Отговори
# 495
Много е гадно това с миризмата. Мия си краката и след 5 минути пак са потни и смрадливи. Особено готино е в болницата, като дойдат на визитация 😷… Като каза дезодорант се сегих, че имам едни фъскала на биотрейд. Освен да пробвам с тях, ама…
А пък при мен не е безалкохолна, просто не ми е вкусна. Но пък не изпивам цяло кенче, а само половин-една чаша малка, дори не е безалкохолна. И то на седмицата един път. Не, че не ми се пийва повечко, ама и това е ОК. Това лято що бира изхвърлих така. Таткото и той ми направи забележка след като видял на кенчето знак, че е забранено за бременни. Сума и познати пиха по чаша вино през вечер, две, други пък павкаха цигари, трети тъпкаха само джънк, на мен за две глътки “газирано” ми правят забележка.

# 496
  • София
Aз си пия всяка вечер, затова и пия безалкохолна. Не ми е вкусна, но по- добре от без😃
Иначе с миризмата -да, аз се потя нощем, чаршафите ми вонят, потника, косата, всичко
 Много е неприятно. Спомних си,че и с кърменето бях така. Пробвай да пръскаш...

# 497
  • Варна
Аз не знам как се справих с виното и бирата...мислех,че съм се алкохолизирала и че не мога без....е оказа се че мога, но глътка две, цяло кенче, случвало се е, признавам.
За краката пробвайте с бебешка пудра, талк. Трябва да се получи.

# 498
На мен много ми се пуши и ми се пие. То това е перманентно вече де… 🤣
Femme, тези пръскала на биотрейд не знам дали са подходящи за бременни. Аз по принцип се потя много и нищо не помага, но след раждането е малко по-добре.

# 499
Аз забелязах, че това странно потене и мирис се появяват заедно с отоците и изчезват заедно, когато те изчезнат. Иначе и аз си се потя. Обаче това е по-особено.
Ще пробвам с пудрата. Няма да слагам това на биотрейд. Макар, че аз като ги купувах бях вече бременна и питах жената в Софармаси дали мога да ги ползвам. Тя звъня на някаква тяхна колежка, която консултира по тел, че можело. Ама пропуснах, достраша ме.

# 500
Момичета , термина ми е за днес нямам никакви контракции,имам 1 см разкритие и току що ми падна тапата , та се чудя да тръгвам ли към болницата или да чакам контракции. Помощ 1 бременност ми е

# 501
Сега ще ти отговорят миналите през това. Аз съм с две секциота без контракции, тапи и изтекли води. Но пък чета тук, че след тапата можело и дни да минат.
Момичета , термина ми е за днес нямам никакви контракции,имам 1 см разкритие и току що ми падна тапата , та се чудя да тръгвам ли към болницата или да чакам контракции. Помощ 1 бременност ми е

# 502
Аз планирам да тръгна към болницата по правилото 1-5-1. Демек контракции през 5 мин, с продължителност 1 Мин, в рамките на 1 час. Иначе рискувате нежелани интервенции в болницата. Но ако ще се чувствате по спокойна там, тръгвайте 🙂

# 503
Аз планирам да отида в болницата директно за излизане на бебето Grinning но пак си зависи как се стекат нещата с води и други.
Тапа не съм разбрала да ми е падала. Имах си дула с мен вкъщи и стояхме до 8-9 см разкритие. Контракции не успяхме да ги засечем добре, защото изведнъж ги усетих и болките бяха постоянно без никакви паузи.

# 504
  • София
Тапата не е от значение-ще те върнат. В болница се отива при изтекли води или контракции на 5 или под 5 мин. На мен след падането на тапата, водите ми изтекоха след 10 дни. И въпреки тях, пак нямах и разкритие. 1 см си беше. То си ми беше така от 4 мес.
Относно потенето-,аз получавам такова миризливо при рязка промяна във времето ики при изкл стрес😀. Но явно и сега заради хормоните. Аз мн се чидех за този дезодорант-кристалния,много рових, но не намерих инфо подходящ ли е. И пресвид,че всички останали имат там няква съставка, която не била, реших да рискувам и си се мацам с него. А преди 9 г кой ти е знаел въобще за съставки, съвсем обикновен съм ползвала.

# 505
Много е рано да ходиш в болницата изчакай да почнат контракции и то чести на по 5-10мин или ако ти изтекат водите и то пак не е задължително да е веднага. Сега ако отидеш Най-много да ти сложат някоя банка с окситоцин.

Ние вече сме си в къщи относно  посрещането на бебето. Значи бях предупредила като вляза да раждам каките и баща им да изчистят. Ами познайте баща им пуснал прахосмукачка и ударил една стирка, пуснал 3 перални до тук добре. Обаче аз се прибирам с бебето и какво да видя 3 легена с дрехи за сгъване и гладене разхвърляни учебници, с една дума ужас.

Да се оплача аз направо с това кърмене всеки път е някакъв ужас. Понеже вече ще ми е трето и каналите са разширени кърма има за още 2-3деца. За мен ежедневието е кърмене и  цедене и постоянно ми се  появяват буци имам и запушен пори на зърната.
Ако някой знае хапчета за намаляване на кърмата моля да сподели.

# 506
  • София
Ох, това е нещото,което ме изкарва извън равновесие- несъобразителността на мъжете обичайно. Просто си викат- е що пък да не оставя на нея, нали ся по цял ден ще си е влъщи, кво ще прави...откачам! Точно се оплаках във фб групата,че децата ме вбесиха днес. И по този повод сега пиша подробен списък на мм, защото той нали няма и много опит- да ги следи за обличане, за ядене, за чистенето и за кучето...
Относно кърменето- аз преди търсех човек за още кърма, че моята не стигаше за 2. Бих се възползвала сега, ако пак бях с близнаци. Иначе питай е някой форум- със сигурност има нещо за намаляване, а може би още да не се е регулирала, не знам.

# 507
Един страничен въпрос...с какво ще отоплявате детските стай/спални? Ние сме с парно в спалнята, но само 1 радиатор и то на 7 етаж (налягането не винаги е топ,а и кога го спрат,кога го пуснат...). Чудя се някаква допълнителна печка/маслен радиатор... знаете ли нещо затоплящо и що годе икономично?

# 508
Ние сме с климатици в детскат и хола и конвектор в спалнята. Конвекторът харчи доста, най-добрият вариант са климатиците, но пък там инвестицията е по-голяма.

# 509
Момичета от София, препоръчайте ми място, от което да купя баница за изписването, да е вкусна и голямааа! Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт