На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 42

• 85 709
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, поръчвате ли лири от тавекс? За колко време ги изпращат? В Събота ще ходим и се чудя къде да обменя.
Колко ч се сменяха граничарите? 7 или 8?

Ползвам Тавекс, но физически. Онлайн не съм поръчвала. Работят с Еконт. След потвърждение по имейл, на следващия работен ден имате доставка.
 Сменят се от 7 до 8 ч. Като последния път започнаха да се сменят в 7:20 и затвориха гишетата до 8:20. Ползват си целия час, понякога и повече.

# 451
Имам още един въпрос 😊
За колата освен малкия талон нещо друго искат ли на границата? Някой ми каза,че трябва да взема нещо към застраховката, но какво точно, някой ще ми помогне ли?  Ще пътуваме с мъжко, колата е на мое име. И ще го водя за първи път и да няма издънки и излишно напрежение.

# 452
Имам още един въпрос 😊
За колата освен малкия талон нещо друго искат ли на границата? Някой ми каза,че трябва да взема нещо към застраховката, но какво точно, някой ще ми помогне ли?  Ще пътуваме с мъжко, колата е на мое име. И ще го водя за първи път и да няма издънки и излишно напрежение.
Искат талона на колата и застраховката.

# 453
  • Където морето целува небето...
Зелената карта, която дават със застраховката.

# 454
В петък тръгнахме за Чорлу в 18ч на двете граници нямаше и помен от кола на нашата бях 3 кола на турска бяхме 1. Транзитно преминаване, в Чорлу спахме в хотел Burc Best ---много добро попъдение --2 нощувки в 3 стая запазена по тел--3000 лири със закуска. Ресторанта към хотела не е техен, но е от доста високо ниво и на нас много ни хареса //Big chefs//. Като цяло цените се забелязва че са нагоре, но ако дебнете промоцийте изкачат попъдения. за сравнение една и съща леща пакет от 1кг на една и съща марка в Мигрос беше 4лири в а101--2 лири.//и на двете места не беше на промоция// Като зареждане не ни заресаха стоките в двата мола, но всеки си има вкус и предпочитания. Отскочихме до Истанбул защото търсехме определен анцунг //nike tech//, но така и не намерихме и си остана само висенето в задръстванията. навръщане спряхме в одрин където според нас имаше доста повече стока в Мола.
цени на Бензина в чорлу 20,60л, истанбул 19,99 одрин 20,87---това Vpower Shell
Навсякъде минава Револют безконтактната карта. Снощи на Капитана беше страшно над 1ч чакане при положение че всички гишета работеха.
В Дефакто и Мави са пуснали карти за трупане на точки и съответно отстъпки--важът само за притежателите на Турски номера. Сваля се приложение и се натрупват точки на акаунта--тествахме го и работи на малкия едното горнище излезе без пари.
Ако нещо се сещате питайте

# 455
Здравейте с изтекла ЛК съм и валиден паспорт. Дали ще има проблем на границата?

# 456
  • Стара Загора
Здравейте с изтекла ЛК съм и валиден паспорт. Дали ще има проблем на границата?
Може да се минава само с паспорт.

# 457
  • у нас
Привет! И аз вчера се завърнах от Едирнето...

Петъчният пазар си работи,но с паркирането и обикалянето до пазара е много неприятно...Аз по-слаб пазар за толкова години не съм виждала...

...Унисите си остава най-добрия за мен, но с тези цени...

Със сигурност най-слабият ми пазар този път. Преди имаше доста търговци от Истанбул, сега на сергиите български търговци. Ама, аз ако искам да си купя нещо от Бг, ще си го купя от тук, а не да го мъкна от Тр.
Ремонтите около пазара не ми правят никакво впечатление вече, то от години и все нещо ремонтират или затварят някой от паркингите наоколо.
Наблегнахме на кулинарния туризъм този път. Някой питаше преди време за разядките в Айдън, всичко си дават, но кюфтенцата се свиват всеки път, обаче. Хляб постоянно допълват, но за секунда си погледнах телефона и ми взеха половината десерт и останалата напитка. Е, не им позволих да ги отнесат, но за къде бързат, маси имаше свободни.
Скрит текст:

[/img]

В Мадо - трагедия. Никаква заинтересованост и вежливост от сервитьорите. Нямаше нищо, освен малко Сан Себастиян със съмнително качество, кой знае от кога стоеше.

Наистина Унисите си повярваха много, ама не само те. Нощувка със закуска в центъра на Рим ми е по-евтина от нощувката в Унисите в Одрин.

# 458
Колко е нощувката в Унисите в Одрин?
Заради надутите цени на нощувките в Одрин резервирах в Лозенград. Ще обмислим дали да се разходим до Люлебургас, Чорлу или Текирдаг.Целта на пътуването ни е разходка, кулинарен туризъм, да заредим лекарства, може и някоя дрешка да купим ако ни хареса.

# 459
  • Пловдив
Ека, сега като го гледах, тройна стая беше 196лв... преди ни излизаше по 100-120 макс.
Синара, много си права, то наистина в Рим по-евтини ношувки... Много си повярваха...А лудницата в града е направо ужасна...
Я кажете по-навътре къде можем да се преориентираме? В Чорлу има ли пазар подобен на петъчния? Или в Люлебургас, Лозенград? Текирда на колко км е от границата? Там как е?

# 460
Ние ще нощуваме в хотел Мода за 57 евро, 3 възрастни и дете на 10 години.Излиза около 112 лв. 200лв за тройна стая ми е абсурдно.

# 461
Имам още един въпрос 😊
Зелената карта към застраховката Гражданска отговорност е задължително да носите.
Ако не я носите ще ви върнат.

# 462
Здравейте,  момичета!
Ще ходим с майка ми на екскурзия с една нощувка Черкезкьой,Чоплу ,Капакли 
В Чорлу ще нощуваме - някоя с опит в ресторантите или някое хубаво място на което да я заведа . Това за нея ще е събитие, искам да съм подготвена и наистина да и хареса .
Мадам , препоръчвам с две ръце Кекик стек хаус в Чорлу. На партерния етаж на същата сграда има рибен ресторант, за който съм чела положителни отзиви, но не съм пробвала.

# 463
Ека, сега като го гледах, тройна стая беше 196лв... преди ни излизаше по 100-120 макс.
Синара, много си права, то наистина в Рим по-евтини ношувки... Много си повярваха...А лудницата в града е направо ужасна...
Я кажете по-навътре къде можем да се преориентираме? В Чорлу има ли пазар подобен на петъчния? Или в Люлебургас, Лозенград? Текирда на колко км е от границата? Там как е?
по нагоре бях писал за Чорлу тази седмица какво беше.
В чорлу в неделя в някой квартал имаше пазар --не сме ходили --ето тук е
https://www.google.bg/maps/place/Pazar+Yeri/@41.1789355,27.7729938,3999m/data=!3m1!1e3!4m13!1m7!3m6!1s0x14b4dd92e238353d:0x522f14d777b250a6!2z0JrQvtGA0LvRgywg0KfQvtGA0LvRgy_QoNC-0LTQvtGB0YLQviwg0KLRg9GA0YbQuNGP!3b1!8m2!3d41.155812!4d27.8137319!3m4!1s0x14b4e7b90b9f1d81:0xaebb55723d637da3!8m2!3d41.181948!4d27.7652728?hl=bg
нямат главана като одрин --2 мола, цените на нощувката не са по ниски. Предимството на Чорлу е няколкото фабрики наоколо на Тач и Мави бяха най известните. Имат и един залязващ мол Авантаж на околовръстното. Иначе между двата мола в Чорлу е Мигрос 5М има и Карфур, на гърба на моловете е Бим и А101 което ги прави страхотно за пазаруване защото спираш колата и само обикаляш магазини не с нея да въртиш из уличките.
В Текирда има страхотна крайбрежна и голям мол на 5 етажа имат пазар но не знаем кога и къде е.
и двата града са на около 120-140км от Одрин.

# 464
  • Пловдив
jijo99, много благодаря за отговора! За Текирда като, че ли съм по-навита от Чорлу. Ще проучвам и събирам информация.
Ако и друг се включи с повече инфо за Текирда ще е чудесно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт