Ечемик

• 1 503
  • 13
  •   1
Отговори
Моля ви кажете защо ми излизат ечемици. Преди седмица ми махнаха оперативно на едното око. Преди ден ми излезна на другото око. Дори имам и вътрешен ечемик на горния клепач.
Каква е причината за появата им?
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 11 юни 2025, 21:01 от bubanka

# 1
Причините могат да бъдат много. От моя опит- стрес. В един доста стресов етап от живота ми излизаха доста за кратко време. Щом този стрес намаля, и ечемика изчезна напълно и не съм имала от повече от 10 години. Но всеки е различен, може да има и различни причини предполагам, но това е моят опит.

# 2
В момента съм под голям стрес и съм много натоварена (психически). Помислих си, че е от стрес, но и друг път съм била под напрежение, но не съм имала този проблем. От две години постоянно ми излизат. А като дете НИКОГА не съм имала ечемик.
Ходих на офталмолог и  ми каза, че може да е от не правилно определени диоптри на очилата (с очила съм). Сега изчаквам да ми се успокои окото от операцията, за да ми определят точния диоптър.
Нямам обяснение, защо ми излизат? И докторите не могат да кажат точно!

# 3
Здравейте, на мой познат му излизаха така постоянно и очният лекар му е казал, че развива късогледство. Консултирайте се с офталмолога.

# 4
Инфекция в организма?

# 5
Инфекция в организма?
Съвсем скоро съм си правила почти всички видове кръвни изследвания, хормони за менопауза - всичко е в нормите.
Към какво изследване да се насоча?

# 6
Инфекция в организма?
Съвсем скоро съм си правила почти всички видове кръвни изследвания, хормони за менопауза - всичко е в нормите.
Към какво изследване да се насоча?

Имам близка дерматоложка. Може би трябва да попитам нея.

През далечната 1986г. през лятото имах два ечемика един след друг и два цирея по коленете един след друг! Доста години по-късно една позната мед. сестра ми каза, че вероятно инфекцията е била една и съща. Но каква не се разбра тогава......За мен беше учудващо, че въпреки добрата хигиена ме сполетяха циреите. Оттогава нямам нито циреи, нито ечемици.

# 7
Здравейте, и аз съм на същото положение. На 37 години всеки месец имам проблеми. Посетих куп доктори, оперирах се веднъж. И както споменахте нямаше и месец след операцията излезе още един. От там прехвърли на долния клепач. След него отиде на дясното око, тази сутрин съм с подут горен десен клепач и не знам вече какво да правя. Междувременно съм си пускал кръвни изследвания много пъти. Еди или два пъти съм имал близки гранични стойности на холестерол, кръвна захар, чернодробни и пикочна киселина. Дори и в норми пак ми излизаха. Казаха ми че ми от отказа да нося очила. И с тях се случва едно и също всеки месец. Вече не знам къде да отида, какво да мажа или да капвам в тези очи. Пия и хранителни добавки - бирена мая, кръвен здравец за прочистване на кръвта и куп други глупости.  Най-лесно казват всички доктори, че не си нося очилата и заради това е. Всичко започна след един вирус 2023г и от тогава всеки месец не пропускам. За жалост хората със светли очи страдат най-много от тези проблеми.....

# 8
Очен секрет прави ли? При нас май се очертава златист стафилокок като причина за подобно положение.

# 9
Молих лекарите да ми пуснат изследвания,  но не пожелаха, исках дори аз да си ги поема, да не ги ангажирам, но НЕ. Накрая отидох сама в една лаборатория и сама си взех (натърках си вътрешния ечемик), няма изолирани бактерии. Впоследствие разбрах, че така не се взима секрет, трябвало от операцията да се вземе секрет. Сега вече ми се образува изпъкнало топче на горния клепач и не знам какво да правя!

# 10
Изпъкналото топче е от капсулиран ечемик. Или иначе казано моментът на овладяване на положението е изтекъл. Скоро ще потърся мнение за процедурите IPL и ще опитам да проведат поне две за да видя дали ще има ефект. Относно кръвните изследвания. На скоро с възпалено око си пуснах ПКК, пълен пакет холестерол, чернодробни, пикочна, кератиник, глюкоза.... Всичко е в норми. Около 4 дни след това пак имах проблем. Според мен не е нищо свързано с кръвта, а съвсем друг проблем. Между другото доста ме боля мъдрец и малко преди да затихне болката се появи поредното подуване на окото..... Не знам дали имат пряка връзка.

# 11
Здравейте,днес ми е 5 ти ден с подуто око и оток към ухото...
Чак днес след дълго чесане видях ,че избиха две пъпчици ...Слагам капки тобрадекс и мехлем макситрол.
От днес пия и АБ Аугментин...
За колко време минава това нещо..
На 36г.сън и за първи път ми се случва...

# 12
Здравейте,днес ми е 5 ти ден с подуто око и оток към ухото...
Чак днес след дълго чесане видях ,че избиха две пъпчици ...Слагам капки тобрадекс и мехлем макситрол.
От днес пия и АБ Аугментин...
За колко време минава това нещо..
На 36г.сън и за първи път ми се случва...

Здравейте, оправихте ли се и какво изолзвахте за лечение?

# 13
Здравейте, ще използвам ако може Вашата тема за да опиша моя случай. На детето ми (2г) му излязоха и не двете очички този капсулиран ечемик. Вече какво ли не мазахме. Първо беше Фусидин, после Гентамицин Маз, и накрая Тобрадекс. Правя и топли компреси докато спи. Наскоро пускахме и изследвания на детето тъй като тръгна на ясла, всичко е наред. Записала съм час са офталмолог, но имаше час чак за декември, което мен не ме устройва да чакам толкова много и търся друг. Страх ме е от оперативното лечение, все пак е дете на 2г.

Общи условия

Активация на акаунт