Кралски работи и клюки - септември 2022

• 235 986
  • 3 357
  •   1
Отговори
# 2 595
Diorela, ето го Пол.

# 2 596
Не гледах погребението на Кралицата. Имам кофти спомен от погребенията на Брежнев, Андропов и Черненко и колкото и да е различно всичко - пак е погребение.
Има доста прилики. И в двата случая има култ към личността, а реалният характер и личност на тези хора ние не знаем. Само това което изберат да ни покажат.

# 2 597
То че каквото покажат, но се питам как се събра световният елит точно за нея,  а не за Андропов и Брежнев. И там са присъствали политически  фигури, но такова единство не е имало.
 Каква е била зад кулисите на шоуто тази жена , че в автобуси  се съгласяват, неудобства приемат за да са там.
 За  и против винаги има, все нещо не е  приемливо за нечий вкус и
 разбирания. Но цял свят да се загледа вчера, едва ли е принуден и само от  любопитство. Има още нещо и няма да го има скоро, не и по наше време.
 Звезди изгряват и  залязват и са забравени. Ще сгреша, че не съм  внимавала , но Елвис, Марадона,  подобни не се сещам точно, събират  фенове, ясно как, политик така да привлече народа  - не помня. И не съм роялист,  съзнавам , че богатството на империите е натрупано  в кръв във миналото. Тя сякаш няма по себе си и петънце, така се отнесоха хората към нея.
 За кого са го правили.

# 2 598
  • Разпиляна във въображението
Може ли приблизително да ми кажете кога бяха минутите мълчание? По време на коя процесия?

# 2 599
След като свърши опелото в Уестминстър, преди да извадят ковчега от там. Като време тяхно в периода между 11:55 и 12:00 трябва да е.

# 2 600
Моля за съдействие!
Опитвам се да намеря сериала Короната, но навсякъде отварям само реклами на казина.

# 2 601
  • Враца
Вчера не успях да гледам на живо, но вечерта си пуснах записа от церемонията с превъртане. И като попаднах на първото изнасяне на ковчега и тръгването на моряците да го теглят... ток премина през мен и се разплаках. Ковчегът, обграден от неговата армия, мъжете теглят своята Кралица, за да я заведат за последната й служба... Гайдата, тактът, всичко беше смазващо, но и тържествено!
Много определения бяха изписани за церемонията, но моето е само едно- беше подобаваща за Кралицата.
Да е светъл пътят й след този дълъг, интересен и достоен живот!

Смятам, че е била страхотен човек, защото всичките й близки страдат истински за нея. Имала е чувство за хумор, лек характер, била е щедра и прощаваща. Добър човек е била!

# 2 602
  • София
Трогателна картина е кончето Ема, което е било на кралица Елизабет. Носи нейните инициали и върху седлото е поставена нейната забрадка...

# 2 603
Уинстън Чърчил за кралица Елизабет:
"…I regard it as the most direct mark of God’s favour we have ever received in my long life that the whole structure of our new-formed Commonwealth has been linked and illuminated by a sparkling presence at its summit.” —WSC to HM The Queen, 1955"
„… Смятам за най-прекия знак на Божието благоволение, което някога сме получавали през моя дълъг живот, фактът че цялата структура на нашата новосъздадена Британска общност е свързана и осветена от искрящото присъствие на нейния връх.“

# 2 604
Не мога да се съглася, че е имало култ към личността на кралицата. Това е присъщо за абсолютните владетели и тоталитарните диктатори - Хитлер, Мусолини, Сталин, Мао, Вълко Червенков у нас, севернокорейските кимове. Елизабет беше конституционен монарх,  не политик. Да казваме, че е имало култ към нея означава да я сложим на едно ниво с тези... ще си спестя думичката.

# 2 605
Само да отбележа,че на погребенията на съветските лидери ни водеха под строй в посолството.Тук никой никого не кара по задължение!

# 2 606
Чудех се на кого ми прилича лейди Луиз толкова много. Напомня на кралица Елизабет, но не съвсем. Всъщност сега осъзнавам /тъй като гледам стари снимки/, че е одрала кожата на прапрабаба си кралица Мери Тек.

Скрит текст:

# 2 607
  • Някъде там
Този протокол е като онзи с чантите.
Съмнявам се точно внучката на кралицата да не знае протокола, особено пък аристократичната лейди Луис.
Освен това имаше и други дами от гостите с къс ръкав, при това доста по възрастни жени. Ето една, няма смисъл да от повече, но имаше и други.

Летисия вече е в Сащ.
Още снощи е кацнала.
На тръгване от посолството им в Англия.

Фредерик и Мери също пътуват днес към САЩ за богата програма от ангажименти.
Ще има и  Prinsjesdag  в Нидерландия.
На този ден  кралят произнася речта от трона по време на Обединеното събрание на Генералните щати. В Тронното слово са изложени най-важните планове на правителството за следващата година.
Амалия ще присъства за първи път.
Брата на Вилем и съпругата му също ще са.

# 2 608
  • Разпиляна във въображението
Мисля, че и роклята на жената на Борис Джонсън също не беше на място.

Благодаря, stasha_s!

Вчера дъщеря ми поиска да гледаме "Короната" Simple Smile И отново трябваше да сваля сериала.

# 2 609
Някой има ли клипче с лидерите как са групирани в автобусите ?

Общи условия

Активация на акаунт