Медицински център за асистирана репродукция Варна ( есенна тема 2022)

• 63 686
  • 894
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Да, не правят ПИД.

Виждала съм ги неорганизирани, но и организирани да бъдат. Имала съм часове с точност са ми ги спазвали. А на трансфера буквално от вратата ме вкараха при тях, защото ми бяха казали точно определен час. Имало е случаи да чакам доста- по 1-2 часа. Но това е било при първата ни среща или като са ми казвали ела в 10, но точно тогава имат нещо по-спешно - пункция, трансфер. Седа и чакам. Като знам, че при мен не е спешно, не ми е ставало неприятно. Веднъж чаках, защото имаха раждане. А и знам, че на тези места е така. В Тутракан доста повече съм чакала.
Не ми се е случвало така да ми казват -  звънни в понеделник, звънни във вторник.
А за подходящите дни за хистероскопия не съм наясно.

# 691
Точно тази седмица беше истинска лудница в клиниката. Обикновено за прегледи чакам по няколко часа, така е. Понеже не работят с часове (освен Младши, до колкото знам), се приемат приоритетно.

# 692
  • Варна
Някой който скоро е правил ФМ при д-р Анжел, може ли да ми каже каква е цената на този преглед при нея?

# 693
Не ми е драма, чакането. Разбира се, че пункциите са с приоритет пред мен, която още не съм стартиратала.
Но да ме извикат за хистероскопия и да ми вземат секрет за микробиология, която обикновено се прави преди цветна снимка ми е много отзад напред. Проспуснах един месец и сега понеже ме викат на 14ти ден се притеснявам да не пропусна пореден. За някои хора времето не е от значение, но за мен то е водещо и всеки ден ми е важен.

Точно тази седмица беше истинска лудница в клиниката. Обикновено за прегледи чакам по няколко часа, така е. Понеже не работят с часове (освен Младши, до колкото знам), се приемат приоритетно.

# 694
  • Варна
Някой знае ли как ще работи центъра покрай празниците.
Чудя се примерно дали 31.12 ще е работен ден за тях. Той по принцип е работен, но .....
А ако излизат дълга почивка то след нова година кой ще е първия работен ден

# 695
Момичета,задължително през ден ли викат за ехограф по време на стимулациите, или се е случвало примерно през 2-3дни?

# 696
Аз бях на 1-ви, 5-ти, 8-ми и 11-ти ден, а пункцията беше на 13-ти

# 697
Здравейте момичета,от сутринта не мога място да си намеря след като чух за орязването на фонда .....🤬🤬🤬🤬Какви майки са ги раждали тези хора,че да посегнат на това.....на най- милото ни..... Думи нямам ....Надявам се организациите да не оставят нещата ! ❤️

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 22:56 от Nadejda_new

# 698
Какво се е случило? Не съм видяла такава информация. Може ли линк?

# 699
2 милиона по-малко за инвитро процедури .....

# 700
# 701
Цитат от страницата на "Искам бебе " в ФБ

🎄 Дългоочаквана новина за семействата с репродуктивни проблеми в навечерието на Рождество Христово! 🎄

Скъпи приятели и съмишленици,

Днес с радост и надежда споделяме важни решения, които дават реална възможност на хиляди семейства да сбъднат мечтата си за дете. След активен диалог с министъра на здравеопазването д-р Галя Кондева, държавата предприе конкретни стъпки в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми:

✅ Увеличение на бюджета на Центъра за асистирана репродукция (ЦАР) с 3.6 млн. лева през 2025 г.
✅ Промени в Правилника на ЦАР, които ще включат финансиране на инвитро процедури с донорски яйцеклетки и сперматозоиди – нещо, за което фондация „Искам бебе“ се бори от години.
✅ Актуализация на цените, които ЦАР заплаща към клиниките за процедури, за да не се налага допълнително доплащане от пациентите

📊 Тревожната статистика днес:
През последните години хиляди двойки не успяват да получат финансова подкрепа от държавата:

• През 2023 г. са извършени общо 14 057 процедури по асистирана репродукция, но само 5 550 са финансирани от ЦАР.
• 8 507 процедури са останали изцяло за сметка на пациентите.
• Ситуацията през 2022 г. е сходна – над 8 300 процедури не са получили държавна подкрепа.

💰 Цената на ин-витро с донорски генетичен материал е между 8 000 и 12 000 лв., а допълнителните разходи за медицински изследвания и стимулации правят процедурата непосилна за много семейства.

📝 Какво означават новите решения?
1️⃣ Държавно финансиране за инвитро с донорски яйцеклетки и сперматозоиди – тези процедури са изцяло за сметка на пациентите.
2️⃣ Да се намалят или премахнат доплащанията по инвитро процедурите от пациентите, извън тези, които ЦАР заплаща към клиниките.

„Държавата чу проблема и пое отговорност. Промените в правилника на ЦАР са историческа стъпка за семействата, които мечтаят за дете, но не могат да разчитат на собствени генетични материали“, сподели адв. Мария Янева, председател на фондация „Искам бебе“.

🤝 Защо това е толкова важно?
Фондация „Искам бебе“ години наред работи, за да подпомогне двойките, които се нуждаят от донорски програми. Благодарение на нашите партньори – общини, болници, спомоществователи и дарители, успяваме да финансираме между 500 и 1 000 процедури годишно. Но ресурсите никога не са достатъчни.

🙏 Днес, благодарение на разбирането и подкрепата на Министерството на здравеопазването, сме уверени, че семействата ще получат по-добър шанс през 2025 г.

✨ Благодарим на министър д-р Галя Кондева и на всички, които подкрепят каузата за повече деца в България. Ние от фондация „Искам бебе“ ще продължим да бъдем гласът на семействата и да се борим за тяхната мечта.

#ИскамБебе #НадеждаЗаСемействата #ЦАР #ДонорскиПрограми #ПовечеДеца #репродуктивноздраве

# 702
Супер за включването на инвитрото с донорски яйцеклетки. Крайно време беше. д
Дискриминация беше за хората които нямат друга опция.

# 703
himynameis буквално 1:1 същата история.. всичко сме изследвали и сме "бетон". Какви имунологични изследвания сте правили?

Някой да знае дали в центъра се прави инвитро на естествен цикъл? След 2 провалени инсеминации и несигурността покрай фонда, сякаш не ми се губят повече пари и време за още 2 😕

Изследвала съм всичко, щитовидни, женски, мъжки хормони. Имунологични, генетични, бактерии. Нищо извън нормите или в лоши стойности. Единствено ниско витамин Д.

Имам леки данни за поликистоза, но овулация имам редовна. Та, мистерия Simple Smile

Здравейте Himynameis ,
Хормоните изследвани ли са ?
Питам ви, защото според "доцента" явно високо TSH не е проблем за забременяването,но след посещението на ендокринолог и доста четене се оказа точно обратното.

ТСХ (TSH)

Това е хормон на щитовидната жлеза. От стойностите му зависи нормалното функциониране на женска репродуктивна система, забременяване и износването на плода като цяло. Резултатите в норма са до 4,2 mIU/L. Като за забременяване е препоръчително нивата на ТСХ да са до 2,5 mIU/L. При отклонения от нормалните стойности, важно да се направи консултация с ендокринолог.

# 704
Berni98 Може да изгледате този клип. На мен ми беше полезен.
Също така правили ли сте микробиом или имунологична биопсия?
https://www.vbox7.com/play:6e10f7b4ef&start=139

Общи условия

Активация на акаунт