Кралски работи и клюки - септември 2022

• 235 966
  • 3 357
  •   1
Отговори
# 2 610
Този протокол е като онзи с чантите.
Съмнявам се точно внучката на кралицата да не знае протокола, особено пък аристократичната лейди Луис.
Освен това имаше и други дами от гостите с къс ръкав, при това доста по възрастни жени. Ето една, няма смисъл да от повече, но имаше и други.
Точно. Няма такъв протокол да не са голи ръцете. А и на Мегън не бяха голи, имаше наметка. Супер си беше тя.
Недоразумения в облеклото винаги ще има. Вчера показах Мария Тереза с кошмарно сако, лейди Луиз наистина е с неподходяща и провлечена рокля. По принцип тя има доста гафове с облеклото, но приемам, че е малка още и ще се научи. Майка и защо не я съветва - не знам.

Никаква прилика не намирам между Луиз и Мери Тек.

Цитат
Не смятам, че някога ще видим децата на Хари в такава ситуация, но те и не се очаква да бъдат.
Абсурд, той много пъти е казвал, че иска да прекъсне този кръговрат. Не мисля, че децата му някога ще вървят след ковчег и то публично и пред цял свят.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 14:10 от Анонимен

# 2 611
Аз явно съм от малцината, които възприемат картината в цялост и не се вглеждах в детайли като деколтета, шапки, голи ръце... Общото ми впечатление е много добро, за мен всички дами бяха подходящо и стилно облечени, не видях някоя с неуважително облекло или поведение. Всяка от по-главните (ако мога така да се изразя) беше отдала почит към Елизабет по свой си начин и това е достойно за уважение и трябва да им се признае.

Нямах възможност да гледам церемонията, бях на работа. От темата се информирах, благодаря на всички за снимките и разказите.

# 2 612
# 2 613
А къде е Маргарита? Да не е болна?

# 2 614
Няма информация. Но все пак е на 87.
Тези снимки ги намерих във ФБ, от профила на Ивайло Шалафов.

# 2 615
  • София
Англичаните имаха джорджианска и викторианаска епоха. Вече имат и елизабетинска.

Вече? Елизабетинска епоха имат отдавна,
доста преди джорджианската (те са няколко) и викторианската. И доста често е наричана Златен век за Англия. Това II не е за украса.

# 2 616
Матилде е много елегантна този път, а обичайно не я харесвам особено.
Снищи имахме рожденик вкъщи и не гледам церемониите, та сега тъкмо гледам счупването на жезъла (?) и спускането.
Отдалечаващият се гайдар направо може да ти скъса сърцето.
Както и лицето на Чарлз, докато пеят God save the king.

Невероярна церемония, шапка свалям пред организаторите, координаторите и всики хора, които имат роля в това зрелище.

Преди като сме си говорили и тук, и на други места дали ще абдикира Елизабет заради възрастта си, винаги съм знаела, че тази жена ще умре кралица и ще бъде погребена с почестите на кралица. Мъжът ми вчера каза "най-сетне да я остават на мира женицата"... Но някак на повечето хора им убягва, че тя не е някоя женица, а цял живот е живяла с мисълта за нейния дълг, чест и това как живее и умира една кралска особа. Всяко "по-малко" събитие, церемонии и шествие, за мен щеше да е обида към живота и паметта и.

# 2 617
  • Някъде там
May Ling, много точен коментар.
Елизабет още в деня на смъртта ѝ, казах как ще я запомня. Клипчето с Падингтън точно олицетворява характера и същността ѝ.

Хая и чичо ѝ също бяха, не видях да са качени.
Не видях дубайците, някой друг забеляза ли ги ? Те бяха близки приятели на Бети и споделяха обща страст и любов.

# 2 618
То че каквото покажат, но се питам как се събра световният елит точно за нея,  а не за Андропов и Брежнев. И там са присъствали политически  фигури, но такова единство не е имало.
 Каква е била зад кулисите на шоуто тази жена , че в автобуси  се съгласяват, неудобства приемат за да са там.
 За  и против винаги има, все нещо не е  приемливо за нечий вкус и
 разбирания. Но цял свят да се загледа вчера, едва ли е принуден и само от  любопитство. Има още нещо и няма да го има скоро, не и по наше време.
 Звезди изгряват и  залязват и са забравени. Ще сгреша, че не съм  внимавала , но Елвис, Марадона,  подобни не се сещам точно, събират  фенове, ясно как, политик така да привлече народа  - не помня. И не съм роялист,  съзнавам , че богатството на империите е натрупано  в кръв във миналото. Тя сякаш няма по себе си и петънце, така се отнесоха хората към нея.
 За кого са го правили.
Ако трябва да сме честни, то почти всички кралски фамилий в Европа са роднини. Та те са там така масово по роднински. Повечето от другите политически лидери са там заради политическото влияние/отношения с Великобритания. Та така за голямата посещаемост.
Гледаемоста е освен всичко друго и заради цялата пищност на събитието. От ужасно много време хората искат да гледат ""зрелища".
Населението само на държавите от Commonwealth е над 2,4 милиарда!

# 2 619
И аз наваксвам с гледането, вчера не успях да видя частта от Уиндзор. Напълно съм съгласна с всички суперлативи - абсолютно заслужено, достойно, адекватно и внушително изпращане. Каквото и да се каже все ще е малко.
По отношение на дамите - Катрин, Софи и Камила много ми харесаха. Шарлот, въпреки че ужасно се сдухвам от дечица в черно, беше истински разкош. Абсолютно mini me на кралицата е това дете! Много сладко роклите на Катрин и на Шарлот бяха с по три плохи отзад.
Лейди Луиз и Меган според мен не бяха подходящо облечени. Голите ръце не са ми ок. Също на погребение с бални високи ръкавици ми е неподходящо. Погребението, смятам, не е място за фешън стейтмънтс, освен ако не е погребението на Версаче примерно. Мое мнение, не ангажирам никого с него.
В този ред на мисли, смятам, че никой от близките на кралицата не плака просто защото така ще привлече вниманието към себе си. А важна е само и единствено кралицата. Ако Ан или Камила или Катрин бяха ревнали всички медии щяха да се занимават да показват снимки как си бършат сълзите. Трябва да храниш много голямо уважение и любов към кралицата да се се събереш и да се държиш така.
Попадна ми една статия за "тихите (скритите) звезди" на кралското семейство - ставаше дума за жените след кралицата (Ан, Камила, Катрин), които всъщност са големият актив на кралското семейство. Които тихо и кротко работят, без фойерверки и т.н. Вярвам, че Елизабет е много горда с тях и е спокойна, че оставя семейството си в добри ръце.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 10:32 от purpletka

# 2 620
  • София
Последен поклон:

# 2 621

Летисия вече е в Сащ.
Още снощи е кацнала.
На тръгване от посолството им в Англия.

Фредерик и Мери също пътуват днес към САЩ за богата програма от ангажименти.
Ще има и  Prinsjesdag  в Нидерландия.
На този ден  кралят произнася речта от трона по време на Обединеното събрание на Генералните щати. В Тронното слово са изложени най-важните планове на правителството за следващата година.
Амалия ще присъства за първи път.
Брата на Вилем и съпругата му също ще са.
О, богата програма днес.
А за какво са в САЩ...всички? Joy

# 2 622
Катрин бримка на чорапогащника ли има?

# 2 623
Еее сега пък и вие!Случва се!

# 2 624
  • Някъде там
Тирамису ето  програмата на датчаните. Сега ще потърся и Летисия защо е. Май и Рания трябваше да е тези дни в Сащ на конференции разни. Сега ще проверя и ще сложа инфо и за тях в поста .
Скрит текст:
Рания днес ще е на бизнес конференция. Трябвало е да е и вчера.
Датчаните :
21 септември: Глобална бизнес коалиция за пластмаса.

21 септември: Среща с изпълнителния директор на UNFPA.  21 септември: Мемориална лекция на Рафаел М. Салас: „Ролята на търговията за подобряване на живота на момичетата и жените“

21 септември: Приветствен прием в Американския природонаучен музей.

22 септември: Брифинг на посланика на Дания в ООН Мартин Бил Херман.

22 септември: Среща с датското генерално консулство.

22 септември: Среща с изпълнителния директор на UNEP.  22 септември: Диалог с експерти по равенството от САЩ, ЕС и Дания.

22 септември: „Как най-добре да отговорим на непропорционалното въздействие на нарастващата продоволствена несигурност върху жените и момичетата“ 22 септември: Откриване на прием по случай датската кандидатура за Съвета за сигурност на ООН.

22 септември: Прием с представители на страните от FOSS.
Малко чудни снимки от спортните състезания които се организират в чест  на Даниел и с негова помощ, всяка година.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 11:01 от daviz

Общи условия

Активация на акаунт