На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 42

• 86 916
  • 750
  •   1
Отговори
# 210
Корите за баница съхранявам във фризер. Тези ръчно точените не са подходящи за баклава. Те са за бьореци.
Благодаря!!

# 211
  • София
Корите тези точените големи и кръгли са за баница, знам една супер рецепта от туркиня и провал с баница нямам. В средна тава се побират 2 кори, а в голямата 4 кори, но не ги навивам, а ги събирам. Разбивам 2 яйца, 1 чаша к.мляко, 1 бакпулвер, 1/2 ч.чаша олио -аз слагам една идея по малко, защото не ядем мазно, 300 гр сирене всичко се обърква. Като за голямата тава са 4 яйца, 1 кофичка к мляко, цял бакпулвер, вече половин чаша олио или масло 7 сиренето е 500 гр. Отварям кората намазвам с масло, сипвам от сместа и събирам, поставям в тавата която е предварително намазана с олио или масло, следващата кора по същия начин. Винаги ми остава от сместа и заливам баницата отгоре, пека на 180 гр на вентилатор. Да ви е сладко на всички.
Има кори за баклава, те са вакумирани във фризера всичко съхранявам и едните и другите. Едната е с праз, а другата е със сирене, това са ми малката и голямата тава.

# 212
  • до най-прекрасния мъж
Аз още същата вечер правя баници поне 2. Една в тава за ядене в момента, която си пека и ядем и една в алуминиева тавичка, която правя вита с масло и сирене, но без яйца и замразявам. Като ни се дояде, вадя, поливам с разбити яйца и кисело мляко и пека. Ако ми останат кори, правя гюзлеме със сирене и масло и замразявам. Като ни се дояде, пека на тиган с малко масло. Стават чудни и пресни. Замразявала съм и кори, но после умрях от яд, късаха се много.

# 213
Biboche би ли споделила цените на пердетата да ги стиковам с моите цени.
Аз купих пердета само за стаята на дъщеря ми и съжалявам, че не съм разбрала че могат и да ги ушият... Та 6 м. блякаут завеса ми излезе 72 лв, а тънкото перде 26 лв.

# 214
  • Бургас
Извинявай, Didolinaaa. Какво значи, че събираш корите? Искам да пробвам тази рецепта, но не разбрах как се прави това събиране, не съм много добра кулинарка Smile

# 215
  • Бургас
И аз се вълнувам от събирането на корите.
Относно пробиотиците - имат, купувала съм Enflor, което е приблизително нашия Линекс, на два пъти по-ниска цена.
Ей ви още пробиотици, избирайте:
https://www.hepsiburada.com/probiyotik-c-80058005

# 216
Не съм Didolinaa, но най-вероятно има предвид нагъване/събиране като ветрило на кората и в гънките е плънката.

# 217
  • София
Здравейте, дами!

Някой знае ли точния прототип на таблетките Ацикловир 400 (също и 800). Изисква ли се рецепта за тях?

В ilacabak ми излизат две лекарства с различни търговски наименования, искам да съм сигурна - не са за мен..

# 218
Здравейте, дочух за град, който е пазарно ориентиран от скоро. Пак се намира около Одрин. Някой дали знае кой е този град Simple Smile

# 219
  • Варна
Здравейте, дочух за град, който е пазарно ориентиран от скоро. Пак се намира около Одрин. Някой дали знае кой е този град Simple Smile

Ако имате предвид град, в близост до Одрин, където ходят българите да пазаруват - възможно е да е ставало въпрос за Люлебургас или пък за Чорлу, но  също и за Силиври или Текирда - защо не?. Те са най-близо. Най-голям от тях е Чорлу и аз лично го предпочитам пред Одрин.

# 220
  • Бургас
Възможно е да е Бабаески. Там имало пазар в четвъртък и знам, че доста бургазлии го предпочитат отскоро пред този в Лозенград.

# 221
Откъде купувате качествени обувки и портмонета от естествена кожа?

# 222
  • Бургас
В Лозенград - фабрика Дона, понякога имам добри попадения. Във Фло също има естествена кожа обувки.
В Одрин в Ераста - долу на партера има един голям магазин за обувки.
Като цяло хубавите модели от естествена кожа не са на ниски цени.
Напоследък не купувам обувки от Турция, по-удобно ми е obuvki.bg.

# 223
Здравейте! Някой купувал ли е Rapamune от Турция и на каква цена е закупен?

# 224
  • София
Извинявай, Didolinaaa. Какво значи, че събираш корите? Искам да пробвам тази рецепта, но не разбрах как се прави това събиране, не съм много добра кулинарка Smile
Събирам не точно на хармоника, но подобно, да седи рехаво, след това навивам в тавата, в малката са точно 2 кори. Другия вариант е да срежете кората на две и да навивате от дебелата към малката страна. Обещавам да снимам другия път.
Най близкия град за пазаруване се сещам Люлебургас, не съм спирала там.
Бобоче мойте чаршафи и пердета са от Тач, но в Одрин, там ми ги ушиха и от там ми ги пратиха.

Общи условия

Активация на акаунт