На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 42

• 85 472
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Преди осем дни пазарувахме от Мигрос на два пъти, общо за около 2000 лири. Нямахме карта за отстъпка. Помолихме на касата да ползваме тяхна карта/indirim card/. Съдействаха без проблем. Получихме общо за стоките, които са били в промоция, около 70 лири отстъпка.

# 121
  • Бургас / UK
Аз съм с карта на ПИБ и нямам такси при плащане с нея, но за теглене ми взимат към 7 лв. ( един път теглих 1000 ТЛ , ееин път 500 ) . На 6.09 плащах с нея в Одрин, на 09.09 си получих превалутирането - по 0,1089 са ми превалутирали покупките. Купихме 1000 лири от тук , курса беше 0,11…

# 122
Здравейте. Нова съм в групата. Следя отвреме навреме какво пишете Simple Smile "Отскачаме" до Одрин през няколко месеца за покупки. Имам един въпрос - С бащата на дъщеря ми нямаме брак. Винаги пътуваме с една кола. Налага се този път да сме с две коли. На границата дали ще направят проблем, че детето е при единия родител, а другия родител е в другата кола? Предварително благодаря! Blush

Последна редакция: ср, 14 сеп 2022, 19:16 от sladkotomim4e

# 123
Здравейте. Нова съм в групата. Следя отвреме навреме какво пишете Simple Smile "Отскачаме" до Одрин през няколко месеца за покупки. Имам един въпрос - С бащата на дъщеря ми нямаме брак. Винаги пътуваме с една кола. Налага се този път да сме с две коли. На границата дали ще направят проблем, че детето е при единия родител, а другия родител е в другата кола? Предварително благодаря! Blush
Пътували сме така с две коли за Гърция, но една зад друга и на границата слязох от колата и отидох с първата, където бяха детето и мъжа ми. Дадохме документи и обяснихме. След тях, минах и аз с втората кола.

# 124
  • София
Така сме минавали и Сърбия, ама за Турция си направете декларация, заверката на нотариус струва 6 лева.
Онзи ден минахме 3 коли, и се наложи по опашките да ни разделят, от навалица, но аз съм с декларация и нямах ядове.
Пазарувах чаршафи и пердета от Тач, ще ги получа във вторник, защото са много. Взехме лампи 4 кашона общо ,😁😁😁, аптеката, Мигрос, всички магазини за дрехи, матраци..
На границата, митничаря се хвана за главата, бяхме се разделили по двама на кола, нищо хранително нямахме, освен кори, малко баклава и локум...
Мъжа ми накрая, само ме пита колко кач пара ,😂🤣🤣, преди да му кажа му сипах едно, само ме погледна и каза, кажи че сме под 5 хил. Невинно му казах че яко е в грешка, ама претръпна.
И на отивана и на връщане по 3 часа чакахме, беше ад, това на КА и беше събота и неделя.

# 125
  • Пловдив
Нотариалните заверки не са вече 6лв. Или поне за тази декларация не са.
На нас ни взеха 18лв,въпреки че си я занесох готова,не са ни я изготвяли те. И с други родители съм говорила -и при тях цената не е била 6лв. Не знам защо така драстично ги увеличиха.

# 126
Добро утро,
Мислим в събота да се разходим до Одрин и в тази връзка ми трябва малко помощ - в случай, че успеем да минем по-рано границата къде бихме могли да седнем на кафе и закуска. Благодаря предварително!

# 127
  • Пловдив
Нотариалните заверки не са вече 6лв. Или поне за тази декларация не са.
На нас ни взеха 18лв,въпреки че си я занесох готова,не са ни я изготвяли те. И с други родители съм говорила -и при тях цената не е била 6лв. Не знам защо така драстично ги увеличиха.

Последното заверих в края на август за 6 лв, нотариусите трябва да работят по стриктна наредба за цените, много странно.

# 128
  • София
Възможно е цената да е различна, но и 18 лева не са много, по добре да не се рискува. Напишете я до навършване на 18 години, поне ще сте спокойни.
Общо платих 12 лева за декларация и пълномощно за кола, защото и двете ни коли са на мое име. Нотариуса ми е приятел, но казва че това си е тарифата, аз си ги бях написала той само ги завери.

# 129
Може ли да ме насочите къде има магазин за техника , интересувам се от електрически конвектори. Знам един в Ераста, но има ли други?

# 130
  • Пловдив
Искам да питам бургазлийките в темата дали са пътували през ГКПП Лесово. Посещаваме Турция няколко пъти годишно, но винаги през Малко Търново, а там вече е нетърпимо. Интересува ме най-вече състоянието на пътя Ямбол-Елхово-Лесово и има ли пак такова изкачване и завои?

# 131
Ние пътуваме от Ямбол.  Пътя Ямбол -Елхово е кофти но се преживява.  На границата за пръв път чакахме повече миналата събота - на влизане от БГ минахме бързо но от Турска страна за час и нещо . На връщане обратно натурско минахме пи бързо но наплива си беше доста работила 4 гишета минахме за 1 ч и 50 м някъде . Бяхме купили 30кв плочки и пълно обзавеждане за баня , на границата нямахме проблеми . Мебелите за баня тук струват 1025 лв на същата марка ние ги взехме доста по изгодно, плочките тук са 50 лв там излязоха по 21 лв Grinning

# 132
  • Пловдив
Благодаря pebals94! С нова кола сме и състоянието на пътя наистина ми е важно.Ще пътуваме след месец, още има време да решим.

# 133
Здравейте! Може ли да ми препоръчате какво лекарство да взема от Турция за киселини, както и за зачервено и болезнено гърло Както и коя козметика е добра и бихте препоръчали? Също така марки като La roche, uriage, nuxe, avene на по-изгодни цени ли са там?

Последна редакция: чт, 15 сеп 2022, 16:33 от plamenna91

# 134
  • до най-прекрасния мъж
Всичко, което не произвеждат те, е скъпо. Вносната козметика не е по-евтина от тук и не си струва. В Турция има много заводи на известни марки, но и доста неща внасят.

Общи условия

Активация на акаунт