Ечемик

• 318
  • 6
  •   1
Отговори
Моля ви кажете защо ми излизат ечемици. Преди седмица ми махнаха оперативно на едното око. Преди ден ми излезна на другото око. Дори имам и вътрешен ечемик на горния клепач.
Каква е причината за появата им?
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 21:01 от bubanka

# 1
Причините могат да бъдат много. От моя опит- стрес. В един доста стресов етап от живота ми излизаха доста за кратко време. Щом този стрес намаля, и ечемика изчезна напълно и не съм имала от повече от 10 години. Но всеки е различен, може да има и различни причини предполагам, но това е моят опит.

# 2
В момента съм под голям стрес и съм много натоварена (психически). Помислих си, че е от стрес, но и друг път съм била под напрежение, но не съм имала този проблем. От две години постоянно ми излизат. А като дете НИКОГА не съм имала ечемик.
Ходих на офталмолог и  ми каза, че може да е от не правилно определени диоптри на очилата (с очила съм). Сега изчаквам да ми се успокои окото от операцията, за да ми определят точния диоптър.
Нямам обяснение, защо ми излизат? И докторите не могат да кажат точно!

# 3
Здравейте, на мой познат му излизаха така постоянно и очният лекар му е казал, че развива късогледство. Консултирайте се с офталмолога.

# 4
Инфекция в организма?

# 5
Инфекция в организма?
Съвсем скоро съм си правила почти всички видове кръвни изследвания, хормони за менопауза - всичко е в нормите.
Към какво изследване да се насоча?

# 6
Инфекция в организма?
Съвсем скоро съм си правила почти всички видове кръвни изследвания, хормони за менопауза - всичко е в нормите.
Към какво изследване да се насоча?

Имам близка дерматоложка. Може би трябва да попитам нея.

През далечната 1986г. през лятото имах два ечемика един след друг и два цирея по коленете един след друг! Доста години по-късно една позната мед. сестра ми каза, че вероятно инфекцията е била една и съща. Но каква не се разбра тогава......За мен беше учудващо, че въпреки добрата хигиена ме сполетяха циреите. Оттогава нямам нито циреи, нито ечемици.

Общи условия

Активация на акаунт