Медицински център за асистирана репродукция Варна ( есенна тема 2022)

• 63 752
  • 894
  •   1
Отговори
# 600
Отговарям без цитирането за Тутракан
Аз не останах доволна, там бяхме още в началото, фрапира ме чакането по 4-5 часа за преглед, който траеше 3-4мин макс
Да ме прощават лекарите, но няма как да бъдат адекватни като работят от 8 до 00ч
Много трудна комуникация, нямах достъп до лекаря, а само през регистратура или ако акушерката благоволи да вдигне.
Отделно за мен беше много неудобно и леко обидно да стоя там, бореща се за бебе, а в чакалнята да чака за преглед бременна жена на 18г от малцинствата, с второ, просто за преглед. Отделно мисля, че излизаха и за израждане ако се налагаше… и .. чакаш.

Старо ми е инфото обаче, далечната 2018
Бях там само 4 месеца и разбрах, че не е моето място.

# 601
Аз бях в Тутракан около 2 години и половина, за които съжалявам. Там имах 4 инсеминации, 1 пункция с 1 свеж и 2 замразени трансфера. Чакането беше някакъв кошмар. Часовете закъсняват с минимум 2-3 часа ВСЕКИ ПЪТ. Както каза и Mimoza88, прегледа трае 3-4 минути, не успяваш да си зададеш въпросите, защото доктора изобщо не те слуша и бърза за следващия пациент. Никаква комуникация с тях не може да се проведе. Никаква връзка с лекаря, а само с регистратура и то след няколко опита за свързване с тях. Звъниш по цял ден, за да успееш евентуално да се свържеш с акушерката на доктора, която да те смота набързо. Да, апаратурата им е добра, да, имат квалификации, но имат ужасно много пациенти, на които няма как да реагират адекватно и да обърнат нужното внимание. За мен са си конвейер. Добри са, имат много успешни опити, но нямат никакво лично отношение. Първият ми трансфер може би щеше да е успешен, ако ми бяха казали какво трябва да правя. Аз им имах доверие и не смятах за нужно сама да съм си лекар и да знам как да реагирам в определена ситуация. При първият ми трансфер получих зацапване, доктора беше в чужбина, акушерката ми каза да пия дуфастон. Тъй като това ми беше първия сблъсък с инвитро и трансфер, не знаех, че трябва да лежа, а акушерката ми каза да си водя нормален начин на живот, кървенето било нормално. ЧХГ ми се повишаваше в началото, но след това започва да намалява. След няколко дни успях да се свържа с доктора, след като вече бях отишла до спешен център и бях попрочела за прогестерона. Доктора ми изписа пролутекс, веднъж на ден, и ми каза да не ставам от леглото. Да, тогава чхг започна пак да се покачва, намаля кървенето, но явно е била много късна реакция. Следващите два трансфера нямах дори имплантация.
Реших да пробвам в МЦАР, при доктор Анжел. Там видях лично отношение, уважение, обяснение, връзка с нея по всяко време, отговор на всички въпроси и никакво бързане. Първият ми трансфер беше неуспешен, вторият беше успешен, но поради медицински причини трябваше да се прекъсне бременността. Сега се възстановявам и ще продължим при нея в опитите.

# 602
Момичета благодаря за мнението. Аз се чудя все още накъде да се насоча. Но Варна мисля, че не ми е вариант и събирам мнение от различни теми.

# 603
Здравейте, някой има ли наблюдения в Тутракан дали имат опит с тромбофилия и всичко съпътстващо го?
Търся някой, който да ми обърне адекватно внимание, тъй като имам история с няколко аборта. Все още не съм открила причината за тях и явно тук във Варна няма кой да ми обърне внимание, защото имам една успешна бременност. Предстои ми да отида и при Желязкова, която се надявам да ми помогне вече, но търся вече и вариални в друг град.

# 604
Здравейте, някой има ли наблюдения в Тутракан дали имат опит с тромбофилия и всичко съпътстващо го?
Търся някой, който да ми обърне адекватно внимание, тъй като имам история с няколко аборта. Все още не съм открила причината за тях и явно тук във Варна няма кой да ми обърне внимание, защото имам една успешна бременност. Предстои ми да отида и при Желязкова, която се надявам да ми помогне вече, но търся вече и вариални в друг град.

Аз във Варна ходя при хематолог - Миглена Стайкова... Преглежда в жълтата сграда на окръжна и частно в сградата на Рамус, до Военноморското.
Нямам бременност до сега, ще правя скоро 3-ти трансфер. За Тутракан не съм запозната със специалистите.

# 605
Има тема за Тутракан, задайте въпросите си директно там.

# 606
И аз ходих при нея имам назначена терапия, но въпреки нея пак имам загуба съвсем скоро.
Търся аг, което може да открие къде е проблема (за това търся някой, който може да разчете резултати от НК клетки), само това май не съм тествала.

Има тема за Тутракан, задайте въпросите си директно там.

Ще погледна, благодаря!

# 607
И аз ходих при нея имам назначена терапия, но въпреки нея пак имам загуба съвсем скоро.
Търся аг, което може да открие къде е проблема (за това търся някой, който може да разчете резултати от НК клетки), само това май не съм тествала.

Моя позната, с успешна бременност и тромбофилия беше при Цонев в Майчин дом, ако Ви е от полза...

# 608
Здравейте, днес бях на преглед на новата локация. Вече освен на прекрасните лекари и акушерки, ще се насладим и на приятна атмосфера😊

Д-р Александров там ли е?

# 609
  • Варна
Д-р Кателия Александров е там всеки ден, след 12ч.

# 610
  • Варна
Здравейте!
Искам да попитам момичетата, които са забраменили в резултат на АРТ в МЦАР, след 7-8 г.с. взимали ли са болничен  по някакъв начин от лекарите там? Също така записват ли се за женска консултация по здравна каса там или в АГ?

# 611
Здравейте!
Искам да попитам момичетата, които са забраменили в резултат на АРТ в МЦАР, след 7-8 г.с. взимали ли са болничен  по някакъв начин от лекарите там? Също така записват ли се за женска консултация по здравна каса там или в АГ?
Почти съм сигурна, че не издават болнични, но питай за всеки случай. По здравна каса не следяха до миналата година, но се записах при доктор Анжел в МЦ към АГ.

# 612
Не издават болничен, защото не работят със здравна каса. Доктор анжел ми беше даля координати на друг медицински център - АМЦСМП Д-р Петинка Цветкова и от там ми издадоха болничен. Мисля, че беше 20 или 30 лева.
Здравейте!

# 613
  • Варна
Не съм запозната дали от МЦАР могат да издават болнични, но мога да ти кажа как направих аз, защото също съм в болничен от много ранна седмица.
1. Взех си 14 дни първо от личния лекар
2. След 14 дневния в МЦ на Петинка Цветкова  с ЛКК могат да ти издадат следващ болничен за 30 дни, срещу заплащане от 30лв.
3. Вече съм регистрирана на ЖК, понеже направих седмиците. Вземам направление номер 6 от личен лекар и от МЦ към АГ ще ми издават болнични до края на 180те дни или до 45 дневния.
Има риск обаче да не ти стигнат 180те дни болнични и да се получи луфт от дни до 45 дневния преди раждане. Аз го избегнах като си изтеглих термина с 5 дни по - рано и съм точно на косъм да ми стигнат дните.

# 614
  • Варна
Не съм запозната дали от МЦАР могат да издават болнични, но мога да ти кажа как направих аз, защото също съм в болничен от много ранна седмица.
1. Взех си 14 дни първо от личния лекар
2. След 14 дневния в МЦ на Петинка Цветкова  с ЛКК могат да ти издадат следващ болничен за 30 дни, срещу заплащане от 30лв.
3. Вече съм регистрирана на ЖК, понеже направих седмиците. Вземам направление номер 6 от личен лекар и от МЦ към АГ ще ми издават болнични до края на 180те дни или до 45 дневния.
Има риск обаче да не ти стигнат 180те дни болнични и да се получи луфт от дни до 45 дневния преди раждане. Аз го избегнах като си изтеглих термина с 5 дни по - рано и съм точно на косъм да ми стигнат дните.
Точно така направих и аз. Не дават болничен от клиниката. На мен не ми стигнаха 180те дни с 12 дена и пуснах отпуск за тях. Другият вариант е ТЕЛК, но за малко дни не си заслужаваше

Общи условия

Активация на акаунт