Медицински център за асистирана репродукция Варна ( есенна тема 2022)

• 63 741
  • 894
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте аз след Мцар се насочих към доктор Юдова в Майчин дом.Пуснахме на мъжа ми нова спермогрома.Оказа се че спермограмата от МЦАР не е била точна.Там искаха инсеминация,а тука след резултатите се оказа,че сме за ин витро.Оказа се много внимателна и разбрана и обяснява всичко подробно.

# 616
Кати, в майчин дом всички спермограми са за инвитро, а в МЦАР всички са хубави. На абсолютно всички мои познати в майчин дом морфологията им излезе под 1% и успяха естествено само за няколко месеца. Моят съвет е да пуснете на друго място - Нова Радост, в София в някоя клиника или в Тутракан, преди да сте тръгнали да правите инвитро.
За пример, нашата в МД е <1% (като на всички), в МЦАР 6%, а в останалите 3 клиники, където сме правили е 2%, което пак е зле, но не чак толкова.

# 617
Подкрепям казаното от V_sS. При нас в Майчин дом спермограмата излезе 1% морфология и получихме много негативни коментари за там, затова повторихме след седмица в МЦАР и там излезе 7% морфология и всичко перфектно.

# 618
Здравейте аз след Мцар се насочих към доктор Юдова в Майчин дом.Пуснахме на мъжа ми нова спермогрома.Оказа се че спермограмата от МЦАР не е била точна.Там искаха инсеминация,а тука след резултатите се оказа,че сме за ин витро.Оказа се много внимателна и разбрана и обяснява всичко подробно.

Тя така казва на всички клиенти (пациенти) Simple Smile

# 619
Последно преди години бяхме посетили и Мцар и Майчин дом...и подкрепям гореспоменатите коментари.
В МЦАР мъжът ми излезе с някви 5-6% морфология. В Майчин дом 2%. В Нова Радост - 3-4%. И всичко това в рамките на 1 месец.
Отидохме в София и там на 2 места, излязаха еднакви резултати. Съответно нито като на МЦАР, нито като в Майчин дом.

# 620
Познавам няколко двойки, били в Майчин дом, абсолютно едно и също им бяха казали - директно да преминават към инвитро заради лоша спермограма.

# 621
Кати, в майчин дом всички спермограми са за инвитро, а в МЦАР всички са хубави. На абсолютно всички мои познати в майчин дом морфологията им излезе под 1% и успяха естествено само за няколко месеца. Моят съвет е да пуснете на друго място - Нова Радост, в София в някоя клиника или в Тутракан, преди да сте тръгнали да правите инвитро.
За пример, нашата в МД е <1% (като на всички), в МЦАР 6%, а в останалите 3 клиники, където сме правили е 2%, което пак е зле, но не чак толкова.
Нова Радост във Варна е последното място на което бих се доверила дори и само за спермограма. Не знам колко са им точни спермограмите, но там всяка жена има вагинална инфекция и проблеми с микробиологията. Започва се с едно супер агресивно лечение с поне 10 различни препарата,  което продължава месеци, дори година. В резултат на това така ти се разбива микрофлората и настъпва такава липса на лактобацили, вкл и в ендометриума, и става много друдно за ембриона да се имплантира, без значение ин-витро или по естествен път

# 622
А има ли къде реално в града да се направи без съмнения? Ние също пуснахме в МЦАР и според тях е идеална 🤔 (не помня точно какво беше като стойности и наименование) не са ни казвали нищо за инвитро или инсеминация.
ПС. Само информативно казвам - моя приятелка се посещаваше лекар в МД и си правиха изследванията в МЦАР, като предприеха инсеминация. Мен също ме насочиха там от АГ.

# 623
О и аз имам много лоши отзиви за там (Нова Радост), не бих отишла на преглед и още по-малко да процедура. Но е факт, че спермограмата ни от Нова Радост беше единствената, която съответстваше по резултати на тези от другите 2 клиники в София, за разлика от МД и МЦАР 🙂

# 624
Здравейте, да си споделя и аз случващото се.След като кандидатствахме по фонда и бяхме  одобрени,започнах стимулация септември. Всичко мина чудесно,с изключение на това,че незнайно как левия ми яйчник се е "изместил" зад матката(преди 3 г.нямах такъв проблем) и разчитаха само на десния.Но той си реагира чудесно на стимулацията.И така до днес,когато ми беше пункцията.Сутринта отидох,занесохме материал и започна чакането.И така в един момент ме вика доцент Кисьов и ми казва,че в материала няма никакви сперматозоиди...казва не да има такива с лоша морфология,то няма никакви.Накарахме съпруга ми да даде отново проба,защото може да е станало нещо. Междувременно аз минах на пункция,защото така или иначе нямаше как да ме оставят с тези набъбнали фоликули.Излизам от упойка,съвземам се минава около час.Вика ме пак доцента и казва....няма...пак няма никакви сперматозоиди .Шах и мат...казва ми имал съм само 2 случая досега такива,ама мъжете били приемали анаболи,моя съответно не е.Казва в потрес съм,знам Ви случая подробно-все пак преди 3 г. Ви помогнах да имате сина си. Спермаграмата от кандидатстването по фонда показваше друго. Просто бяхме без думи.Сега ни предлага т.к. имаме над 10 яйцеклетки извадени или да ползваме донор на с....а или трябва да ги унищожим.
Аз все още съм в шок и не знам как да си обясня всичко и какво да правя.

# 625
  • Варна
Спермограмите на мъжа ми в Майчин дом, МЦАР - Варна и в Тутракан показваха едно и също.
Аз пък от Майчин дом и още повече от Тутракан съм недоволна.

# 626
Кате, как така донорски материал? Не може ли да ги замразят тези яйцеклетки и да се потърси причината и да се опита няккакво лечение?

# 627
Кате, как така донорски материал? Не може ли да ги замразят тези яйцеклетки и да се потърси причината и да се опита няккакво лечение?

Ами и моя въпрос беше такъв,казаха ми,че е напълно безсмислено,защото оцеляването след размразяване на яйцеклетка е около 20-25% ...

# 628

Благодаря ще направим и в Нова Радост или Олимед.При мъжа ми излиза oligoteratozoospermia.Моите изследвания са супер.По принцип ми иска по естествен път да стане.Ще видим след месец другата спермограма.Благодаря за съвета

# 629
В олимед не знам дали е ок. От тази година нямат лиценз към ЦАР, имайте го предвид. Но може пък спермограмите да са им точни.

Общи условия

Активация на акаунт