Кралски работи и клюки - септември 2022

• 235 839
  • 3 357
  •   1
Отговори
# 2 940
Да се поставя диагноза по гледано видео е дори по-малко достоверно от статиите за другите любовници на Чарлз освен Камила.

# 2 941
Това с наклонената глава на Даяна не го разбрах. Показателно ли е за нещо? Стана ми интересно.

# 2 942
Кралското семейство са си заслужили интервютата, които Даяна е давала. Факт е, че благодарение на нея те станаха толкова популярни. Преди дни четох, че във Великобритания погребението й е било гледано от много повече хора, отколкото погребението на Елизабет.

# 2 943
Какво значи "да лъскат имиджа на новия крал"?! Разбирате ли смисълът на монархията? Кралят/Кралицата трябва да вдъхновява,да служи за Идеал на всичко добро и прекрасно за хората,а не да му/и се вадят кирливите ризи. Каквито всеки човек има.

# 2 944
Как да му го лъснат като стана крал преди броени дни? Продукцията не е записана, монтирана и озвучена в последната седмица.

# 2 945
И понеже Хари "винаги" казва стопроцентовата истина.... Фактите са известни само на преките участници в една случка. Останалите журналисти, читатели, разказвачи, сценаристи  интерпретират всичко според собствените си светоусещания и разбирания.

# 2 946
Хмм, че то и самия Хари, за когото аз си имам едно наум, е казал, че "Короната" е хлабаво/свободно (loosely) базирана върху фактите. Аз това го разбирам като: взели са главните събития и са си доизмисляли, но нито съм гледала сериала, нито съм го слушала Хари, така че нищо не мога да твърдя със сигурност.😀

# 2 947
  • При семейството си
Кралското семейство са си заслужили интервютата, които Даяна е давала. Факт е, че благодарение на нея те станаха толкова популярни. Преди дни четох, че във Великобритания погребението й е било гледано от много повече хора, отколкото погребението на Елизабет.
Аз пък мисля, че Даяна до голяма степен запази имиджа, който си беше създала именно поради ненавременната си смърт.
Нито са първите, нито последните “трима в брака” в тези или подобни среди.
И предвид това, че не се видя поведението на Даяна след официалния им развод, то мисля това на Чарлз си е съвсем нормално, достойно. Сключи брак, живее с Камила, няма кой знае какви скандали и проблеми около тях.

# 2 948
  • София
Тотално ти е сгрешена информацията!

# 2 949
Тотално ти е сгрешена информацията!

Ако говориш за зрителите на погребението, информацията ми е от BBC. Гледалите погребението на Кралицата са 28 милиона, а това на Даяна - 32 милиона.

https://www.google.bg/amp/s/www.bbc.com/news/entertainment-arts-62966616.amp

# 2 950
Така и не съм гледала още погребението на Кралицата. Бях в странство, вече съм си вкъщи, но ми премина желанието да го гледам, може би само най-ключовите моменти ще прегледам. В деня на погребенито пътувах и съвсем наивно очаквах, че на гарата ( международна гара в Лондон) ще излъчват церемонията по някои от екраните. Ами не, дори на два пъти подраниха с обявяването на двете минути мълчание. Та, можехме и повече хора да гледаме на живо. Иначе очаквам Короната 5 с нетърпение.

# 2 951
Погребението на кралицата е гледано от около 29млн души във Великобритания, което е малко под броя на зрителите наблюдавали финала на Европейското по футбол 2020г между Англия и Италия, 31млн. Горе-долу половината население на страната е било пред телевизорите, макар и леко по-малко от тези които са гледали първия документален филм за кралското семейство през 1969г - 30.6млн. Над 11млн са гледали кралското погребение в САЩ и 3.5млн в Австралия.
За сравнение, погребението на Даяна е гледано от 32.1млн в страната, коронацията през 1953г е гледана от 27млн британци. Най-мноо британски тв зрители е имало за финалът на световната купа през 1966г, 32.2млн, когато Англия печели срещу Германия.

# 2 952
  • София
Погребението на кралицата е гледано от около 29млн души във Великобритания, което е малко под броя на зрителите наблюдавали финала на Европейското по футбол 2020г между Англия и Италия, 31млн. Горе-долу половината население на страната е било пред телевизорите, макар и леко по-малко от тези които са гледали първия документален филм за кралското семейство през 1969г - 30.6млн. Над 11млн са гледали кралското погребение в САЩ и 3.5млн в Австралия.
За сравнение, погребението на Даяна е гледано от 32.1млн в страната, коронацията през 1953г е гледана от 27млн британци. Най-мноо британски тв зрители е имало за финалът на световната купа през 1966г, 32.2млн, когато Англия печели срещу Германия.
Пропускат се обаче няколко съществени момента:

1. Голяма част са гледали погребението по екраните в църквите и парковете, а не от телевизионния екран.
2. Погребението на кралицата е гледано от милиони зрители по много телевизии извън Великобритатия.
3. Погребението на кралицата също така е гледано от милиони зрители в интернет.

# 2 953
Погребението на Даяна също се е гледало по паркове и църкви, както и по други телевизии излъчвани в цял свят. Не се съмнявам, че ако 1997 година социалните мрежи бяха толкова развити,  колкото сега и в интернет щеше да е по-гледано от това на Елизабет.

# 2 954
  • София
Няма лошо да му "излъскат" имижда на новия Крал. Като изключим драмите с Даяна, които все повече избледняват с времето, то няма какво друго да му "излъскват" на него. Целия си живот е изкарал с една жена, за която в крайна сметка се жени. Върл природозащитник, което в последните години все повече набира популярност и дори наскоро е бил обявен за пионер в тази област. Какви са му гафовете на този човек в последните години? Да - закопчаното накриво сако Grinning

Вчера чух по новините, че за краткото време, в което е Крал, одобрението към него е нарастнало с 10%. А вярвам, че тепърва ще расте още.

п.п. Онзиден във ФБ ми изскочи някаква статия (най-вероятно измишлоьотина, но все пак да питам), в която пише, че Нострадамус е предрекъл смъртта на Кралицата през 2022 г., както и абдикация на Чарлз, но друг щял да наследи трона - не Уилям. Та се замислям - дори и теоритично, това възможно ли е? И кой би го наследил при евентуална абдикация - Ан? Възможно ли е, ако той абдикира, следващите по линията да бъдат братята и сестрите му - както е станало при Едуард? Ще ми е интересно, ако дадете мнение Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт