На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 42

• 86 916
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
  • Русе
За Уайкики да кажа - преди месец ММ си взе от Кемер панталон за 390 лири = 42 лв. (по курс на ОББ 10.85 ст за лира). В четвъртък този панталон в Уайкики в Русе струваше 25 лв, с червен етикет и редовна задраскана цена 35 лв. Какво чуха ушите на ММ... щото дори още не го е носил този панталон.

# 286
Има смисъл да се пазарува храна - млечни продукти и дълготрайни храни. Всичко, което купихме е поне 2 пъти по-евтино от тук. Освен, ако имате откъде да си помагате с домашно производство, но ние всичко купуваме. Освен това, мъжът ми работи в сферата на бързооборотите стоки и е наясно с базовите цени. За дрехи и и обувки от там не споря. Тук пазарувам от ишлемета и ми е ок. За сина обаче купихме няколко неща, свързани с. Тренировките му, които бяха на много добри цени. И безброй чорапи 😵😵😵 все едно стоножки имам вкъщи.

Цените по заведенията са безобразно ниски - 5 възрастни и 2 тийна в заведение сме платили макс 890лири. В малкия град, в който живеем, основно ястие от обедно меню е над 6лв., супа 3.50лв. Да не говорим, че намерихме заведение, в което срещу 45 лири ядеш меню 4 неща - супа, основно, ориз или макарони, салата или десерт. Имаше менюта с 2 или 3 неща за 30 или 40лири. Не знам къде в България можеш да ядеш на такива цени.
От кой магазин купувате чорапи и доволна ли сте от качеството?
Благодаря предварително!

# 287
  • Бургас / UK
Някой писа за патладжан в буркани. Донесоха ми , но е кисел, не много , но все пак киселее. Ако има такъв, който не е кисел, моля за снимка.
Лютеницата с пингвина я пробвах, има по-странен вкус , но ми хареса .
Гледам лирата е вече около 0,10 ст. В сряда ,май ,ще се ходи към Одрин , но не е сигурно . Искам да питам запознатите - след като се мине границата от КА , след джамията , по пътя има надписи HGS , там продават ли карти за магистралата или само може да се зарежда? Благодаря !

# 288
  • Където морето целува небето...
Някой питаше за карта на Уникредит - На 23.09 плащах с такава и ми ги е таксувало на 0.1105.
Патладжан аз не можах да улуча такъв, който напълно ни допада.

# 289
  • Стара Загора
Някой писа за патладжан в буркани. Донесоха ми , но е кисел, не много , но все пак киселее. Ако има такъв, който не е кисел, моля за снимка.
Лютеницата с пингвина я пробвах, има по-странен вкус , но ми хареса .
Гледам лирата е вече около 0,10 ст. В сряда ,май ,ще се ходи към Одрин , но не е сигурно . Искам да питам запознатите - след като се мине границата от КА , след джамията , по пътя има надписи HGS , там продават ли карти за магистралата или само може да се зарежда? Благодаря !

Продават. Но май само в брой приемат.

# 290
Здравейте! Дали има Но Шпа в Одрин или негов алтернатив?

# 291
  • Русе
Печен патладжан съм купувала само от Бим - кисел е.

# 292
Къде има обществена тоалетна около складовете?

# 293
  • до най-прекрасния мъж
Къде има обществена тоалетна около складовете?
Точно срещу кръговото, една ниска сграда е. Има някакво оградено пространство там, но не знам какво е. По диагонал е Марица баклава. Дано правилно съм обяснила.

Дясната стрелка на снимката сочи посока кръговото с рибарчето.

# 294
Бях прочела във в.Блиц, че орда от 70 000> 80 000 мигранти се е насочила към Одрин, да преминават през река Марица в Гърция.
Ама тези хора имат нужда от храна и вода, затова и моята представа беше градът е пълен с тях.
ММ ми се присмя и днес в 8.30ч. бяхме на КА, за по малко от 30мин. минахме и през двете граници. Спокойно си напазарувахме.
От главната ( рибния пазар)ММ си хареса панталон, аз си купих сако и елек.Естествено и риба, която я изчистена, сложена в соев сос и чака да се изпържи.
Разтворът ми за лещите от 100мл. е 36 тл. при нас е 12лв., на съседка дъщерята е с асма и ЛЛ препоръчал от Турция да закупят лекарство Cortair, купих го за 100тл.
Минахме и през Улус пазар, купихме  по 10 кг. капия, патладжан за 15 тл., 15 кг. домати по 10 тл, сиврия по 20 тл.В Мигрос капията беше по 12 тл, че и от там купихме.
После от един пчеларски магазин купихме буркани с капачките по 60ст. Та утре ще се консервира.
На връщане към България митничарят, който гледа багажа каза: "Ама вие и бурканите сте купили от Турция" и се смее.

# 295
И аз се прибрах тъкмо.
В понеделник е страхотно.
В Ераста празно, в Марги празно.
Цените по магазините са с около 15 лири нагоре от последния път. Като цяло и улиците са празни. Няма го този народ и блъсканицата.

В аптеката преоткрих тяхната марка етерични масла. 20 мл масло е 50 лири.
Тук в ДМ и Лили чаеното дърво 10 мл е около 4.80. А аз за 5.60 лв взех 20 мл.

Това е мола в 11:40ч сутринта:

На границата само питаха алкохол дали имаме и ММ докато каже не, граничаря започна да ръкомаха “айде айде махайте се чао”. Та това ни беше проверката. Joy Няма никакви бежанци. Изобщо не вярвайте на тези статии.
  Пътуването беше главно за лекарства и после измолих ММ да се помотаем малко в мола.

# 296
  • Mostly in my mind
Марина, не съм много убедена колко маслата в ДМ и Лили са качествени и истински за тази цена. Предвид, че техни еквиваленти се продават по 30, 40 лв за същите мл.

# 297
  • Варна
Здравейте!
Моя позната пие лекарство, което го няма в Бг, но го има в Турция.
В мен е рецептата й.
Мога ли да купя и внеса в Бг 20 опаковки от лекарството

# 298
  • Димитровград
Може, ако не ви хванат.
От агенция митници:
За „внос с нетърговски характер" се счита вносът, който отговаря на следните условия:
- не се извършва редовно;
- състои се изключително от стоки за лична или семейна употреба от пътниците или от стоки, предназначени за подаръци;
- видът или количеството на стоките не са такива, че да предполагат внос с търговска цел.

# 299
Здравейте!
Може  ли да ми дадете кординати на магазини в Одрин където продават интериорни врати. Някой ако е купувал може да каже и мнения.

Общи условия

Активация на акаунт