Отговори
# 210
  • Варна
Аз до скоро също ходих на частно и по ЗК, но на нито едно от двете не ми е мерен корем и кръвно. Като питах АГ по ЗК (мислех,че е негово задължение) каза че рядко се прави...и така аз един два пъти съм се качвал на кантара понеже нямам вкъщи , а кръвното в началото ми ставаше лошо и само тогава го мерих, знам че е ниско и че е по -добре така .
Относно ФМ първата ми беше при проф Марков , втората директно Вецев (които ме следи по ЗК) си ми записа при следващ преглед. Понеже за третата нищо не сме говорили за следващия преглед , а днес разговарях с д-р Красимира Жекова и тя ми препоръча третата да е пак в МЦ Марковс. И си записах час при Диляна Атанасова (за този период само тя има свободен час). Надявам се,че не правя нищо излишно и ме притеснява, че прегледите са в два поредни дни.
Някои ходил ли е при Диляна Атанасова и знае ли дали е проблем два предни дена да се правят прегледи 😐

# 211
  • Вестерос
Вики, аз съм ходила около 12 г.с. май беше два последователни дни, така се падаше просто при две различни АГ. Питах едната, каза, че няма никакъв проблем, всеки ден може да ме гледа, ако си искам. Не се притеснявай за това.

Иначе на бебето всеки път му гледат обиколки на глава, корем и дължина на бедрената кост, след това сърцето, доплер и т.н.

# 212
Не се притеснявайте за размера на корема и килограмите, също че някой АГ го мерят, а други не.Всеки човек е с различна структура и цифрата е относителна. Зависи и бебето къде се носи, ниско долу или горе или по към гърба. Важното е ,че се развиват нормално.

# 213
Искам да ви кажа, че форумът ми е много полезен, много неща научавам, които са ми навреме полезни, затова благодаря на всички, които споделят! Бъдете здрави заедно с бебечетата! Hug

Моята близка неонатолог ми каза, че границата за тегло, след която се води доносено бебе, е 2200 гр. 36-та седмица е свързана с развитието на белия дроб и други органи. Така че, ако бебе се роди от 36-та натам 2200+ гр е ок. Да не се притеснявате, че някое бебе върви по-бавно в теглото. Нищо може да му няма.

# 214
Искам да ви попитам някой повръща ли още и как се справя?Имам ужасен рефлукс и киселини изпих всичко от гавискон , талцид , гастротус,някакви билкови други хапчета в бурканче , вида с мед и лимон и какво ли още не .Не става и не става -ужасен рефлукс и повръщам поне по 4 пъти на ден по много .Чувствам се парцал, това не спря и за седмица поне .Даже вече започнах да чета в коя седмица може да родиш без да има последствия за бебето .Мислех да раждам естествено , но вече въобще не знам какво искам почти денонощно ми е зле .Не помня вкуса на храната от доста време .Моля ви ако някой знае нещо какво би ми помогнало да каже 🥺

# 215
Здравейте. На мене ми беше доста зле в началото. Към 20 седмица поспя. Но до сега не мога да ям месо и риба. Гади ми се доста.
За да спра повръщането взимах Вомакур. Но в инструкцията пише че не се препоръчва за бременни в 3 триместър.
Колко килограми сте качили до сега?
Според мене трябва да отидете на гастроентеролог.

Искам да ви попитам някой повръща ли още и как се справя?Имам ужасен рефлукс и киселини изпих всичко от гавискон , талцид , гастротус,някакви билкови други хапчета в бурканче , вида с мед и лимон и какво ли още не .Не става и не става -ужасен рефлукс и повръщам поне по 4 пъти на ден по много .Чувствам се парцал, това не спря и за седмица поне .Даже вече започнах да чета в коя седмица може да родиш без да има последствия за бебето .Мислех да раждам естествено , но вече въобще не знам какво искам почти денонощно ми е зле .Не помня вкуса на храната от доста време .Моля ви ако някой знае нещо какво би ми помогнало да каже 🥺

# 216

Аз не повръщам, обаче денонощно съм с киселини. И аз смуча едни, които АГ ми изписа, но никакъв ефект. Купих гавискон, временно има ефект. Докато легна и рефлукса се обажда и трябва да се надигна, иначе ще повърна. Още докато хапвам няма значение какво, усещам как ми пари на гърлото. Ужасно е....

# 217
  • Вестерос
Аз само веднъж повърнах в четвърти месец и миналата седмица три пъти, но мисля, че беше някакъв летен вирус миналата седмица, защото за няколко часа имах 37,8 т, която смъкнах с един парацетамол. ММ и той не се чувстваше добре два дни.
За повръщане от познати знам, че може да си направиш чай от юзъм. Вариш си пресен, прецеждаш и го пиеш като вода- студен да е. Спирало уж гадене и повръщане. Не съм проверявала обаче в интернет за това.
Иначе и на мен още ми се гади от много неща Sad.

# 218

Имам книга "Хомеопатия за бременни". Ето това е разделът за киселините и под него за гадене и повръщане. Общото лекарство за гадене Sepia в разреждане 30СН направи чудеса с повръщането ми, спря ги от раз. По-късно пак повръщах много пъти, но по-рядко, а не по няколко пъти на ден. От него чувствително ми намалява и гаденето. Мойта АГ ми препоръча една хранителна добавка Емо Стоп, с джинджифил и мента, която е ок за бременни, и тя ми помага. Няма я в наличност, а само след поръчка. Тези двете в комбинация ми помагат да се чувствам почти добре. Но аз повръщам от гаденето, не от киселините, макар че ми се връща храна в гърлото. Затова показвам всички хомеопатични лекарства, дано някое ви помогне.

# 219
Качила съм доста към 30кг( но аз съм много висока 186см), нямам грстационен диабет съмняваха се но нямам .Но почти всичко качих в началото , вчера на последното мерене бях свалила 3кг .Иначе бебка е почти 1600гр , добр е казаха , но това повръщане направо ееее…..Преди малко ходих до пазара за зеленчуци и дори там повръщах, тръгна да разхождам кучетата или се качвам да повръщсм или повръщам по полянките , последните 2 седмици особено много се обостри а съм 27+3, не ми се мисли .Относно хомеопатиятс това ми беше последния вариянт да питам Петко ( аптеки Хера), въпреки че преди години не ми помогна хомеопатията за паник атаки нито ми е помагала някога за грип , но май само това ми остана .Имам нагъната жлъчка и предполагам това е от значение за по осеЗаемият рефлукс.Направо ако я карам така мисля към 38ма да искам секцио и да не чакам естествено , аз не мога един нормален душ да си взема под душа дори повръщам , като си мия зъбите същи.Не сме взимали още нищо за бебка ,защото все чакам да ми е “по-добре” , само легло и гардеробче поръчах но по размери на нашия си мебелист , но като гледам как е май количка по интернет ще взимам спряла съм се на cybex priam , уж казват че е хубава дано я отцеля , защото не зная дали ще издържа ходенето по магазините .

# 220
Ирен, много ти е тежко. Дано се оправиш. Можеш да говориш и с хомеопат. Не помага за всичко, но има неща, които се получават. При мен регулира щетовидната жлеза, аз съм с хашимото.

# 221
Момичета, нашата трета ФМ мина и по-надолу ще ви споделя какво ме притесни. Предварително се извинявам за дългия пост, но съм разтревожена и всеки съвет или коментар би ми помогнал.
Относно срока, още на предния преглед с лекаря коментирахме, че е добре (ако ще се прави) да се направи между 28 и 31г.с. и аз отидох в 29 (28+4).

Като цяло резултатите са ОК и в някои отношения много се успокоих, но пък вече имам нови тревоги. Бебка е добре, всичко се развива и е здрава, обърнала се е главично вече. Лежането и магнезия са си казали думата и шийката е 35 мм, затова продъжлавам с този режим - повече почивка, минимум физическо натоварване. Кръвотокът е супер, плацентата също. Въпреки това обаче бебчето върви по-мъничко по обиколка на коремче (AC отговря на 27гс, тоест 2 седмици разлика) и апаратът (за който нямам съмнение, в Добрич ходих) я изчисли около 1030г - 1150г., което е под нормата за периода. Докторът каза, че след като не се откриват проблеми, значи може би не вкарвам достатъчно протеин и затова и малкото не наддава толкова. За късмет ден по-рано с ПКК пуснах и Общ белтък и действително е на долна граница - 61, така че силно се надявам това да е причината. Док каза (а и сега чета навсякъде), че за бременни трябва да е над 65. Посъветва ме да започвам да пия качествен протеин за бременни, за който само съм чела тук из форума, както и да променя диетата към високопротеинова, да огранича солта.
Много се моля това да помогне и бебка да качи нужните килца и да изчака поне до 37гс, че не ми се мисли за друг вариант. Pensive Hands Pray
Някоя от вас чувала ли е за подобни случаи и дали може просто да е напълно здраво, мънинко бебе?

Flame, не се притеснявай толкова. Всичко обиколки и дължини (AC, HC, BPD, FL) се мерят на всеки преглед (има ги на снимките и пише на коя седмица отговарят) и съм забелязала, че между различните има разлика около седмица, и всеки път е различно. Такива резултати съм виждала и при АГ-то, който ме следи и на ФМ, които правих при проф. Марков и д-р Чавеева. Никой от тях не е казвал, че има проблем. Белтъчините няма да навредят и е добре да ядеш повече. Пък и все пак е ехограф, не може точно да измери тегло. Един път заради възникнал проблем ми се наложи да ходя на преглед две седмици подред при различни АГ-та. Та на втория преглед (по-късния) ми казаха по-малък грамаж на бебока, отколкото ми казаха на прегледа седмица по-рано. Така че спокойно.

IrenB, дано се оправиш, много е тежко така.

На мен никога АГ-то, който ме следи не ми е мерил нито корема, нито килограмите, дори не ме е питал, което ми се струва странно, нито пък кръвното. Само на ФМ при Чавеева ми измериха кръвното и това е единственото мерене за цялата бременност (и за мое учудване беше доста низко за мен - при нормално мое 120/80, беше 90/70, защото аз се чуствах много добре)

# 222
При мен прегледа минава така: кантар, кръвно, обиколка на корема и дълбочина на матката. След това залягам за ехограф. Всички измерени стойности ми ги записва в картона.

# 223
При мен корем досега не е мерен, пък на частно и по ЗК съм ходила общо при 6 АГта.. 🤷
Следящият ме по ЗК ме тегли на някакъв кантар, който според мен си дава поне едни 1.5 кг надолу. Допълнително ме строява за домашно да си меря кръвното сутрин и вечер, но той не ми го мери Simple Smile)) иначе моето кръвно напоследък е постоянно 80/60 и ходя като ударен самолет. Никакво кафе не помага, но и не пречи явно ☕

Видях по-горе, че сте писали за белтък. АГ ме насочи да си доплатя албумин и общ белтък към ПККто и двете излязоха малко под нормата и то тази за небременни...Видях някъде съвет какъв протеин да се пие и май ще го потърся утре още.

Iren, бързо справяне със ситуацията ти желая 💐

# 224
Здравейте момичета! И аз ходя при двама АГ- та единият ми е по ЗК а другият репродуктивен. Честно да ви кажа при репродуктивния ми е по спокойно ,преглежда всички данни на бебчето ( обиколка на коремче, обиколка на глава, дължина на бедро и т.н) взема ми микробиологията и измерва шийката. При доктора по ЗК  гледа ми корема на видеозон и ми издава болничен, пуска ми  изследвания ПКК и урина като му поискам. Плащам си и при двамата при репр. 50лв а при ЗК - 30 лв. Кръвно си измервам сама вкъщи, тегля се редовно, и си замервам всека месец обиколката на корем, гърди и ханш 😃.
Аз до сега не съм повръщала но, всяка сутрин си правя топла вода с мед и лимон. Чувствам се чудесно само дето малко започна да ми тежи и да се запъхтявам. Тази седмица ходихме на преглед и  в 28+4 нашето момиче беше 1,230кг, расте си добре каза доктора 😀.
Iren B ,дано се оправиш по бързо стискам ти палци но наистина отиди на гастроентеролог.
Момичета да се похваля ние с моят мъж избрахме кошара и сме на път да изберем и количка 😀😀😀, много съм радостна защото това за нас беше труден избор 😘 ( за количката ни посъветваха да е без зимен кош,  защото ние всъщност няма да го използваме много и не си заслужава , а и заема много място за съхранение после. Затова паричките които сме решили да даваме за количка ще са за летен кош, кошче за кола и екстри към количката) .

Последна редакция: сб, 17 сеп 2022, 08:08 от pepinna

Общи условия

Активация на акаунт