На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 42

• 85 713
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
За първи път ходих миналия месец до Одрин и Лилебургас. Хареса ми много. Сега ми се ще пак да отида. Там дето се разхождах не видях магазин за кожени якета. Може ли да ме насочите, ако знаете в тези два града къде има?

# 481
  • Lost in a fairytale ...
Благодаря за полезната тема.

За първи път ще ни бъде...

Обмисляме на 21-ви да пътуваме до Одрин за един ден - по Ваше наблюдение кога на границата има най-много опашки?  И какво ще препоръчате на хора, които отиват за първи път?

Има ли шанс да ни "измамят за нещо", как най-лесно да обръщаме нашата валута към тяхна?

Въобще, ще се радвам да споделите всичко, което би било полезно за едни начинаещи...
Това никой не може да ти го каже, всичко си е до късмет и зависи от коя граница ще минете. Имах в предвид, че от 07-08:00 се смяна сутрешната смяна на граничарите и тогава не работят. Аз лично обръщам валутата като деля на 10. Ако един препарат е 12,35 - 1,23 го смятам, като сметките не са 100 точни, в зависимост на колко си сменила лирата. Моля поправете ме, ако греша.
И аз така смятам, обаче тези 1-2 стотинки доста лъжат ако похарчиш повечко пари. Така се чудех къде съм пръснала едни 80-100 лева 😆
Иначе на място е най-изгодно да обменяш евро.

# 482
Опитвам се да намеря турски еквивалент на бебешките капки за нос Vibrocil , по активна съставна нищо не излиза. Ако някой знае заместител, моля да сподели.
Имам и малко странно питане: Знаете ли шампоан или спрей за пръскане за кучета, срещу гъбички (от общ характер) ?
Някой скоро ходил ли е към азиатската част и има ли наблюдение дали цените са по-ниски, отколкото по границата?

# 483
  • Mostly in my mind
един път сме улучвали смяна на ... смяна хаха, през КА, не работиха от 7.45 до 8 часа, а не 1 час. Simple Smile

# 484
  • там където има винаги вятър
Благодаря за полезната тема.
.........................

Има ли шанс да ни "измамят за нещо", как най-лесно да обръщаме нашата валута към тяхна?

Аз  смятам така: TL х курса/така както съм обменила левовете/ - така смятат и в чейндж бюрата.
Ако нещо е 65.00 TL х 0,115 = 7.47 лв.
Така сметките излизат точни, не ми се "губят" никакви пари.

# 485
Здравейте, изпуснах ви много страници, края на месеца планираме ходене до Одрин основно за лекарства, но сега съм на сладкарска вълна и се чудя има ли магазин за сладкарски консумативи, шоколади, ковертюри и тем подобни в големи количества. Благодаря предварително, когато имам време ще се върна да прочета пропуснатото...

И аз имам същия въпрос. Благодаря.

# 486
  • у нас
Забравих да споделя, че за първи път от толкова години, изхвърлихме баклава. Бях взела и за подарък и съответно и там не се е харесала. Млечна и баклава с прекалено много орехи, някои гранясали. Всичко хвърлихме. Дадох близо 800 лири за около 3 кг, цената не съществуваше на ценоразписа. Само те си знаят как си я смятаха. За първи път купувам от това място, но беше и за последен. Кутията, която е уж за 1,2 кг беше натъпкана 2,3 кг. Единственото хубаво бяха чуросите /Halka Tatlisi/.

# 487
Еее това нали беше от хубавата и хвалена толкова много баклава, защо така се излагат комшиите.

# 488
  • у нас
Мда, беше хвалена много пъти тук, затова се доверих и взех от там, но... голямо разочарование.
Навсякъде, обаче, баклавата изглеждаше стара, дори и на борсите, където се изсипват много автобуси. А беше пазарен ден.

# 489
Преди 2-3 седмици бях поръчала на  познати да ми купят хубава шоколадова баклава. Кутията ,която ми донесоха беше същата като показаната,а баклавата пълно разочарование ,нищо общо с тази която купих пролетта от главната (за съжаление не помня как се казваше)

# 490
Пролетта взимах редовно млечна баклава от Мехмед Чече. Беше страхотна. Лятото взех отново от магазинчето им до рибарския - изобщо нямаше познатия ми вкус - с орехи и евтино какао. Изхвърлих я (но не беше развалена) и от тогава не съм взимала. Сега пак се каня, но този път ще опитам от Баклава хаус в Марги - там давали да се пробва, поне да знае човек дал си заслужава високата цена.

# 491
Сладкарски консумативи съм купувала само от Мигрос. Поне аз не открих на друго място такива неща. За баклавата, аз също вземам от тази и съм от доволните. Жалко ако са я поразили.

# 492
  • Mostly in my mind
като сме тръгнали да се оплакваме от баклави...
ние принципно взимаме баклава и толумбички от един магазин след рибния пазар. все вкусни, та вкусни. преди 10тина дни пак взехме /за пръв път от пролетта насам/. толумбичките бяха все едно недоизпържени. като я изядеш и ти остава в средата едно топче тесто, което трябва да изплюеш. никога досега не са били такива. млечната баклава никога не е била уау, но все пак беше добре. е, този път изобщо не ставаше за ядене. млечният сок беше гъст и лепкав и на втория ден накиселяваше.
като цяло този път беше един от недобрите ни пазари. някои цени бяха двойни в сравние с пролетта. други пък неща излизаха по-евтини да си ги купим в България. Пример: краставички Тат - 44 лири в Тугра, в Кауфланд - 3,20 лв. Гледам тези дни, че и дизелът много е скочил.

# 493
Там дето се разхождах не видях магазин за кожени якета. Може ли да ме насочите, ако знаете в тези два града къде има?

В Одрин си купих яке от Derimod в Margi Outlet. Не съм търсила специално яке, просто видях и ми хареса. Имаше индирим на индирима и ми излезе за 90 лева, с 1 година гаранция /декември 2021/.
Не съм го носила, защото като се прибрах реших, че не ми харесва.

# 494
Sinara, последния път и аз купих от тази баклава. Магазинчето е в преките до главната улица на центъра.
Точно млечната баклава я няма в “менюто” с цените. 200 лири платихме за половин кутия, че само толкова беше останала.
Това е първата баклава, която не ми харесва. Много странен вкус, не е за мен определено.
В същия магазин има много хубави макарони. 6 бр за 50 лири.
Тук в Лидл пускат 8 бр за 8 лв.

Общи условия

Активация на акаунт