Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 56

• 30 822
  • 764
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Благодаря, jerami , май си прав, напоследък увеличих ядките (най-вече един бадеми, на които не мога да устоя), хем знам, че не е добре, особени печени, но много ми се услаждат Blush. Да, вярно, ако не съм яла от тях предишния ден, отчитам по-ниски стойности на следващата сутрин. Ще ревизирам от тази гледна точка. Hug

# 271
Въпрос към jerami във връзка с публикациите в пост 269:
доколкото разбирам изводите в научните изследвания за препоръчителна диета за  по нисък гликиран хемоглобин и кр. захар с по малко наситени мазнини и повече фибри и пълнозърнести /бавни въглехидрати/ се отнасят само за диабетици или..? Защото в противен случай съм вече доста объркана /с противоречиви научни изследвания/   какъв точно  режим  да спазвам при ИР.

# 272
  • Столичанин ама не в повече :D
Не, не се отнасят само за тях, всъщност прочети https://bg-mam.ma/p/1354260/43196963 и https://bg-mam.ma/p/1389930/43980474 Simple Smile

# 273
Само да вметна, че ВМ-НВХ не означава непременно и ниски фибри.🙂

Последна редакция: пт, 30 сеп 2022, 18:07 от dolce miele

# 274
Само са вметна, че ВМ-НВХ не означава непременно и ниски фибри.🙂
Разбира се че не означава, че то аз ям повече зеленчуци от повечето хора около мен... Все пак на мен гарнитурата ми винаги е някаква салата, а на много хора вместо това е я ориз, я картофи, я паста ще хапнат или пица където аз ям месо/яйца/гъби със зеленчук.
Виж за пълнозърнестите хляб и подобни мога да кажа от личен опит че само такъв хляб ядях и си го правех аз та не е бил само боядисан, обаче пак кацнах в тая тема въпреки това. Да, по-добре е от бял, това е ясно на всеки. Но дали е достатъчно добре? Едва ли. И хем аз не съм по сладкото и плодовете, че другите предимно и такива неща си добавят често, при мен винаги почти са липсвали от менюто ми.

# 275
И при мен така, Натка. Изяждах по 1 плод дневно по задължение, щото трябвало. Сега като нямам такова задължение, ми се ядат от време на време. 😂

# 276
А, айде сега трябвало. То и да закусвам все ми казваха че трябвало и било важно ама познай дали го правех Grinning
Гонили са ме с филия с нещо си като бях малка, цял живот мразя да ям сутрин. Винаги съм казвала че на който му е важна закуската, да си я яде той. На мен не ми е.

# 277
Аз не мога да ям нещо ако не ми е вкусно, просто за добро или лошо съм чревоугодник Yum , но се сещам за една съфорумка, дето мразела месо, ама го гълтала с вода, щото трябвало да яде месо за да е нв-вмх Flushed

# 278
Ух, това звучи ужасно... И аз обичам да си угаждам, просто гледам измежду всичките неща дето харесвам, да си избирам предимно по-подходящите за здравето ми. Какво сега, като е режимна храна значи ли че не може да се яде с кеф? Grinning
Половинката от години ми се впечатлява като седна да ям колко видимо се наслаждавам на храната си. Не бил си представял баш така жена "на диета". Ами че нали храната аз си я подбирам и аз си я готвя - съответно са неща които аз харесвам и са приготвени както аз ги харесвам, винаги. Много ясно че ще са ми вкусни и ще си ги ям с кеф всеки път. Умира от смях като ме види да извадя накрая малко парче сирене и да кажа че това ми е десертът Joy Сирената са едно от нещата дето гледам да си слагам спирачка че от тях мога да изям много, ама много. Та за тях малко повече си правя сметката щото месо ще ям докато се наям и ще спра, но сирене ще ям докато свърши или някой много смел дойде и ми го вземе Grinning

Между другото, на обяд пробвах много интересна комбинация за зелевата салата. Нормална салата от зеле, морков и малко целина, с ябълков оцет и зехтин си я направих както винаги. Обаче после ми попадна погледът на едно шише сусамово олио и реших да пробвам с малко от него. Много ми допадна комбинацията, със сигурност ще си слагам от време на време за разнообразие. За който го харесва като аромат може да пробва, то много малко количество се слага само да замирише.

# 279
  • София
на зеле може да ръснеш и семенца сусам. Аз много харесвам такива олия.Салата от настъргани моркови, чесън, орехово олио и печени орехи си е разкош.

# 280
Ох, Нате, аз съм така с кашкавала като сиренето при теб. Ще ям докато свърши, затова и гледам въобще да не изваждам, защото като си отреже 50 грама и го прибера, другото ми Аз постоянно ми дудне в главата "има още, има още" и става...... Не искам да казвам дори. Сирене не обичам аз, намразих го като дете, тъй като често си чупех ръцете при сбивания (11 пъти - хулиганка) и за мой лош късмет тогава, баба❤️ работеше в мандра, и носеше тенекии със сирене. Та слагаше ми на масата буца половин кило и ми казваше " докато не го изядеш, няма да излезеш да играеш"  И така години наред. Оттогава неща да го видя. Виж, топено сирене мога и кило са хапна. 😁

# 281
О, на салата с моркови е като ръкавичка сусамовото олио, и аз си взех онзи ден. Заесеня и ще започнем да стърчем корени 😀.

Джерами, и аз не обичам магданоз, Невена се мъчи с куркума, ама нали е за здраве, ще преглътнем някой и друг хап силаж .

Иначе си угаждаме тук, не съм прочела някоя аскетка да се бори за приз.
Тук съм чела най - хубавите и оригинални рецепти 🥰

# 282
Ема при нея си спомням, че тя режеше месото на парченца и ги гълташе с вода.

# 283
Отива му наистина сусам, просто не бях пробвала до сега с такова точно в зелевата салата. На моркови съм слагала и преди.
Друго любимо в студен сезон ми е цвекло - сварено или печено, с ябълков оцет, зехтин и чесън. А ако има и малко козе сиренце отгоре си става разкош направо. Магданоз също, аз го харесвам а и обичам да ми е цветно в чинията.
Права си, Таис, че добре си се гледаме ние, винаги съм казвала че човек не е нужно да става на мъченик. Има толкова много вкусни храни дето не ни пречат, няма причина да не е и вкусно.

# 284
Не мисля, че точно Невена ядеше месото на парченца и с вода...Но и не мога да се сетя коя беше съфорумката.🙂
Няма нещо, което да не харесвам, а да ям. Харесвам всякакви "треви" и подправки. Е, с пресния кориандър не съм пробвала как е на вкус, но и не е продукт, който се намира вкъщи, че да пробвам. Има храни, които вероятно бих харесала, а имам задръжки да ям- разни езици, мозъци и подобни.

Общи условия

Активация на акаунт