Професионални серии за коса - тема 157

• 69 813
  • 768
  •   1
Отговори
# 270
Агентче,да,шампоаните имат нещо общо.Маската не посмях да си купя,че ще ми дойде твърде био.Имам само лоши спомени с такива продукти,особено за дължини.

Kapulleti нещо,което не е толкова агресивно.Милкшейк,Пол Мичъл,Афапарф,ЛейбълМ,Ланза...Тези,които в момента имам също не ми създават проблеми и не са тежки.

Sensaya точно защото са позиционирани в натуралния клас.Веднага ми идва на ум маслото от ший.Ползването му редовно води точно до резултати като след постоянно ползване на Медавита.В такива случаи ДПШ е неизбежен.
Силно се надявам Ацидик да ти хареса.Ако не,запази я,като си дойда ще ти я изкупя Wink

dance ДПШ се ползва 1-4 пъти месечно,в зависимост от това какви продукти се ползвам в промеждутъка и колко често се мие косата.
Ако ползваш много "био" стилизанти,тежки масла,Медавита(примерно) и миеш три пъти седмично,то ДПШ не е лошо да ползваш поне 2-3 пъти месечно.
Ако миеш веднъж седмично с леки продукти,то 1 път в месеца ДПШ е достатъчен,колкото да свали натрупвания от варовик,силикони и т.н.

# 271
Кapulleti, и аз от шампоанте на Керасгз получавам пърхут и сърбеж. За мен са много силно парфюмирани и това дразни скалпа.
Щадящ за мен е Alterna Caviar Detoxifying и на последък попаднaх на много сполучливи шампоани  на Davines calming and energizing.
Иначе съм голям фен на маските на Керастэ, ама тях нанасям оамо по дължините на косата без да слагам на скалпа.

# 272
  • Някъде там
Да се включа и аз за шампоаните на Керастаз.
Единствения шампоан на Керастаз, който ми понася на скалпа  е Керастаз EXTENTIONISTE, обожавам го.Измива ми косата страхотно, косата е подредена и добре хидратирана.Сега наближава да свърши и се колебая дали да го взема отново( това ми е втора опаковка) и май е време да експериментирам.
То един експеримент, ще си взема друг любимец (виши денси солушън).
Обмислям поръчката и на шампоана за силен косопад на напура(под душа косата ми пада на снопчета).Свързвам го само и единствено с боята.

# 273
  • Варна
Искрица не си сама Heart и едва ли е от боята само. Не бяха ми падали повече от 6-7 косъма и то само при миене от повече от година и половина. Така се случи,че пия по една шепа добавки за разни проблеми и те се отразиха страхотно на косата но.....спрях едната за почивка уж и в момента е ужас.
 Комбинирам шампоана за силен косопад с ампулите/ужасен смърдел са/. По принцип с тях за седмица се стопира всичко,но ще видим.....
  Години наред си живях с някакъв постоянен косопад/слава богу,че колкото пада толкова и расте/,но това което пада в момента е направо потресаващо.

# 274
Ванеса, много ти благодаря за споделянето на зеолитния шампоан. Ще го пробвам. Спомням си, че когато бях бременна само от техните сапун чета не ми ставаше лошо и много ги харесвах. А за керазтаските шампоани, аз никак не ги харесвам и отдавна не ги купувам.

# 275
...

Kapulleti нещо,което не е толкова агресивно.Милкшейк,Пол Мичъл,Афапарф,ЛейбълМ,Ланза...Тези,които в момента имам също не ми създават проблеми и не са тежки.
...

В тази връзка как бихте определили шампоан Про Лонгър на Лореал Профешънъл, агресивен ли е или става за честа употреба?

# 276
Принцеса, кой шампоан имаш предвид, този който обсъждахме наскоро ли и кои ампули? Аз довечера ще го пробвам и нямам търпение. Вие по колко време стоите с него?

# 277
  • София
Скрит текст:
...

...

В тази връзка как бихте определили шампоан Про Лонгър на Лореал Профешънъл, агресивен ли е или става за честа употреба?

Напоследък ползвам само този шампоан, но на мен ми идва тежък. С руса коса съм , ниво 10. На второто измиване косата на следващият ден е слепнала и с леко мазен корен. Иначе не бих казала че е агресивен.

# 278
  • Варна
MarilynM  шампоанаS2 и ампулуте  T3 визирам. Голям смърдел са и двете,но за шок терапия вършат работа.

# 279
Чудесно, обнадежди ме още повече. Ще го пробвам довечера в комбинация с т2 ампулите за силен косопад.
В момента ползвам и апмули Денсифик и серума от новата серия на Филип Кингсли за стъстяване, но положението с косопада е по-належащо. Включих от седмица-две на всяко миене ежедневно и Инвати на Аведа и имам чувството, че той много помогна, но не пречи и този да ползвам като precleanse.

# 280
А една ампула на Напура за колко нанасяния стига?
Шампоана поръчах, чудя се дали да не взема и 2-3 ампули, точно за шоково третиране. Предполагам т2 и т3 имат разлика само по отношение на това за каква коса са предназначени, нали?

# 281
На мен толкова “големи” ампули ми стигат за два пъти.

# 282
Живанка,аз като цяло не харесвам Лореал и съм малко пристрастна.
Шампоанът ми напомня много на Дензифик,но естествено е доста по-слаб.При редовна употреба,омазнява корените и изсушава дължините,поне при мен.

# 283
Благодаря, Ванеса! Аз понеже ползвам основно шампоан Терапист и сега като прочетох, че Керастас няма нужда да се ползват постоянно се замислих какъв шампоан да си взема, преди да ми се е раздразнил скалпа. Спомена Милкшейк, ЛейбълМ и Алфапарф като по- нежни шампоани, а би ли ми препоръчала конкретни балансирани с превес на протеин серии от тези марки ?

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 11:36 от Живанк@

# 284
През последния месец пробвах няколко приятни и нови неща. Препоръчвам ги:
Redken преуош Acidic Bonding Concentrate
Скрит текст:
Отново Redken, но този път със закачка към русокоски:
Blondage High Bright
Скрит текст:
Цялата серия е добра, но шампоанът ми допада особено.

Revlon Professional Eksperience Scalp Comfort
Това си го взех на майтап след като много ми хареса усещането в един салон, където ме измиха с него.
Скрит текст:

Още нещо тяхно: Revlon Professional Eksperience Sun Pro
Ако някой плува повече - вярвам ще остане доволен.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт