Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 56

• 30 822
  • 764
  •   1
Отговори
# 240
Личното ми мнение, е колкото по-малко, толкова по-добре.
Даже ако може веднъж да се прави и толкоз.
Ако се установи проблем се минава на режим и работата е опечена.
Сега може след режим, да кажем са минали 1 или 2 години и да се направи.
Ама след месец е безумие. Това е вредно даже.

# 241
  • Столичанин ама не в повече :D
Jerami да не вървя след вечеря а лежа ..... А и идва зима струва ми се невъзможно да вървя в тъмното в студа.
Ами тогава изтегли вечерята, и на нея не яж въглехидрати, по принцип по-вероятната причина е феномена на зората (тоест без да има нощна хипогликемия). Simple Smile
Тези мигрени с аура са мноого тегаво нещо, случвало ми се е май три пъти и трите пъти мноого кофти, дали последния не четях нещо във форума и то в тая тема и по едно време брех гледам почват да изчезват букви от думите, и след това разбира се светкавицата пред очите.
Скрит текст:
Сутрешната кръвна захар още е много висока днес е 5.9, . Какво да направя за да я сваля 😟
Зависи дали се дължи на нощна хипогликемия или не, но в единия случай (на хипогликемия), не трябва да се пропуска вечерята, в другия (ако няма хипогликемия), да се изтегли вечерята и да не се ядат въглехидрати, и разходка след вечеря. Simple Smile
Честно казано, радвах се че има аура преди да станеше наистина страшно - ако вземех подходящо хапче то време на аурата, нещата спираха до там... ако го имах под ръка, разбира се. Ако пропуснех този момент, опциите бяха две - или силни лекарства дето ме правят на парцал, или си страдам и си драйфам от болки тихо в някой тъмен ъгъл. И в двата случая чак и на следващия ден бях изтощена. Дори само това е достатъчно да ме държи що-годе в релси с храненето, ако започна да се храня както преди и ще започне сигурно и тая гадост пак по някое време. Не ща.
О не, аз изобщо не се радвах, щот именно за мен това е страшното, особено първия път беше шок и ужас не знаех какво става, инак преди главоболията ми ги е оправял беналгина, но с тея алергии вече няма как да го пия. Pensive
Аз да попитам знаете ли на какъв интервал е безопасно да се прави натоварването с глюкоза?Правихме го аз и дъщеря ми в края на август ,но 2 дни след изследването ни тръшна ковид.Резултатите не бяха добри,меко казано ,особенно на дъщеря ми.Консултирах се с ендокриноложка по телефона ,тя гледайки ги се осъмни ,че втората проба на 1-ия час е разменена нейната с мойта и посъветва да ги повторим ноември.Аз съм притеснена защото при дъщеря ми се получава нещо като силно прималяване ,случвало се е да колабира за секунда.То не е и загуба на съзнание става за секунда и после се съвзема.Не обръщат внимание лекарите ,че е винаги след нахранване и то не при всяко хранене.По скоро на обедното хранене.Миналата година пак и ставаше така ,тогава пиеше глюкофаж 3х 500мг ,спряхме го и край оправи се.Пълни изследвания при кардиолог правихме,и холтер и слагаха ,нищо.
На 20години е ,165см / 56 кг ,плува от малка всяка седмица 1 път .Понеже е студентка ,има прекъсвания в спортуването по време на сесия.
Инсулин 12,13 глюкоза 5,02
Инсулин 223,80 глюкоза9.36
Инсулин 122,5 глюкоза 6,00.        Гликиран хемоглобин 5,38/ еAG ( изчислена средна глюкоза 5,96 Изследванията са правени в Бодимед ако има значение Щитовидна жлеза в норма и пълна кръвна картина в норма.
И за това питам не може ли по рано да повторим изследванията ,нямам им доверие?
Не е добре да се правят повече от два пъти годишно, защото натоварват панкреаса, според мен по-скоро изследвайте само на гладно, ако инсулина е пак такава стойност, значи има ир. Simple Smile

# 242
При мен беше стигне ли се до истинска криза, трябваха триптани и прочие, ако минавах с беналгин нямаше на никого да кажа... Та за мен аурата дето си я знаех какво е, поне ме предупреждаваше навреме и можех повечето пъти да мина с малко ерготамин с кофеин и да ми се размине само с малко отпадналост. При положение че бяха редки моите, този вариант ме устройваше, за някой с по-редовни кризи и това не става че и ерготамин често не е работа. Те и хапчето го спряха де, не съм му намерила баш аналог, а съм търсила. Дано не ми потрябва пак.

# 243
А да не ти е било свързано по някакъв начин с цикли или овулации? Thinking Иначе това споменатото от теб лекарство не съм го чувал. Simple Smile

# 244
Благодаря Jerami 💓
Ще се постарая да не приемам
вх вечер, много рано не мога да вечерям тк пътувам или тренирам след работа.

# 245
А магнезий пиеш ли вечер? Simple Smile

# 246
Да, хомеопатична доза, но от съвсем скоро го пия 😁

# 247
  • Paris, France
сtefani, по принцип се прави веднъж годишно, 2 пъти може ако се дозира лекарство, но инсулинът и на гладно е много висок, а на първи и втори час е ужасен. С такъв инсулин е 100% тежко дефицитна на цинк и магнезий, сигурно на доста други. КЗ също е трепач.

За мене тя вероятно има омазняване на вътрешни органи. С подобни резултати се оказах с мазен дроб, а вече бях свалила 10 кила и тежах 53кг за 168см ръст. Килата нямат значение. Трябваше да сваля още 5 кила за да отмазня дроба. Успявам да кача 2, след 3 години 3-4 кила без да си омазня дроба, но мина ли 53 кила се омазнява. Познавам хора, които качиха по 10 и 20 кила без да върнат мазен дроб, но е хамалогия в зала, много спорт и чисти калории. Плюс, че са млади мъже. Та, може да се наложи да отслабне.

Добавките от първия пост, pH на урина, достатъчно протеин, да махне наситени мазнини, омега 6 и да пие много омега 3. Какво приема сега? Как са и Д3, Б12, фолат, селен? 

Melusine, хилех се на сравнението с надрусана. На мене ми се случи след недоспиване и чаша шампанско, но не съм била ИР тогава. А какъв то беше инсулинът, ако не е тайна? Моят беше 11 или 14 (не помня точно) на гладно, 192 на първи час, над 100 на втори час (Не помня точно колко). Често ме болеше глава. Последно ме боля като тръгнах да намалявам ВХ в БГ и да пия Метфогамма сутрин. Оттогава ме е боляла глава 2-3 пъти и никога не съм пила парацетамол или подобно. Последно ме боля преди 2 години, като бях с температура, сополи и кашлица, май Ковид.

Bria, 20мл оцет преди сън може да помогне. А колко ти беше КЗ преди?

# 248
А да не ти е било свързано по някакъв начин с цикли или овулации? Thinking Иначе това споменатото от теб лекарство не съм го чувал. Simple Smile
Категорично нямаше връзка с месечния цикъл, следях си нарочно да търся такава.
Кофергамин беше хапмето, както казах от години го няма. Малко ерготамин + кофеин да го подсили, не е нормално хапче против главоболие а точно за такъв случай и то не за честа употреба.

# 249
Днес бях на биопсия на един възел на щитовидната жлеза. Доста се притеснявах, но мина добре в крайна сметка. Сега малко ме наболява мястото, предполагам е нормално. Другата седмица чакам резултати, дано да е наред всичко каквито са и очакванията.

Покрай увеличаването на въглехидратите заради това, че се храня с малкия, почнаха да растат и килограмите, за сега 1 кг имам качен ама тоя експеримент трябва да спре докато е време. Ще карам ММ да сяда да яде с него еднакви работи, че при мен явно няма да завършат добре нещата. Иначе имаме добър прогрес с детето и се надявам още някоя седмица и да посяга сам към повече храни. Джерами както писа за наблюденията си в супермаркетите - точно така е и по площадките. И повечето майки не могат да схванат защо не искам детето ми да „опита“ една солетка, едно барни, една близалка, а като видя някой с кофти храна търча да купувам банан или кисело мляко да залъжа моичкия, че да не яде боклуци. Не било дебело детето, нека си хапнело..... Те не разбират, че той без едно може ама само с едно няма да мине ако опита. После ходи и ги търси в магазина, а всички вредни храни много удобно седят на най-долния рафт, леснодостъпни за малките ръчички. На тая възраст по-добре даже да не опитва чипсове и вафли.

Карамфила аз си го слагам в закуската (заквасена сметана или овче мляко с 5-6 боровинки/ малини/ череши, яко цейлонска канела и ако имам под ръка един орех). Голяма вкусотия става.

Като ви слушам за тия инстантпотове и еърфраери да ви питам така - предвид факта, че фурната ми е с таймер и има опция за отложен старт, това нещо трябва ли ми? Обикновено бухам всичко или в гърне или в тава с фолио отгоре и пека на 150 градуса за 2-3 часа според това какво пека. Не ползвам мазнина, после добавям зехтин непосредствено преди хапване. Обмислях го по едно време сериозно като покупка ама после размислих, че имам много други неща по плота.

# 250
Неви много малко пъти е била 4.8, повечето пъти е 5.5,5.6-5.7,
Изключвам времето през които взимам кортикостероид тогава моментално скача кз.

# 251
сtefani, по принцип се прави веднъж годишно, 2 пъти може ако се дозира лекарство, но инсулинът и на гладно е много висок, а на първи и втори час е ужасен. С такъв инсулин е 100% тежко дефицитна на цинк и магнезий, сигурно на доста други. КЗ също е трепач.

За мене тя вероятно има омазняване на вътрешни органи. С подобни резултати се оказах с мазен дроб, а вече бях свалила 10 кила и тежах 53кг за 168см ръст. Килата нямат значение. Трябваше да сваля още 5 кила за да отмазня дроба. Успявам да кача 2, след 3 години 3-4 кила без да си омазня дроба, но мина ли 53 кила се омазнява. Познавам хора, които качиха по 10 и 20 кила без да върнат мазен дроб, но е хамалогия в зала, много спорт и чисти калории. Плюс, че са млади мъже. Та, може да се наложи да отслабне.

Добавките от първия пост, pH на урина, достатъчно протеин, да махне наситени мазнини, омега 6 и да пие много омега 3. Какво приема сега? Как са и Д3, Б12, фолат, селен? 

Какви изследвания да пусна за този омазнен черен дроб да проверя ?За цинк и магнезий ,селен  Д3,Б12,фолат разбрах.

# 252
  • Paris, France
Омазняване на вътрешни органи се вижда само с фиброскан. Има в Токуда. Магнезий и цинк няма смисъл да се изследват, защото в кръвта са константа. Само клетъчен магнезий дава точен резултат, но при ИР си трябва повече магнезий. Д3, Б12, фолат и селен се изследват в лаборатория. Цибалаб ги тестват, а сигурно и другаде.

Неви много малко пъти е била 4.8, повечето пъти е 5.5,5.6-5.7,
Изключвам времето през които взимам кортикостероид тогава моментално скача кз.

Докато си на кортикостероид е нормално да е висока КЗ. Няма смисъл да тестваш и да се косиш. Чак месец след спиране може да тестваш и да покаже вярно. 5.5-5.6 е супер КЗ при прием на стероид.

# 253
Здравейте,

Синът ми е на 9г и получихме малко противоречиви мнения от ендокринолози за тези му изследвания.
Вие какво мислите?

Обременяване с 3-кратно опр. на инсулин и глюкоза      Профил   *   *
Глюкоза      5.40   mmol/l   3.30 - 5.60
Глюкоза - I-ви час ( 60 ' )      8.26   mmol/l   3.30 - 8.90
Глюкоза - II-ри час ( 120 ' )      6.40   mmol/l   3.30 - 7.80
Инсулин   ↑   15.5   мkU/ml   Cутрин на гладно до 15
Инсулин I - ви час      130.9   μU/ml   За оценка от лекар
Инсулин II - ри час      48.5   μU/ml   За оценка от лекар

# 254
Специално за детско-юношеската порция на dolce miele, снимах моята порция снощи. Чинията е от големите, претеглих пържолите 220 грама, броколито 320 грама, салатата 400 грама.
Скрит текст:
Зад кадър изплюсках 2 нектарини след това.

Общи условия

Активация на акаунт