх, естествено че всеки сам избира как да си храни децата. Спокойствието на майката е преди всичко. Друго имах предвид, но нямам желание и сили да обяснявам.

Нева, много малко време отделям за гимнастика. Слагам по корем и на активната, но той или спи, или реве заради газове и го разнасям или скачаме на фитбола или пък мие навън.. Вечер като го нахраня към 5-6 и се започва едно реване и 30-40 мин преди баня се успокоява и е даже в настроение, но тогава аз нямам сили и максимум го слагам по корем за малко. За книжки и игри също едва намирам време.

За температурата, знам че в Украйна дават на толкова малки бебета свещички с нурофен или още нещо имаше, но не помня. Тук като стане време ще питам, че хич не ми харесва да давам през устата. Давах един сироп от семе на копър за коликите,  като разбере, че не е мляко плюе или не гълта… веднъж се задави доста сериозно даже.

А вашите деца като видят иглата ли плачат или докато бият ваксината? На Миша 2 пъти вече му вземат кръв от вената и проплака съвсем малко, предполагам въвеждането на самата ваксина е болезнено? Но и тук докато го мъчиха ми дадоха някаква сладка водичка да му давам в една мини тубичка. Спомням си сестра ми като бебе как рева от една ваксина и ме хваща страх да ходя сама с детето, сигурно ще сменя датата да сме двамата с ММ.
При вкарването на иглата все пак това е мускулна инжекция, ако са ви били знаете болката. А за едно малко бебче е почти непоносима. Аз повече сама на да отида. Той посиня направо не можеше да си поеме въздух, буквално ми стана лошо. Нямам думи, направо ми се прииска да не го ваксинирам изобщо / не отварям антиваксър тема.

# 698
Извинявам се ако съм засегнала някого с постовете ми!

Чета за ваксините... при 2 навършени месеца ли ги слагат или след първия по преценка на лекаря?

И да попитам след изтичане на болничния от болницата ЛЛ ли ви издаде болничен за майчинството?

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 00:03 от Юлия Илиева

# 699
Третия болничен го издава личния лекар на детето.

Всъщност доколкото ми е известно бебетата не изпитват болка както нас, поне според лекарите. На ваксината плачат не толкова от самото поставяне, а от това, че ги стискаме и държим неподвижно. Синът му буквално не плачеше. Дъщеря ми започваше да пищи в момента, в който и хванех крачето и пищеше до момента, в който го пусна и това от първата още ваксина. ММ не мога го накара да присъства на ваксина и чудо да стане. Води децата на прегледи, като са болни, но в мига, в който чуе за ваксина и даже в коридора пред докторката не идва, какво остава да влезе вътре. Онази година водих аз Митко на ваксина, тази година пак аз го водих на манту.

# 700
Прашинке, имам за съжаление голям опит с мускулни инжекции, просто повечето от ваксините не ши чувствам почти, ако сравним с антибиотик или противовъзпалително. Но при децата, както и при възрастните границите на болка са различни, та няма да рискувам, да си го води баща му. Аз нямам нерви за това.

# 701
  • Асеновград
Те още са малки и докато не забият иглата не знаят какво става.. като станат на годинка две тогава ще е гадно защото ще се дърпат още от входа предполагам.😁
Аз го държах за първата инжекция, мм за втората.😅 Даже втория път при него се успокои по-бързо.😉

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 02:50 от Yana.GG

# 702
Червенокоса, разпознах се дотолкова, че аз също съм една от тези, които си хранят детето с адаптирано мляко. Това, че сме избрали шишето не значи, че ни е по- лесно - да, не се борим със запушвания, помпи, цедене, разранени зърна (през всичко това съм преминала с първата ми дъщеря) , но безсънието, притеснението и всичко останало свързано с отглеждането на едно бебе/дете го преживяваме както и майките, които кърмят.
Днес например съм търчала по пътищата( за да заведем голямата на училище) с гладно бебе . Просто така се случи, че съвпадна времето за хранене,а трябваше да тръгваме. Ами представете си какъв рев изрева това бебе докато се приберем и на всичкото отгоре в дъжда.
Ей такива ежедневни дреболийки, но ги има при всяка от нас.

# 703
  • Пловдив
Ние минахме ваксините за втори месец. Йоанна се разплака като усети иглата в кожата, сега не знам как ще е. Като прочетох за кул пач, че има лоши съставки, чудя се дали да слагаме следващия път. Лепенките падат много бързо и все режа нови, но като ги намирам в чувалчето да кажем, се отказах да слагам след 2-3 часа.
Изписаха и на нас Туя. Аз давах по 4 перлички в продължение на два дена сутрин и вечер.
За дискусията АМ срещу кърма, смятам, че всяка мама намира начин и си храни детето, както успее. Нали не е оставено гладно 🙂 Моята майка ми е давала кисело мляко и ей ме на: какво магаре съм станала 😁

# 704
Извинявам се ако съм засегнала някого с постовете ми!

Чета за ваксините... при 2 навършени месеца ли ги слагат или след първия по преценка на лекаря?

И да попитам след изтичане на болничния от болницата ЛЛ ли ви издаде болничен за майчинството?
Първия болничен е от болница, с него отивате при личния лекар и той ще издаде още 2 поредни.

Общи условия

Активация на акаунт