Професионални серии за коса - тема 157

• 69 786
  • 768
  •   1
Отговори
# 285
Да дам отчет от вчера. Стоях с шампоана s2 около час. Изненада ме много воднистата консистенция. За мен ароматът е съвсем поносим. Вярно, че понякога продукт с хубав аромат си е направо ароматерапия, но този поне не е силен за моя нос, че да ме дразни. В банята се разпени, но не исках за рискувам да не доизмия, тъй като бях тренирала преди това и измих втори път с Аведа Инвати. Стоях малко с кърпа и сложих ампулката за  силен косопад. Тя също ме изненада с консистенция. Пробвала съм Стамиген преди това и откровено бяха отвратителни. Тези са много течни, отново аромата е съпоставим с шампоана. Оставих да изсъхне сама и миризмата напълно изчезна. Много, много ми харесва ефекта. Това са първите ампули, които откровено не само, че не ми омазниха скалпа, но и го направиха по-лек, чист и въздушен. А не е като да не съм пробвала много други неща. Та, много доволна. Днес смятам да повторя процедурата, за да доизхарча ампулата и да ги ползвам веднъж седмично (така препоръчват), въпреки, че косата ми е много чиста и не е за миене (уау), но не искам да стои отворена дълго.

# 286
Пробвах Redken Acidic, преуош, Ш, Б и продукта без отмиване - наистина страхотно ми напои косата, краищата не стоят толкова сухи, НО ми я набухна много, все едно е като пухкава топка вълна 😔 едва я разресвам. Дали не прекалих с броя на продуктите от серията..?

# 287
Здравейте, косата ми опадна благодарение на короната. Притеснявам се защото никога не съм имала толкова рядка коса, темето ми се вижда много повече от преди, иначе съм подстригана късо, щадя я, даже я мия с бебешки шампоан, но ефект няма...
 Моля препоръчайте нещо за растежа и заздравяване на самия косъм.

# 288
Katinea,дали не си претоварила преди това с протеин?! Не ми се е случвало до сега подобно нещо.

# 289
  • Някъде там
Здравейте, косата ми опадна благодарение на короната. Притеснявам се защото никога не съм имала толкова рядка коса, темето ми се вижда много повече от преди, иначе съм подстригана късо, щадя я, даже я мия с бебешки шампоан, но ефект няма...
 Моля препоръчайте нещо за растежа и заздравяване на самия косъм.
След ковид ми помогнаха ампулите за косопад на напура, шампоан на напура и витамини на дюкре.
След като приклкючих с напура преминах на меди,и така до днес, никога не оставам без грижа за скалпа.
Използвах този шампоан https://www.zlatnaribka.com/napura/stimulirane-na-rastezha/napur … -na-kosata-200-ml (от него косата ми расте като луда)
 тези ампули https://www.zlatnaribka.com/napura/napura-protiv-kosopad/napura- … osa-12-br-po-8-ml и ето тези https://www.zlatnaribka.com/napura/stimulirane-na-rastezha/terap … -pre-12-br-x-8-ml
На меди използвах тези продукти https://www.zlatnaribka.com/mediceuticals/advanced-hair-restorat … ls-numinox-250-ml
Шампоан https://www.zlatnaribka.com/mediceuticals/advanced-hair-restorat … hydroclenz-250-ml.
В корените по време на баня  слагах https://www.vichy.bg/%D0%93%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%B0-%D0%B7%D0%B0 … ERCOS/p23961.aspx.

Сега отново имам косопад /не толкова силен/и го отдавах на боята за коса, но като върнах лената назад е възможно да съм карала отново ковид.Преди месец изкарах много тежко някакъв гаден вирус, не съм си правила тест, след него близо две седмици се възстановявах.
За сега ще боря косопада със шампоан на напура за силен косопад и спрея на меди целаген.
Надявам се да ми погне.
В понеделник леко ще подкъся косата и ще си правя бретон.
https://www.instagram.com/reel/Ci2389OK3ln/?igshid=MDJmNzVkMjY%3 … 6mvFas2GHQfhPLusw , ето такъв бретон много искам Simple Smile

# 290
На мен само Биотин ми помага при косопад. Иначе сега си взех две стъпки на Olaplex, защото фризьорката ми използва серията и започвам с тях. Ще видим дали ще помогнат. След цялостното изрусяване нещата не са ок.

# 291
  • Варна

Искрица
100% е била някакъв Ковид тая гад. И аз го изкарах август с отрицателен тест и сега съответно съм с косопад който не съм имала от две години.Отвратителна работа.
 Поста ти все едно аз съм го писала.  Тоя път взех и ежедневния спрей на Напура https://www.zlatnaribka.com/napura/napura-protiv-kosopad/napura- … -ezhedneven-75-ml
не съм го ползвала до сега,но мирише като шампоана и ампулите за силен косопад тъй,че вероятно е с техния състав. Мия с S2 и слагам Т2 ампула .
 След ковид е изключитено важно да се подкрепи организма вътрешно защото тая проклетия скапва протеина в тялото. Омега 3 високи дози/поне 1500мг./,колаген и някакви комплексни витамини. Тъпото е,че аз не съм спирала да ги пия тия щуротии и пак се появи

# 292
И аз съм точно като вас, момичета. Август със сигурност изкарах ковид с 40 градуса и няма и месец по-късно започна. Четох, че косопадът при Ковид се дължи именно на висока температура и наистина за пръв път имах такава и съотвено и страшен косопад. Опитвам се да съм позитивна. Ще държа на  Напурата, пия Д с К, пия витамини за бременни (не съм) с цел да подпомогна желязото, за съжаление съм алергична съм риба и не мога да приемам Омега, но протеина ми е през ден заради тренировките. Майка ми, когато беше Делтата остана без коса почти на предната част на скалпа и дифузно по пътя, бях й купила серията на Дюкре със спрейчето. Милата вече беше започнала да си търси перука. Каза, че остана много доволна, но аз реших да пробвам други неща. В крайна сметка косата й е възстановена, но дали просто, че така си се случва… затова оставам позитивна. И това ще мине.

# 293
А маските на Napura стават ли за коса ниво 10 или са слабички - виждам, че има
C10 и C9

# 294
  • Варна
MarilynM Омегите не са само рибни. Виж облепиха и вечерна иглика съответно омега 7 и 6. И двете са супер в случая. Щом пиеш протеин нещата ще се оправят Heart.

macadamia
С9 е един от най-добрите протеини за блондинки -обожавам я. Можеше да тестваш и една ампула М9 също много я харесвам особено ако чуствам някакво от слабване в дължините. Едно нанасяне връща плътността. Но....е шоково наслагване на протеин да знаеш. След това поне две миенета хидратация или един път еластисайзър за 2ч.. Тия за боядисана коса не съм ги ползвала. Едно време имаха в серията маска преуош,която беше жестока,но отдавна я няма.

# 295
Благодаря ти Принцеске - поръчвам веднага - само на тази марка - четири ампули Т/00
четири ампули Т/2
шампоан S/2
и маска C/9

# 296
Причина за косопад след ковид /и след други грипни боледувания/ е и спада в нивата на витамин Д, желязо, феритин, мед, цинк, селен. Затова е хубаво да се провери дали и там има дефицити.

# 297
  • Варна
macadamia предполагам знаеш,но са повторя...S2 на суха коса преди да влезеш в банята само по скалпа. Стоиш десетина минути,после разпенваш с малко вода и измиваш скалпа. За дължините демек за второ шампоаниране силно те съветвам да ползваш друг любим шампоан. Не ми понасят поне на мен Напура за цялостно миене Grinning.
Ако искаш да ползваш всичко на куп стамиген ампулата я наклепай от предната вечер. Тя не е смърдел/и слагаш по половин ампула Stuck Out Tongue Winking Eye/.
 Нанасяш маската след шампоаните и постой поне половин час. Разкошна ми става косата от нея/втория шампоан поне балансиран нали Stuck Out Tongue Winking Eye/
 Изплакваш и нанасяш половин ампула Т2......ииииииии си запушваш носа Grinning. Или пръсни малко Бакарат или Делийна  Grinning. Гарантирано убиват смърдела .

Ако косопада е брутален С2 и Т2 на всяко миене. Бързо стопират нещата.

Impatiens
   Писнало ми е да давам пари за тестове честно пия един комплексен витамин и толкова. Чакам си Д3 с К2 и вит Ц от айхерб,че тях си ги пия зимата и повече отказвам да се втелясвам. ММ ме бъзика,че пия половин аптека и мажа на муцуната другата половина Grinning, И все мрънкам....

Последна редакция: пт, 14 окт 2022, 12:38 от prinzesata

# 298
Разсмя ме Принцеске - Сатен Екстракта ще утрепе всяка друга миризма Simple Smile))))
Нищо брутално няма при мен , просто искам малко да подхраня, да позасиля растежа / оня ден я поостригах - върховете бяха станали остри като метла/
Сега се спрях на спрей и шампоан Анаген и маската C9 - добре ли е ?
Приемам съвети всякакви - нямам опит с марката Simple Smile
Ако трябва и още нещо за слагам у кошницата Simple Smile))

# 299
Никога не съм ползвала Напура, но от последните постове много ми се иска Simple Smile Могат ли да се ползват често - например два пъти седмично? Водят ли се и те “агресивни” както Керастаз и Джойко? Подходящо ли е да се ползва хидратация и протеин и двете да са на напура- и от протеин коя тяхна серия е добре за небоядисвана и нетретирана коса ? Благодаря !

Общи условия

Активация на акаунт