Парфюмни размисли и страсти - 276 септември 2022 г.

• 73 002
  • 969
  •   1
Отговори
# 60
Бях в Стокхолм, горе- долу по това време, мотах се из някакви улички и изведнъж пред мен мина мъж, който продължи напред. И до ден днешен не знам кой беше парфюма, но несъзнателно съм тръгнала след него, защото в един момент той спря и аз като се огледах- нито знам къде съм, нито как стигнах там. Той влезе в някакъв вход и аз направо се почувствах прелъстена и изоставена. Те това си беше секси парфюм. Визуално си спомням светло сив костюм и бледорозова яка на ризата и нищо повече.

# 61
Много готина тема. Аз съм голям фен на парфюмите на TF, почти всичко негово ми харесва. Само Metallique ме ужаси. В момента имам Noir pour femme, Bitter peach и Neroli Portofino Forte и ако не бяха така безобразно скъпи Фордовите творения със сигурност щях да имам още десетина минимум 🤣
Много харесвам Tobacco Vanille, обаче само на мъж. Черешката ме прободе право в сърцето, но три пъти ходих до мола да тествам и се примирих, че на кожата ми изфирясва за отрицателно време, даже не стига да ѝ се порадвам, и просто не мога да дам тия пари.
За Коледа съм се засилила да си самоподаря едни 30 мл Rose prick, но ще видим. Ще тествам поне още веднъж 😃

# 62
О да, Terre Hermes за мен също е невероятен и много привлекателен парфюм.Един от малкото мъжки, които ми харесват. Препоръчвам го на всички мъже, които ме питат, но той иска и една идея по-класически и елегантен стил. Малко странно би било с официалния анцуг Адидас 😂
π Givenchy също обожавам, той е подходящ за всички, аз бих го носила също с удоволствие.

# 63
Има ли разлика в качеството на парфюмите предлагани в БГ и от чужбина ??
Искам да взема на жена ми chanel 5 и гледам че са на една и съща цена в БГ и в амазон (примерно), и се чудя дали си заслуава покупка от чужбина?

# 64
О да, Terre Hermes за мен също е невероятен и много привлекателен парфюм.Един от малкото мъжки, които ми харесват. Препоръчвам го на всички мъже, които ме питат, но той иска и една идея по-класически и елегантен стил. Малко странно би било с официалния анцуг Адидас 😂
Когато се наслаждавам на този парфюм върху мъжка кожа, предпочитам да няма дрехи, така че ми е все тая с какви е бил преди това... Blush
Не го препоръчвам на никой мъж от близкото ми обкръжение, защото не е добре за мен! Grin

Искам да взема на жена ми chanel 5 и гледам че са на една и съща цена в БГ и в амазон (примерно), и се чудя дали си заслужава покупка от чужбина?
Каквото и да чуете или прочетете за разлика в качеството специално на Сhanel 5 у нас и по света, са легенди. Купете го от официален вносител и магазин - Sephora, Prettyshop и бъдете спокоен.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 19:43 от Анонимен

# 65
Искам да взема на жена ми chanel 5 и гледам че са на една и съща цена в БГ и в амазон (примерно), и се чудя дали си заслуава покупка от чужбина?
Сякаш няма разлика, но точно шанел не съм тествала. На доби цени са в parfumi shop

# 66
  • София
Том Форд не е мой човек. А съм опитвала многократно, не е да не съм. Преди доста години, залята от всеобщия хайп тук в темата, придобих на сляпо Черната орхидея едт. Само едно пръсване ми беше достатъчно и го засилих надалеч. После пробвах и едп - не е за мен, не ме докосва. От любопитство и донякъде от инат пробвах упорито всичко негово, което ми попадне - ами не и не. Не че съм престанала да пробвам новите му заглавия, но вече не с тази упоритост ("абе ти ли ще ми се опреш?"), а просто за протокола - пробвах, знам за какво става дума, не ми трябва, спокойна съм.
Денси, благодаря за темата! Flowers Hibiscus

# 67
  • Burgas, Bulgaria
Благодаря за прекрасната тема!!! Flowers Hibiscus За мен Том Форд е гений и парфюмните му творения са иконични! Обожавам, имам и нося:
- Champaca Absolute
- Noir Extreme
- Moss Breches - парфюмен подпис за дълги години /преди да го спрат/
- Ombre Leather
- Black Orchid
- Tuscan Leather
- Sahara Noir
- Violet Blonde
Харесвам мистиката в ароматите му, ако трябва да ги определя по-точно, харесва ми тъмната им страна. Flowers Hibiscus

# 68
А на мен ми предстои командировка и много срещи с хора, не мога да реша кой парфюм да си взема, изобщо.
Първо, защото те моите са малко ретро и не особено харесвани, второ, защото съм голяма темерутка и това ще бъде стрес за мен, съответно не ми се носи някой любим парфюм, понеже после ще го свързвам с това. И трето, не ми се иска нито без никакъв, нито нещо прекалено нежно, сладко, сексуално, официално или бабешко. По метода на дедукцията, почти нямам варианти.
Ботега Венета щеше да ми свърши работа, но не е тук.
Вие какво бихте избрали?

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 22:27 от amareto

# 69
Някой по-мек шипър бих взела, не чак строг и дистанциращ. Примерно Лежерната Пантера - достатъчно елегантна, но не и плашеща, но пък официална като за работна среда.

# 70
Доколкото разбирам, търси се нещо като универсален парфюм, да бъде подходящ за работна среда, без да има някакъв ярък характер. Не знам с какво разполагаш, но ми хрумва нещо от типа на Alien Flora Futura и CK Beauty, или пък Shiro.

# 71
  • Burgas, Bulgaria
Amareto, звучи като клише, но според мен парфюмът е емоция, не подценявай парфюмната си интуиция, сложи любимия аромат, той ще ти вдъхне увереност и самочувствие, което пък е залог за успех и прекрасни спомени. Просто бъди себе си и го заяви с парфюма си. Flowers Hibiscus

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 21:05 от kolevaangela

# 72
amareto, съгласна съм с предложението на лек шипър, добавям като предложения Chanel Chance EDP/EDT, Chloe Nomade, Lancôme Idole, Amyris Femme, а защо не и някой от Mon Guerlain линията, ако пък обичате ванилия/лавандула.

# 73
Може ли малко да ми разкажете - на какво мирише Amethyst Lalique?

# 74
Може ли малко да ми разкажете - на какво мирише Amethyst Lalique?

На мен ми мирише основно на къпини, които нито са твърде кисели, нито са твърде сладки. Пиперът и розата се усещат доста отчетливо също. Ванилията не се усеща буквално като ванилия, по-скоро придава плътност. Други нотки не идентифицирам. Много прилича на Parfums de Marly Meliora, но е малко по-мек сякаш, поне на моята кожа, сравнявала съм ги паралелно.

Общи условия

Активация на акаунт