Майски бебета - 2023

• 48 970
  • 772
  •   1
Отговори
# 390
Митът е, че ако имаш висок диоптер трябва задължително да раждаш секцио. Аз съм с -5.5 и раждах естествено, но ми прегледаха ретината и беше ок. Важното е състоянието на ретината, а не диоптера. При изтънена ретина има риск и трябва секцио.

# 391
  • Варна
Здравейте.
Включвам се и аз в темата.
Неочаквана втора бременност. На 36 г. съм. В 9+ седмица съм, с ужасно гадене. От 3 дни съм само в леглото. Нямам търпение да премине този ужас. В края на месеца ще правя пренателен тест.

# 392
Здравейте.
Включвам се и аз в темата.
Неочаквана втора бременност. На 36 г. съм. В 9+ седмица съм, с ужасно гадене. От 3 дни съм само в леглото. Нямам търпение да премине този ужас. В края на месеца ще правя пренателен тест.

Аз се чудя за пренатален тест, вие ще правите ли момичета и в коя седмица се прави ако да?

# 393
И аз се чудя за пренатален тест, но ще изчакам феталната.
Иначе при вас как са симптомите? Аз съм 10 + 4 вече и от няколко дни гаденето ми изчезна, чувствам се много свежа, имам само болки в гърдите и придърпвания долу ниско. Много съм притеснена дали всичко е наред с тези изчезващи симптоми и може би ще ида да ме прегледат в понеделник.

# 394
Някоя от вас пила ли е Дуфастон и ще споделите ли как го спряхте? Свърши кутията и спряхте приема или намалявахте постепенно. Моята аг каза да пия 2х1 да свърши кутията и дя го спра. Но ме е страх да не предизвикам аборт така

# 395
Някоя от вас пила ли е Дуфастон и ще споделите ли как го спряхте? Свърши кутията и спряхте приема или намалявахте постепенно. Моята аг каза да пия 2х1 да свърши кутията и дя го спра. Но ме е страх да не предизвикам аборт така
[/quot

Аз съм на Кринон бях по 2 дневно сега съм по 1 дневно и ще слагам до 26ти октомври

# 396
Аз ще правя пренатест другата седмица в Геника в 10+1 ден ще съм.

# 397
Аз вече направих. Трябва да е след 10 седмица ( примерно 10+3дни). Другата седмица чакам резултати.

# 398

Лекар ли препоръча или по лично желание .Може ли повече информация за теста в Геника

# 399

Лекар ли препоръча или по лично желание .Може ли повече информация за теста в Геника
Аз реших. Лекарят каза ако имам възможност е добре да го направя за мое успокоение или да изчакам ранната фетална и бхс. Но аз не искам да чакам. Първо, защото съм на 38 год.,второ имам мисед в 8 г.с и при анализ на абортивния материал се оказа, че е с тризомия 15. Иначе лекарката ме насочи към Геника. В сайта им може подробно да се прочете. 1300 лв. .Nifty pro мисля,  че беше.

# 400
  • Варна
Аз пих дуфастон 2*1, от 1 седмица съм на вагинален утрогестан поради много нисък прогестерон.
Относно пренаталния тест, на мен ми го препоръча лекарката, тъй като съм на 36г.

# 401
И аз се чудя за пренатален тест, но ще изчакам феталната.
Иначе при вас как са симптомите? Аз съм 10 + 4 вече и от няколко дни гаденето ми изчезна, чувствам се много свежа, имам само болки в гърдите и придърпвания долу ниско. Много съм притеснена дали всичко е наред с тези изчезващи симптоми и може би ще ида да ме прегледат в понеделник.

Абсолютно същата съм аз. 10+2 и от 5 дни съм доста по-добре, което хем ме радва, хем ме плаши. На 18ти съм на преглед ии сърцето ми е свито… Беше ми много лошо до преди това и изведнъж изчезна гаденето, имам леки придърпвания в яйчниците и гърдите са ми чувствителни, това ще е вечно притеснение за нещо явно…
Иначе и аз ще правя пренатален тест, на своя глава го реших, след прегледа на 18ти, ако всичко е наред. 🤞

# 402
Здравейте, аз съм в 8с. + 3д. При мен гаденето е ужасно, сутрин ставам и директно повръщам на празен стомах, след това продължава по-леко гадене през целия ден, но без повръщане. Иначе се храня, защото забелязах че като хапна се чувствам по-добре.
Искам да попитам спите ли, защото аз прекарвам в сън сигурно по 10-12 часа? Чудя се дали не е заради лекарствата, които приемам. Докторът ми е казал да спра дуфастона след 14 седмица, в момента го приемам три пъти по едно хапче. Отделно ми изписа дузодрил, който пия по същия начин. И но-шпа, три пъти по две хапчета. Дали е възможно заради тази комбинация да ми се спи толкова?

# 403
  • Варна
Аз също спя много и то много повече от преди. Според мен не е от хапчетата, а от бременността.

Здравейте, аз съм в 8с. + 3д. При мен гаденето е ужасно, сутрин ставам и директно повръщам на празен стомах, след това продължава по-леко гадене през целия ден, но без повръщане. Иначе се храня, защото забелязах че като хапна се чувствам по-добре.
Искам да попитам спите ли, защото аз прекарвам в сън сигурно по 10-12 часа? Чудя се дали не е заради лекарствата, които приемам. Докторът ми е казал да спра дуфастона след 14 седмица, в момента го приемам три пъти по едно хапче. Отделно ми изписа дузодрил, който пия по същия начин. И но-шпа, три пъти по две хапчета. Дали е възможно заради тази комбинация да ми се спи толкова?

# 404
Здравейте! Записвам се в темата след инвитро опит. Сега съм в 8г.с + 1 ден.
Имам частично отлепване в 5г.с.  с кръвоизлив и лежах в болница за задържане.
Иначе съм с ужасно гадене и повръщане - от сутрин до вечер. Започнах да слагам Утрогестан вагинално, за да запазя поне него като прием, а да не го връщам с всичко останало. Забелязвам, че плодовете не ми понасят. Хапвам само сухар, краставица, препечена филийка с малко сирене.
Лежа постоянно. Спя много часове.
За съжаление имам гъбична инфекция, за която нищо не можем да направим за момента, защото е много ранна бременността. Чудя се, може ли да е предпоставка за усложняване понеже четох, че някои инфекции водят до загуба.
За съжаление имам и паник-атаки, които мисля, че са породени от страха от загуба.

Общи условия

Активация на акаунт