На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 42

• 85 634
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
на безмитна зона има гише на тур оператор--вземете си тяхна карта на който му трябва. В всеки по голям град има офиси на 3 моб. оператора --спирате и сруще паспорт си взимате. цените са до 200 лири и мат предостатъчно интернет.
Ние имаме регистрирана карта на Водафон и всяко зареждане е в порядъка на 100 лири с много интернет.
Благодаря на всички за nike tech- то е залято. Купихме срещу малкия паркинг на Ераста за 1000лири --жената е от България и перфектно говори и още един от Капалъта на центъра 600лири--при тези от центъра ако се плати с карта искат комисионна от 50лири--нямат договор с банката за постерминала и затова така става --Така ми обясни Халим.
Внимавайте --има скрита камера по пътя до Одрин на ограничение 50--незнам къде точно е но вече 2 човека изгоряхме с 148лири на границата.
Цените са повече от нормални сравнение с България, незнам кое на кой му е скъпо. Иначе за завединеята и пазарите е ясно че гледат да прецакат, но то и ние сме си такива.
За MADO вече явно ще забравим че много са си повярвали, порцийте са намалени и то доста. Обслужването е под всякаква критика, навътре в страната Мадо не са се променили .
Иначе на влизане в събота на капитана по обед бяхме там около 20 мин ни отне да влезем и вечерта късно около 0ч почти никой нямаше и много бързо се минаваха и двете граници.

# 571
На нас също навсякъде ни вдигаха цената или направо си слагаха комисионна при плащане с карта. Обясниха ни, че банката им взимала пари и затова.

# 572
На нас също навсякъде ни вдигаха цената или направо си слагаха комисионна при плащане с карта. Обясниха ни, че банката им взимала пари и затова.

Банките винаги са вземали пари от продавача при плащане с карта, що се правят на ударени???

# 573

Банките винаги са вземали пари от продавача при плащане с карта, що се правят на ударени???
Не знам,  това ми се случва за първи път. Навсякъде завишаваха цените при плащане с карта

# 574
  • Пловдив
Бяхме в Одрин петък, събота и неделя. Минахме през Лесово и в двете посоки,  за по 10-15 мин без никакво висене и напрежение. Като цяло цените в заведенията, където сядахме , ми се видяха същите, че и по-скъпи от Бургас. На детето взех доста дрехи от Уайкики в Ераста и не може да се отрече, че там разнообразието от модели и качеството на материи е по-голямо. Мъжът ми взе едно яке от De Facto и с това приключиха покупките, с изключение на една торба сладкиши и кори за баница. Бяхме с приятели и ни беше приятно и весело , бихме повторили, но не видях чак такава масовата евтиния, която се спряга и пълни КПП-тата, Цените на някои хотели минават истанбулски такива в централни локации.

# 575
Здравейте, писах наскоро с въпрос за сладкарски материали и магазин в Одрин, та защото и други се интересуваха пускам този линк, но ако може помощ къде точно се намира магазина, че не мога да се ориентирам. Жената е написала адреса в описанието под клипа,
но не ми излиза с моята навигация. Благодаря предварително. https://youtu.be/m_niYQb4N6U

# 576
  • София
Здравейте, писах наскоро с въпрос за сладкарски материали и магазин в Одрин, та защото и други се интересуваха пускам този линк, но ако може помощ къде точно се намира магазина, че не мога да се ориентирам. Жената е написала адреса в описанието под клипа,
но не ми излиза с моята навигация. Благодаря предварително. https://youtu.be/m_niYQb4N6U
Доколкото видях е преди влизане в Одрин. Тръгвайки от границата, след като се раздели пътя и се тръгне по  D100 към Одрин ( не по магистралата) - от дясно има един развлекателен център, май детски, коне съм виждала да яздат, изглежда доста приятен с дървени навеси и къщички - след него - може би около километър е разстоянието - там е бензиностанцията със зеления надпис и зад нея се вижда магазина. На картата ми излиза на около 1,5 км след като се отделите по пътя за Одрин и на 4 - 5 км преди  влизането в  Одрин. Дано съм успяла да обясня разбираемо Simple Smile

# 577
Alleks, много ви благодаря💓, с вашето обяснение видях че е точно там, където казвате, още по пътя преди Одрин, надявам се да успея да го посетя до седмица и ще дам отзиви ако някой го вълнуват тези неща 😉

# 578
Много хубаво си изкарахме.Похвала за хотел Комфорт суит 90е е нощувката стаите са чисти Закуска е хубава, на удобно място е.
От Марги и ераста  абсолютно нищо не си харесахме, цените са като в България.
По главната екипите започват от 600лири
Детски обувки 500
Храната е вкусна около 80 лири порция
Единствения си заслужава за лекарства и препарати

# 579
  • Burgas, Bulgaria
Прибрахме  се от нашата екскурзия. 
Ако трябва да сравня Чорлу и Черкезкьой  , то вторият град е в пъти по-хубав ,по-чист , по-красив и т.н . От закрития пазар там купих страхотни реплики за пубера ми , качество без коментар.  Долници по 150лири ,блузи и суитшърти по 200лири , яке 700лири .
Лекарствата ми бяха с рецепта . Панцеф  10хапчета - 100лири , Пулмикорт  1 кутия 20 бр - 102лири 
Плодове и зеленчуци има и са много евтини . Грозде без семки 15лири , корнишони 10- 15лири и т.н
Не съм обикаляла много ,поради влошено здравословно състояние.
На кратко ако избирам къде да пазарувам ще е Черкезкьой  ,Одрин и този първият град като излезеш  от границата след Малко Търново  .

# 580
Аз се сетих, че в София си имаме DeFacto, обаче нищо общо с Одринския.
Дрехите, които купих от Одрин, изобщо ги нямаме в тукашния магазин. Цените са с около 25 лв по-високи тук (якета, жилетки).
В аптеката беше лудница както винаги.
Нурофен стоп колд 20 таблетки излиза около 3.70 лв. В Софармаси е 13.50 лв.

# 581
[video][/video]
Някой купувал ли е аспирин с витамин с? Как се казва турския еквивалент? Нещо не се ориентирах в търсачката.

# 582
  • Където морето целува небето...
Някой купувал ли е аспирин с витамин с? Как се казва турския еквивалент? Нещо не се ориентирах в търсачката.
"Aspirin plus С" се казва, ако търсите разтворими таблетки. Купувала съм и с надпис "А plus C".
Последно ми препоръчаха и разтворими таблетки Afebryl с парацетамол.

# 583
  • Пловдив
Откъде могат да де купят в Одрин бебешки дрешки. За e-bebek в МОЛ Ераста знам, а другаде? 🤪

# 584
  • Бургас
Девойки и младежи, помагайте - как се казваше онзи живописния квартал в Одрин, дето ivchenceto_91 го беше описала преди няколко месеца? С едни красиви кафенета? И препоръчан ресторант край реката, с алкохол и т.н. , ама без жива музика?.

И да похваля риба тон БИМ консерва - много хубава, по нищо не отстъпва на тази от Мигрос.

Общи условия

Активация на акаунт