Фраза, която мразя - 2

• 9 250
  • 370
  •   2
Отговори
Старата тема - Фраза, която мразя

Последна редакция: сб, 12 апр 2025, 10:27 от bubanka

# 1
Преди време ММ използваше думата "поне", която тотално ненавиждам и давам пример. Иска да свърша нещо и казваше "поне ще изхвърлиш ли боклука". Все едно по цял ден си почивам и броя мухите. Не го е използвал едно... 7-8 години.

# 2
Не го е използвал едно... 7-8 години.

Предполагам, затова все още е жив...

# 3
Да, обясних му защо ме дразни и имаше здравия разум да спре да я използва в този контекст.

# 4
  • София
Мразя използването на думата "поне" вместо "понеже".
Също и "къде" вместо "дето".
Мъжът, къде звъня вчера, днес отново се обади, поне не получи отговор на въпроса си.

# 5
Оооо, това къде, вместо дето, направо ми звучи страшно просташки. Никой около мен не говори така, но ако чуя някой, ще имам доста странно мнение за него

# 6
Освен 'къде' – 'където' със същото значение ('този, където ')
'Такъви' и 'такиви' вместо такива.
'Леко-полеко' вместо 'лека-полека'.
Не че ги чувам много често, но все пак се случва.

# 7
Много ме дразни, когато някой каже, че е гледал нещо "по телевизора"

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 10:39 от Poni69

# 8
Много мразя някой да коментира действията ми с “трябвало е” или “трябваше”. Направо откачам! То е минало и заминало, аз съм постъпила както съм намерила за добре и после някой да ми каже “трябвало е ..”

# 9
Аз казвам горе-долу. Как си: Горе-долу добре. В града на ММ казват долу-горе. Не е чак толкова грешно, но ме дразни.
В "Как се пише" е дадено горе-долу.

# 10
  • Пловдив
Това за горе-долу ме подсети за друго. На тривиалния въпрос "Как си" понякога отговарям механично "горе-долу". След което често следва "защо горе-долу?"Simple Smile, което ми е малко дразнещо. Пък и няма какво да отговоря. Simple Smile

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 14:28 от marzeliva

# 11
Този отговор много озадачава чужденците. Laughing Но е въпрос на национален манталитет - първо, от суеверие, не смеем да се похвалим. И второ, много обичаме да завиждаме и злословим за успеха на другите. Та затова, според мен и според други така отговаряме.
Американците пък, например, независимо колко са зле, винаги ще се усмихнат широко и уверено ще кажат, че всичко е наред, защото там неуспехът и мрънкането са признак на слабост.

# 12
На дежурния въпрос "как си" - отговарям винаги с "добре", ама чиста българка съм си. Simple Smile
Ако на нашите кажа "горе-долу" - ще се изпопритеснят какво не ми е наред. То и аз - ако чуя такъв отговор от тях. 😍🍀
За другите хора - също съм винаги "добре", щото пък тях толкова ги и вълнува как съм... 🤭

# 13
  • някъде другаде
На въпроса "Как си?" Отговарям "Бива"

# 14
Мен това "бива" много ме дразни.
И аз винаги казвам, че съм добре. И без това няма кой да ми помогне, ако не съм. Blush

Ензим, сега видях "шапката". Браво! Flowers Hibiscus

Общи условия

Активация на акаунт