Тест за овулация - въпроси /тема 15/

• 37 078
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна

Момичета, мислите ли че пикът е преминал? Вече, като че ли започна да избледнява. Да спра ли с тестването? За съжаление, поради ред обстоятелства, опити правихме само на 8ми вечерта и 12ти на обяд. Евентуално и довечера, ако все още има шанс.

# 601
Здравейте, на 13ти тествах и излезна малко по-бледа черта от контролната, днес сутринта направих отново,но този път и двете бяха бледи. Има ли вероятност да съм я изпуснала и има ли вариянт да се е случило нещо след като сме имали контакт на 12.02? Благодаря ви

# 602
Трябва да се тествате всеки ден по едно и също време, препоръчително е да е след обяд например 15:00-16:00ч. Даже по 2 пъти за да се хване с по- голяма точност кога е започнала овулацията. Аз се тествам в 16:00 и в 21:00ч преди сън отново! Успех!

# 603
Ето моите показания:

Възможно ли е да не е настъпила и да не настъпи овулация този месец?

# 604
Възможно е и да си изпуснала пика и да е бил на 14ти или 15ти ден. Аз затова правя тест сутрин и вечер като видя по-наситена черта.

# 605
Привет на всички! Виждам, че в тази тема май е мястото да поиска съвет. Цикъла ми е на 26 дни. Бях на преглед на 10ти ден от цикъла и АГ каза, че не вижда доминантен фоликул. Аз почнах да си правя тестове за овулация и на 14 и 15 ден от МЦ показва наситена втора черта-тоест положителни. Имам си и симптоми на овулация-болка в яйчника и цервикална слуз. Знам, че лентичките не са гаранция, че изобщо е настъпила такава. Въпросът ми към вас е следният. Ако да кажем приема, че овулация е настъпила на 15-16 ден от МЦ и отида 7 дни по-късно и пусна едно изследване за нивата на прогестерон, той би ли доказал дали е имало/нямало овулация според стойността? Благодаря!

# 606
  • Варна
Въпросът ми към вас е следният. Ако да кажем приема, че овулация е настъпила на 15-16 ден от МЦ и отида 7 дни по-късно и пусна едно изследване за нивата на прогестерон, той би ли доказал дали е имало/нямало овулация според стойността? Благодаря!
Да ,би доказал. Мисля, че около 50 означаваше, че е имало О. (не съм съвсем сигурна за стойността), а ако е на горна граница означава, освен, че е имало О., то и жълтото тяло функционира както трябва.
Ако не си сигурна за точния ден, по-добре го изследвай два поредни дена. Ако имаш възможност, разбира се .

# 607
Благодаря! Да, така ще направя.

# 608
Въпросът ми към вас е следният. Ако да кажем приема, че овулация е настъпила на 15-16 ден от МЦ и отида 7 дни по-късно и пусна едно изследване за нивата на прогестерон, той би ли доказал дали е имало/нямало овулация според стойността? Благодаря!
Да ,би доказал. Мисля, че около 50 означаваше, че е имало О. (не съм съвсем сигурна за стойността), а ако е на горна граница означава, освен, че е имало О., то и жълтото тяло функционира както трябва.
Ако не си сигурна за точния ден, по-добре го изследвай два поредни дена. Ако имаш възможност, разбира се .

Това са референтните стойности за Прогестерон в лаборатория Кандиларов

# 609
  • Варна

Това са референтните стойности за Прогестерон в лаборатория Кандиларов

Лабораториите ползва различни мерни единици Simple Smile Само реф.стойности не са достатъчни, за да знаеш, дали е имало О. Ако месецът е бил ановулаторен, прогестеронът пак ще е в границите. Аз цитирах за Лаборексперс (сега не ми се търси мерната единица), там горната граница е близо 80. Ако е имало О. и яйцеклетката е била здрава и нормална, то прогестеронът трябва да приближава горната граница. Но и около 50, също показва, че е имало О. Аз съм засичала 30 в ановулаторен месец. Прогестеронът пак си е в норма, но не имало О. Simple Smile
Това е, което знам аз. Естествено не съм лекар и не го гарантирам на 100%.

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 11:14 от loter

# 610
Аз имам едно изследване от преди няклко месеца на 20-ти ден от МЦ в Кандиларов. Резултатът беше 34,75. Какво мислите?

# 611
Здравейте,  момичета!
Вчера теста за овулация показа пик, от 3 месеца насам, сега успях да я засека със сигурност.  Нямахме възможност за бебеправене вчера, дали ще е късно днес? Последният опит ни беше 17 с/у 18-ти.
На 18 двете чертички бяха еднакви, а снощи отчитащата LH доста по-наситена.
АГ ми изписа Дуфастон от ден 15( което е днес) и Профертил.

# 612
Момичета, ако няма овулация - например няма фолику или не се е пукнал идва ли мензис?
Има ли нормален цикъл?

# 613
# 614
На мен ми се случи 2 пъти проследена с УЗ при липса на Ову ми дойде на 33 ден.
Момичета, ако няма овулация - например няма фолику или не се е пукнал идва ли мензис?
Има ли нормален цикъл?

Общи условия

Активация на акаунт