На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 42

• 85 432
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас / UK
Здравейте! Плануваме първото си самостоятелно пътуване до Турция. Смятаме да пътуваме в края на месеца - вторник - четвъртък с маршрут Варна - Малко Търново - Чорлу - Одрин - Малко Търново. Опитвам се да направя маршрут на гугъл картата и ми възникна питането: Защо Гугъл ми дава, че маршрута ми има такси, като съм отбелязала в опциите без магистрали и такси? После гледам, че ми посочва път D555, D020 и D100. Те платени ли са? Ако Да, според вас колко пари е удачно да се заредят в стикера HGS?
След Лозенград, посока Чорлу, има магистрала и неплатен път D100.После от Чорлу до Одрин пак е така. Гледайте табелите, сините са за безплатния, а зелените табели са за магистралата. D100 минава през градовете и трябва да внимавате за скоростта.

# 166
Влюбих се в кюнефе-то. Във Варна ходих да хапваме тук и там, но не е същото като в Турция. Там си облизахме пръстите и още го помним Simple Smile. Въпроса ми е някой има ли изпита рецепта поне малко да се доближава до турското кюнефе която да мога да я направя?
Купуваме си замразено кюнефе от Одрин и в къщи си го печем и заливаме със захарен сироп. Купувам и каймак от там.

# 167
Здравейте! Плануваме първото си самостоятелно пътуване до Турция. Смятаме да пътуваме в края на месеца - вторник - четвъртък с маршрут Варна - Малко Търново - Чорлу - Одрин - Малко Търново. Опитвам се да направя маршрут на гугъл картата и ми възникна питането: Защо Гугъл ми дава, че маршрута ми има такси, като съм отбелязала в опциите без магистрали и такси? После гледам, че ми посочва път D555, D020 и D100. Те платени ли са? Ако Да, според вас колко пари е удачно да се заредят в стикера HGS?
След Лозенград, посока Чорлу, има магистрала и неплатен път D100.После от Чорлу до Одрин пак е така. Гледайте табелите, сините са за безплатния, а зелените табели са за магистралата. D100 минава през градовете и трябва да внимавате за скоростта.
Чефи извинявам се пак, но съвсем се обърках - D100 не е ли от Люлебургас? А до там пътищата  Е87 и Е 80 магистрали ли са?

# 168
Някой взимал ли е пробиотик от Турция? Може ли да препоръчате? Благодаря!

# 169
  • Варна
В Турция хранителни добавки не се продават. По изключение, ако въобще намерите някакви - те са по-скъпи от БГ. Така че тази държава не е мястото за купуване на тези неща.

# 170
  • Бургас / UK
Чефи извинявам се пак, но съвсем се обърках - D100 не е ли от Люлебургас? А до там пътищата  Е87 и Е 80 магистрали ли са?
Да, права си, малко се обърках и аз 😀 Е87 минава покрай Лозенград и НЕ Е магистрала .Карате по този път до Бабаески (виж на картата ) и от там вече ще излезете на D100.
За това писах да следите сините табели 😊 Аз , понеже , си знам пътя и мн не обръщам внимание кой път какъв е, но със сигурност Е87 не е магистрала. Тя почва след Лозенград . Там, на пътя , има зелена табела за магистралатаг(мисля, че сочи да се завие на ляво) , а синята сочи да продължите направо. Смисъл на тези табели пише ИСТАНБУЛ, тях следете и пътя ви води.След Бабаески е Люлебургас и после е Чорлу. Изтеглете си офлайн карта в Гугъл мапс и така ще се ориентирате.
Ето на картата да се ориентираш -от горе е Лозенград и надолу ктм Бабаески е Е87

Последна редакция: сб, 17 сеп 2022, 13:00 от *Чефи*

# 171
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, който е пътувал с бебе, каква е валидността на бебешкия паспорт? До преди да забременея, ходехме до Турция редовно. Покрай Ковид спряхме, после забременях и не трябваше да пътувам. Но сега ми се ще да пътуваме отново и евентуално се замисляме и за почивка там следващата есен. Малката сега е на 9 м, ако й извадим сега паспорт, валидността пак ли е 5 години? Искам да избегна лятната навалица. Струва ми се невероятно, но...

Ако сте от София - може да си запишете онлайн час за подновяване на паспорт. Часовете се спазват и се минава за не повече от 10 минути.
Благодаря, но не, от Пловдив сме. Нашите са още валидни, трябва да извадим само на бебето.

# 172
Блу, на нашето човече паспорта го извадихме, като беше на месец и нещо . Трябва и двамата да сте там за подаването, а за получаването може само единият  родител да е.
Добавки в Турция си има. Виждала съм доста заредени аптеки.  Цените на някои неща са доста по-високи, а на други са по-ниски.

# 173
Попадали ли сте в Лозенград или Одрин на хубава пейнир халва?

Аз досега на лоша не съм попадала, но да отбележа, че съм яла само 2 вида и дори не си спомням марката.
На мен ми е вкусна, друг е въпросът, че е противопоказна за моето здраве. Simple Smile

Откъде по-точно я купи?
Аз купувам от БИМ и ми харесва.

# 174
  • Димитровград
От Ондо - 60 лири вчера.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2022, 22:00 от papaone

# 175
  • Пловдив
Някой да е виждал в Одрин термо чанти за деца - трябва ми за храна и сандвичи за училище.

# 176
Да, 5 години важи всеки червен паспорт. Извадихме на сина ми, когато беше на месеци, още малко и ще трябва да го сменяме. От бебе пътува с този паспорт, вече няма общо със снимката на него 😜

# 177
Момичета, който е пътувал с бебе, каква е валидността на бебешкия паспорт? До преди да забременея, ходехме до Турция редовно. Покрай Ковид спряхме, после забременях и не трябваше да пътувам. Но сега ми се ще да пътуваме отново и евентуално се замисляме и за почивка там следващата есен. Малката сега е на 9 м, ако й извадим сега паспорт, валидността пак ли е 5 години? Искам да избегна лятната навалица. Струва ми се невероятно, но...

Ако сте от София - може да си запишете онлайн час за подновяване на паспорт. Часовете се спазват и се минава за не повече от 10 минути.
Благодаря, но не, от Пловдив сме. Нашите са още валидни, трябва да извадим само на бебето.
Блу, можеш да му извадиш в 5-то РПУ в Тракия, там ще е спокойно, а жените, които работят са супер. На голямата там правих. На бебето ми трябваше, та с бърза поръчка на ул.Волга. Много им е добра организацията. С машина талонче, вън на въздух и дойде ли твоя ред влизаш. За бебетата имат играчка и махат с нея, за да гледат в камерата 😀.

# 178
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря на всички, ще се организираме преди лятото да я свършим тази работа. Тук цените на всичко вече удариха тавана, ще ми се да направим една Турция.

# 179
  • в сбъднатите мечти
Моля, да споделите магазини за осветителни тела!
Didolinaaa, а вие от къде купихте лампите?

Общи условия

Активация на акаунт