Фраза, която мразя - 2

• 10 309
  • 429
  •   1
Отговори
# 45
Моята фраза е по-семпла, ама така мразя някой като ми каже ,,нали ти казах" Mask

# 46
  • SF
Никак не е трудно „щеше“. Просто се съгласува с подлога. Аз щях да..., ти щеше да..., те щяха да...

Именно. Но не го съобразяват и се получава "Ако не беше заваляло, щеше да дойда."

# 47
Много ме дразни, когато някой каже, че е гледал нещо "по телевизора"
Много мразя някой да коментира действията ми с “трябвало е” или “трябваше”. Направо откачам! То е минало и заминало, аз съм постъпила както съм намерила за добре и после някой да ми каже “трябвало е ..”
Нещо много сте раздразнени. Мен трябва ли да ме дразни как някоя си много се дразнела от дума по нейн избор? Излиза, че не се учиш от грешките си и не премисляш какво не е станало както трябва. Или дразнението е, че някой друг го посочва.

# 48
Много ме дразни, когато някой каже, че е гледал нещо "по телевизора"
Много мразя някой да коментира действията ми с “трябвало е” или “трябваше”. Направо откачам! То е минало и заминало, аз съм постъпила както съм намерила за добре и после някой да ми каже “трябвало е ..”
Нещо много сте раздразнени. Мен трябва ли да ме дразни как някоя си много се дразнела от дума по нейн избор? Излиза, че не се учиш от грешките си и не премисляш какво не е станало както трябва. Или дразнението е, че някой друг го посочва.
Моля?? Темата е “Фраза, която мразя”. Тия свободни съчинения си ги пренеси в някоя подходяща тема “Как да обсъждаме непознати в интернет” примерно.

# 49
  • Пловдив
BCD, сигурно си пропуснала да прочетеш заглавието на темата, преди да коментираш. Всяка фраза, израз, дума, която се обсъжда тук, си е по темата. Но на твоето раздразнение  от предмета на тази тема не му е тук мястото просто.

# 50
Моля?? Темата е “Фраза, която мразя”. Тия свободни съчинения си ги пренеси в някоя подходяща тема “Как да обсъждаме непознати в интернет” примерно.
Темата е Фраза, която мразя. Моят коментар е, че нещо много се издребнява кой коя точно дума си е набелязал като дразнеща и тръгнал(а) да я обяснява. Затова казах - стига сте се дразнили толкова. Има наистина масово разпространявани вредни съчетания, ама да се оплакваш, че някой коментирал какво е трябвало да направиш... Това не е фраза, а тема на разговор. Или може да е отношение - как смее да ти прави забележки за допуснати грешки. Накрая думата "трябваше" е виновна.

# 51
Бре, и цензор сме си имали. Дай си критериите, по които смяташ, че трябва да избираме да споделяме фраза, която ни дразни.

# 52
Темата е Фраза, която мразя. Моят коментар е, че нещо много се издребнява кой коя точно дума си е набелязал като дразнеща и тръгнал(а) да я обяснява. Затова казах - стига сте се дразнили толкова. Има наистина масово разпространявани вредни съчетания, ама да се оплакваш, че някой коментирал какво е трябвало да направиш... Това не е фраза, а тема на разговор. Или може да е отношение - как смее да ти прави забележки за допуснати грешки. Накрая думата "трябваше" е виновна.
Чакай бе, драга! “Трябвало е” е нещо, което мразя. Какви причини се крият зад това не е предмет на обсъждане, нито пък дали търпя критика, дали се уча от грешките си, дали се дразня …. Какво изобщо коментираш?? Това не е темата за правописни грешки, това не е темата за думи и изрази, които използваме неправилно. Това е темата за фрази, които мразя и тези фрази може да си напълно граматически и смислово правилни. Ние обаче ги мразим за твой ужас. Айде успокой се.

# 53
Не е точно фраза, но много ми е дразнещо, когато някой обяснява рецепта с умалителни. "Водичка, масълце, лукче, морковче, чушчица, млекце, яйчице", изобщо този стил на изразяване...No Mouth

# 54
Не е точно фраза, но много ми е дразнещо, когато някой обяснява рецепта с умалителни. "Водичка, масълце, лукче, морковче, чушчица, млекце, яйчице", изобщо този стил на изразяване...No Mouth
Добавям “париЧКИ”

# 55
Аз използвам "парички". Обикновено, когато плащам за някаква услуга питам какви парички да приготвя, все се чудя как да попитам, за да не звучи грубо.

# 56
Аз някак си свикнах да питам колко (Ви) дължа. Simple Smile
Някога ми е звучало леко архаично, Баба ми така говореше, сега ми звучи съвсем нормално. Simple Smile

# 57
  • Пловдив
Аз използвам "парички". Обикновено, когато плащам за някаква услуга питам какви парички да приготвя, все се чудя как да попитам, за да не звучи грубо.

Е, какво му е грубото. Аз питам "колко дължа". Колко парички ми звучи смешновато някак.
Но като стана дума за умалителни, много странно ми звучи "женичка" и не знам защо някои хора говорят така. Примерно "една женичка мина" или "онези женички там".

# 58
И аз питам "колко дължа"?  Умалителни не използвам.

# 59
  • FRANCE
"Женичка" го разбирам пренебрежително, нещо като "лелка".

Общи условия

Активация на акаунт