На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 42

• 85 724
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
jijo99, много благодаря за отговора! За Текирда като, че ли съм по-навита от Чорлу. Ще проучвам и събирам информация.
Ако и друг се включи с повече инфо за Текирда ще е чудесно Simple Smile

Тук аз и artemida сме  писали каквото знаем за Текирда :

https://www.bg-mamma.com/?topic=1485310.msg45351114#msg45351114

# 466
  • Варна
Здравейте,  момичета!
Ще ходим с майка ми на екскурзия с една нощувка Черкезкьой,Чоплу ,Капакли  
В Чорлу ще нощуваме - някоя с опит в ресторантите или някое хубаво място на което да я заведа . Това за нея ще е събитие, искам да съм подготвена и наистина да и хареса .
Мадам , препоръчвам с две ръце Кекик стек хаус в Чорлу. На партерния етаж на същата сграда има рибен ресторант, за който съм чела положителни отзиви, но не съм пробвала.
В Гугъл пише, че е затворен Кекик стек хаус, не успяхме да го проверим като ходихме последния път, защото и ние спахме в Бурк Бест (срещу моловете) и ядохме в ресторанта под хотела (The shefs - малко като Хепи е)

В Текирда сме спали в хотела срещу мола - добър е и в един на крайбрежната (имаше проблем с паркирането там).
По крайбрежната улица сме сядали на кюфтета (няма даже и бира, само айрян), но в ресторанта на Яхт клуба си има всичко (даже и сервитьор, който знае български).
пазара е в четвъртък, от Мола надолу към морето (затварят улиците), но е главно за зеленчуци или ние не сме обикаляли много из уличките да гледаме всички сергии.
Морската градина е хубава ( но не толкова колкото Варненската Simple Smile), там има само чай и кафе.
Не сме имали време да се разхождаме из центъра и малките магазинчета.

Последна редакция: пн, 10 окт 2022, 17:10 от k_savova

# 467
  • Бургас
В петък тръгнахме за Чорлу в 18ч на двете граници нямаше и помен от кола на нашата бях 3 кола на турска бяхме 1

На коя граница е това?

# 468
  • В светлината на слънцето
Извинявам се предварително за въпроса, на който със сигурност вече е отговаряно. Моля ви, кажете кой беше спокойният ден за  влизане през Капитан Андреево, посока Одрин - понеделник или вторник? За разходка и някой друг мол основно, не пазар. Благодаря предварително! Че досега все четвъртък отскачахме и съм забравила за първите дни от седмицата как стоеше въпроса. Неделя предполагам не става.

# 469
В Текирда ходихме през февруари,за един ден на разходка от Одрин. Молът е голям и хубав. Паркирахме колата там и слязохме до крайбрежната пеша. Има рибни ресторатчета, по-скоро нещо като капанчета, хапнахме прясно уловена риба. Пържен сафрид и чернокоп, за трима платихме 180 лири. Много приятно място.

# 470
  • София
Кажете къде в Одрин е най вкусна баклавата?

# 471
  • Стара Загора
Едни харесват The baklava house, други на Fistikcioglu и Гюрлуоулу, аз пък на Faruk Gulluoglu. Mehmet Gece не е лоша също, но е по-сиропирана и сладка.

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 06:20 от iv4enceto_91

# 472
Препоръчайте ми добре узрял кашкавал.

# 473
Здравейте, изпуснах ви много страници, края на месеца планираме ходене до Одрин основно за лекарства, но сега съм на сладкарска вълна и се чудя има ли магазин за сладкарски консумативи, шоколади, ковертюри и тем подобни в големи количества. Благодаря предварително, когато имам време ще се върна да прочета пропуснатото...

# 474
  • София
Благодаря за полезната тема.

За първи път ще ни бъде...

Обмисляме на 21-ви да пътуваме до Одрин за един ден - по Ваше наблюдение кога на границата има най-много опашки?  И какво ще препоръчате на хора, които отиват за първи път?

Има ли шанс да ни "измамят за нещо", как най-лесно да обръщаме нашата валута към тяхна?

Въобще, ще се радвам да споделите всичко, което би било полезно за едни начинаещи...

# 475
  • на Мелмак
Ами за всичко е писано.... Писано.
Аз като отидох за първи път четох, четох Wink па първа страница, па следващите. Намерете си вашето. Всеки ходи и изкарва различно.

# 476
Здравейте, предатои ни пазаруване за бебе и се чудя дали е изгодно да купим пеленките от Турция, тъй като и други неща имаме да пазаруваме и бихме се възползвали  и пелените да купим от там.

# 477
  • Пловдив
Обикновено в 7ч сутрин няма големи опашки на границата. Ако е събота, следобед в 2 вече е лудница.

За маменето -аз винаги си правя сметка. Досега никой не ни е измамил.

# 478
Благодаря за полезната тема.

За първи път ще ни бъде...

Обмисляме на 21-ви да пътуваме до Одрин за един ден - по Ваше наблюдение кога на границата има най-много опашки?  И какво ще препоръчате на хора, които отиват за първи път?

Има ли шанс да ни "измамят за нещо", как най-лесно да обръщаме нашата валута към тяхна?

Въобще, ще се радвам да споделите всичко, което би било полезно за едни начинаещи...
Това никой не може да ти го каже, всичко си е до късмет и зависи от коя граница ще минете. Имах в предвид, че от 07-08:00 се смяна сутрешната смяна на граничарите и тогава не работят. Аз лично обръщам валутата като деля на 10. Ако един препарат е 12,35 - 1,23 го смятам, като сметките не са 100 точни, в зависимост на колко си сменила лирата. Моля поправете ме, ако греша.

# 479
В петък тръгнахме за Чорлу в 18ч на двете граници нямаше и помен от кола на нашата бях 3 кола на турска бяхме 1

На коя граница е това?
На капитан Андреево

Общи условия

Активация на акаунт