Парфюмни размисли и страсти - 276 септември 2022 г.

• 75 101
  • 969
  •   1
Отговори
# 885
С кое копие, че ми стана интересно? Да не е Бакарат Руж?

# 886
С копия на различни парфюми. Наливна парфюмерия.

# 887
Моите колеги също ме смятат за луда, а аз не съм от най- лудите...обаче ако те са нормални, то тогава за мен да съм луда е комплимент 😁😁😁
Признавам, че яките оферти за над 150лв. не не блазнят, ама хич...та, лудея на по- ниско ниво аз... Но и имитационните не са ми интересни, предпочитам да взема нещо, което не прилича на някое друго. То в тези времена трудно се открива топлата вода, но все пак...
Днес пръснах Лагуната на Ермес. Преди време се отървах от нея, защото не я усещах. Ами днес я усетих, толкова отчетливо, горчиво и различно, почти като едно време. Аууу, сви ми се сърцето...вече го искам пак...Беше ми от любимите парфюми, но реших, че обонянието ми ще си остане завинаги на това положение. Явно се променя. Пръснах на обяд, още го усещам от едно фъс на ръката.

# 888
А пък в крайна сметка няма лошо, парфюмите не са жизнена необходимост. Не всичко евтино е лошо. На фона на факта, че повечето дизайнерски не надвишават 10тина евро като себестойност, а се продават за по 100, 20 за Ескада или Ейвън звучат разумно.

# 889
Онзи ден за първи път получих комплимент - точно когато мрънках, че Аериа Сириус не ми е достатъчно излъчващ. Една много мила и общителна възрастна дама в автобуса специално ме извика, за да ме пита с кой парфюм съм. Щях да умра от срам и неудобство, когато смънках за цената "над 200", и щах да се разрева, когато тя каза "ще си събера пари и ще ви поръчам да ми го купите" (а за да го купя, трябва да го поръчам от Испания с превозвач на двойна цена, това как да го обяснявам?! ми спестих ѝ го, много ясно!)
Хем бях щастлива, хем ме тресяха (и не са спрели) угризения как съм пръснала сума в размер на половината ѝ пенсия за едната гъзария. Сега ще се гоним по автобусите да ѝ дам отливка, аз дето на този специално парфюм му трeперя и му се скръндзя, че я си го купя още веднъж в този живот, я не. И сега като го пиша, подсмърчам и ми е тъжно...
Никакви арабели, никакви шишета повече, докато не видя поне две-три дъна, защото кризата наистина ще е страшна и за най-подготвените.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 09:18 от Анонимен

# 890
Ще ползваме тайните резерви от най-дълбоките долапи, особено гурмета като заместител на вечерята, и тлеещи амбри вместо отопление.
By the Fireplace ще е идеален подарък за Коледа. 🎄

# 891
Не е само до криза или възможности, когато става дума за оригинал-копие.
Аз използвам и оригинална и имитационна козметика, но към оригиналната си имам граници.
Не се чувствам комфортно да дам 200+ лева за парфюм, дори да ги имам свободни.
Не знам защо така се получи, но в момента, всичките ми по-летни аромати са оригинални, а по-зимните са имитации.
Мъжът ми подари VCA Bois Damande и наистина е страхотен аромат, но почити 300лв не бих дала аз. Хубаво, че той е с по-широки пръсти от мен, че да имам и аз нещо по-така в парфюмното гардеробче! Grinning

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 19:52 от Rocket

# 892
Не бих купувала имитационна или “дрогерийна” парфюмерия. Дори непорасналото ми бедно стдентско аз и нищо не разбиращо от парфюми, не носеше такива, защото никога не са ми допадали. Забранявах да ми подаряват парфюми, защото съм получавала не едно и две La Rive, ако си спомням името. От чисто любопитство съм хвърляла око на имитационната тема и съм поръчала Гиза, заради невероятните хвалебствия, но колкото повече парфюми притежавам, толкова повече осъзнавам, че грам не си струват те. И така, малко мрачно стана с тези мисли за кризи.

# 893
  • Germany
Кристалче, във фрагрантика дават най-близки до Тенюто Rogue Rihanna и Bottega Veneta и като се има предвид как парфюмите стоят различно на хората може някой от тези двато парфюма да си надушила. Все още не съм пробвала Tenue De Soirée (въпреки, че имам желание ) и не мога да направя сравнение.
Нищо общо нямат, абсолютно не може да се замени с нищо. За мен Tenue De Soirée е наистина от малкото уникални парфюми, които нямат аналог. Дълбоко се съмнявам, че е станал масов парфюм, или че е направена негова имитация, аз поне не съм го срещала никъде, освен носен от мен. Смятам, че е твърде специфичен, за да стане масов.
Парфюм за деня беше Shamah Ward Asdaaf. Deetron, благодаря ти много за тази препоръка, страхотен е!

# 894
Много добре го каза Азалия! Такива думи ме "събуждат" и ме "приземяват"! За себе си, не съм сигурна, че мога да кажа: "Никога не бих!"? Не знам?! И аз си пожелавам здрав разум, какъвто ми е липсвал, пожелавам го и на вас! И това което разказа densi... Хората са уплашени, стреснати, тъжно е! Аз съм! Няма да е уместно сега! Имам да ви споделя за две подарени - отливки - прекрасни, но заради по горните редове, ще оставя за утре. Отдавна искам да ви питам, какво е подходящо за вас, в дъждовен (като вчерашния ден)? Имам за топло, имам за студено. Трудни са ми за избиране, аромати за влага. По скоро, нищо не харесвам върху себе си! Моето обяснение, е че въздухът е много мръсен, влагата засилва миризмата му и скапва парфюма, когато съм навън.

Последна редакция: ср, 28 сеп 2022, 22:04 от Magda Dimitrova

# 895
  • Пловдив
Аз пък поради идеята ,че идва криза се запасих с доста парфюми на промоция.Сега като се замисля имам 6 неотваряни парфюма, още толкова ползвани 2-3 пъти и още двайсетина пълни над половината.Като се сетя,че преди 3 години изхабявах само 3-4 парфюма годишно, мога да изкарам успешно няколко годишна криза.Може би забавянето на темпа на импулсивни покупки ще ни накара да оценим и да се насладим на това ,което вече притежаваме.

# 896
Отдавна искам да ви питам, какво е подходящо за вас, в дъждовен (като вчерашния ден)?
Веднага се сещам за Narciso For Her EDT, определено обича влага. Може би важи и за другите от серията, но тях не съм ги пробвала лично.

За кризата не се тревожа, макар че доходите ми са много далеч от впечатляващи. За повечето хора парфюмите може да са излишен разход, но за мен са едно от наистина малкото удоволствия в живота. Няма да се лиша от тях. Разбира се, ако се наложи, ще се насоча (временно) към по-нисък ценови клас.

# 897
Имам доста оригинали и доста имитации. Никога не съм се заричала, че никога няма да купя имитация. Имам прекрасни копия на парфюми, за които никога не бих дала 500 лева.  Всички знаем истинската стойност на течността, съпоставена с тази на рекламата, марката, прекрасната опаковка и т.н. Мда, пак казах "никога". Stuck Out Tongue В тоя живот има приоритети- семейство, деца, ежедневни разходи, разни други удоволствия и после идва евентуално парфюмът поне за мен. Без парфюм може, без качествена храна, ток, вода, отопление, дрехи и обувки не може. Без разходи за здраве също не може. Така че се купува според възможностите, момента и състоянието на финансите, прИмоциите и импулса на момента- разумно, понякога и спонтанно. Идва криза, но ние сме преживели доста кризи, ще мине и тая. Парфюмите са последното, за което се тревожа. Радвам се, че споделяме една и съща страст,  дами и ви чета с удоволствия, макар да пиша рядко!

# 898
Която и тема да отворя, навсякъде се говори за страшната криза, която предстои. Чувствам се все едно товарен влак ще ме гази. Само дето не му знам разписанието.
Решила съм парфюмния аспект на кризата да преодолея като изпръскам всички парфюми, които имам. И ако оцелея, чак тогава ще купувам. Т.е. поне след 2 години ще ми се наложи.
Дотогаваще чета тук и виртуално ще душа скъпи ухания.

Последна редакция: чт, 29 сеп 2022, 00:19 от anra

# 899
Днес четох един анализ и очакванията са че България няма да е особено засегната, индустриалното производство бележи ръст, рецесията ще е плитка и пролетта на 2023 се очаква растежа да продължи.

И сега към парфюмите Simple Smile днес влезнах в един офис само от жени и в помещенията миришеше на смес от 101 парфюма Grinning беше крайно належащо да се проветри. И Бакара Руж се носеше разбира се (или имитация, знам ли вече....)

Общи условия

Активация на акаунт