Професионални серии за коса - тема 157

• 69 840
  • 768
  •   1
Отговори
# 255
orhidealover Нуминокс е по-скоро предназначен за мъже и оредяване на косата от мъжки тип.Аз го взех за да пробвам дали ще повлияе по-различно от Целаген но не,не видях разлика освен,че омазнява скалпа ми повече.
Целаген по-добре ми се отрази,имах много нови растежи,по-бързо израстване не съм забелязала и при двата.

MарT това е Нектара https://www.zlatnaribka.com/kerastase/irisome/termichen-krem-za- … -thermique-150-ml
Ако въпросните шампоани ти влияят добре си ги ползвай но,аз не виждам смисъл да се тормози скалпа с тях,особено Керастаз.
Бях говорила с една фризьорка,която се е обучавала във Франция с Керастаз.Каза че е спряла да работи отдавна с тях,тъй като са излишно силни продукти.За шампоаните се съгласих с нея,но за маските и се опънах,а тя каза "Нямаш нужда от Керастаз но, щом харесваш маските ги ползвай от време на време.Шампоаните са само за салони,т.е. 1 път на два-три месеца ползване.За да нямаш раздразнен скалп,косопад и мазни корени" .
Е,чак 1 път на три месеца не,но керастазки шампоани не си позволявам повече от 2-3 пъти в месеца,и то само Дензифик.
След много проби стигнах до извода че,косата няма нужда от хидратиращ шампоан,освен ако не е мега суха и твърда.Аз съм си оставила само този на Джойко и го ползвам само след боядисване.През останалото време ползвам такива с насоченост към скалпа или балансирани с превес на протеина.Дължините вече са друго нещо,за тях ползвам всичко.
Сега се загледах в банята,какво ползвам редовно.
Меди Биокленц,Ланза Анаген,Напура Стамиген/Анаген,Редкен Ацидик,Олаплекс 4Р,Марокан за обем и рипеър.
Керастаз Дензифик както казах най-много 2-3 пъти в месеца,Шварцкопф ФФ 1 път в месеца,Джойко МР 1 път месечно и ДПШ 2-3 пъти в месеца.Другите са я затворени в шкафа,я раздадени.

Понеже темата е и за бюджетни и дрогерийни продукти,искам да споделя за един шампоан който купих на едно изложение на био и хенд мейд продукти в БГ.По принцип не съм фен на био-мио продукти,но този ми направи впечатление,защото е със зеолит.Та,вече го пробвах веднъж и мога да кажа че шампоанът наистина е добър,особено за тези на които им липсва обем,за мазни скалпове.Казват,че помага при косопад и пърхот,не мога да твърдя.Изсушава косата при миене,тези които не харесват Меди Биокленц може би няма да харесат и този,но маската/балсамът оправят всичко,а скалпа се чувства чист и косата по-бавно се омазнява.

Спирам да ръся акъли,че се превърнах в "меродията на всяка манджа" Grinning

# 256
Благодаря!

# 257
  • София
Здравейте,
Реших да пиша, за да дам отчет какво се случва с ''изгорената" ми коса. По препоръка на Melisande редувам шампоан KerastaseТherapiste+ маската с кератин на Kallos и шампоан  Joico moisture recovery+ маската на Мароканойл с кафявата капачка. Термозащитата ми е нектар термик на керастасе и коприната на Чи. Подстигах се доста. Косата изглежда доста по-добре сега, но имам проблем със скалпа след шампоана KerastaseТherapiste- сърби, появи се силен пърхут и лющене. Искам да продължа да го ползвам, но не зная как по друг начин да се справя с проблема, освен да се откажа от него. Моля давайте съвети:)

Ами явно ти идва агресивен.
Тогава си вземи някой лек шампоан и ползвах този през няколко измивания.
Аз не харесвам леки шампоани от типа на меди но тук във форума е доста харесван. (Златна рибка, медисютикълс или нещо подобно) става и на кингсли за чувствителен скалп

Какъв е този код за 20% в нотино?

# 258
  • Варна
[
След много проби стигнах до извода че,косата няма нужда от хидратиращ шампоан,освен ако не е мега суха и твърда.

Аз стигнах до извода,че моята коса няма нужда от такива въобще още преди години Grinning.
А относно Керастазките шампоани.....ако косата е зле и има нужда от тежка артилерия не бих ги отписала. Месеци наред съм мила с Хроноложист едно време и скалпът ми си беше ОК. С Архитект обаче се докарах до раздразнен скалп.  Откакто ползвам напура за първо шампоаниране нямам никакви ядове ,с който и да било шампоан.

# 259
  • Blondeville
Значи аз миналия месец ползвах почти изцяло само Денсифик, може би затова към края на месеца косата се влоши - поизсуши се в дължините и стоеше не много ок. Мия я през ден. Явно трябва да го ползвам по-рядко и все още не знам коя от всички маски или балсами да слагам след него ☹ Денсифик маската не ми допада. Остават филъра на олиосета, бонд рипеър на алтерна, хайверът за обем на алтерна, обем и хидратация на лалга, или олаплекс 8? Мисля, че пробвах с всички в някакъв момент, но тогава косата вече беше влошена и нищо не можах да преценя от опитите. В началото беше супер в комбинация с олиосета филъра. Приемам всякакви съвети, благодаря.

# 260
Какво мислите за този шампоан, MKS Eco Nourish Daily Shampoo с арганово масло. Дразни ли скалпа? Моя е много чувствителен и не мога да намеря подходящ шампоан. Скалпа ми ме дразни много и имам пърхот, вече не знам какво да ползвам, медицинската козметика ми помага за момента и си търся шампоан, който да не ми дразни скалпа. Моля за помощ

# 261
dance13, миеш ли си косата всеки ден? И аз съм със проблемен скалп и в момента в който започна да използвам "ежедневен" шампоан сърбежа става непоносим, защото не го ползвам всеки ден.

# 262
Не, мия я веднъж в седмицата , защото о не се омазнява лесно. Мия я, защото вече е започнал да ме сърби много скалпа. Ползвам био козметика в момента, но действието започна да отслабва и пак започна страшен сърбеж.

dance13, миеш ли си косата всеки ден? И аз съм със проблемен скалп и в момента в който започна да използвам "ежедневен" шампоан сърбежа става непоносим, защото не го ползвам всеки ден.

# 263
Само аз ли забелязвам моментално действие на еластисайзъра на Кингсли? Имам малка разфасовка от кутиите на ЗР и вчера реших да го пробвам, като го нанесох в долната част на косата (моята е до кръста), където е по-суха и веднаха след като я изсуших забелязах, че е станала много по-мека и блестяща…

# 264
dance13, според мен щом я миеш само 1 път седмично използвай  по- силно почистващ шампоан. Като цяло за пърхут препоръчват по- често миене на косата, когато моя пърхут реши да се появява започвам вместо 2 пъти седмично да я мия 3 пъти седмично, точно заради сърбежа.
Шампоана, който успокоява скалпа ми не е професионален и не знам колко е достъпен в България- Aveeno fresh green blends.

# 265
Бях говорила с една фризьорка,която се е обучавала във Франция с Керастаз.Каза че е спряла да работи отдавна с тях,тъй като са излишно силни продукти.За шампоаните се съгласих с нея,но за маските и се опънах,а тя каза "Нямаш нужда от Керастаз но, щом харесваш маските ги ползвай от време на време.Шампоаните са само за салони,т.е. 1 път на два-три месеца ползване.За да нямаш раздразнен скалп,косопад и мазни корени" .
Е,чак 1 път на три месеца не,но керастазки шампоани не си позволявам повече от 2-3 пъти в месеца,и то само Дензифик.
....

Понеже темата е и за бюджетни и дрогерийни продукти,искам да споделя за един шампоан който купих на едно изложение на био и хенд мейд продукти в БГ.По принцип не съм фен на био-мио продукти,но този ми направи впечатление,защото е със зеолит.Та,вече го пробвах веднъж и мога да кажа че шампоанът наистина е добър,особено за тези на които им липсва обем,за мазни скалпове.Казват,че помага при косопад и пърхот,не мога да твърдя.Изсушава косата при миене,тези които не харесват Меди Биокленц може би няма да харесат и този,но маската/балсамът оправят всичко,а скалпа се чувства чист и косата по-бавно се омазнява.

Благодаря за споделеното за Керастаз, подкрепя моето усещане, че многократно повторно миене при мен не дава ефекта, който търся. Но за епизодични/специални ситуации на тях винаги мога да разчитам.

Био шампоанът ми напомни за една серия на Матрикс, която преди години ползвах и харесвах и даваше резултат при мазни корени/сухи дължини/липса на обем. Но мисля, че е спряна отдавна.

Купих си Дайсън - сешоара, не стайлъра (и казах на ММ, че ми е купил подарък за Коледа) и днес мисля да го тествам, за да имам време да го върна, ако не ми харесва и да си намеря друг подарък. Но ми се иска да ми хареса, много е красив - в пруско синьо и медено си го избрах Simple Smile Доста ревюта изчетох, има си ги и негативните, за някои коси просто не работел.
Скрит текст:
Eто тази приставчица наклони везните...

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 16:04 от Agent Provocateur

# 266
Скрит текст:
Kapulleti защо изобщо са ти нужни двата шампоана? Косата от корена ли е изгорена,пропуснала съм историята...
Керастазките шампоани не се ползват редовно,много малко скалпове носят на тях,а и не е нужно.Джойко също са доста силни.Ако косата е изгорена от корена или много гъста с много дебел и непокорен косъм,то тогава може да се ползват често,иначе е безсмислено.Маските и на двете марки са достатъчно добри и ремонтират изгорени дължини,за скалпа си купи нещо щадящо.

Живанка няма нужда да ползваш нищо след Хидратора.Както и името му подсказва,той запечатва,друго след него е хабене на продукти.
Теоретично,на мен Б Генезис след Ш Терапист би ми докарал бухнали дължини и замазани корени.Обратният вариант по ми допада-Терапист след Генезис(плътната опаковка).
На теб обаче не ти пречи да пробваш,няма рецепта,която да действа на всеки по един и същ начин.
VanessaDE, косата е на кичури само по дължините, корена не е изсветляван, средна гъстота и тънък косъм. Не зная дали ще се получи добре ако измивам скалпа с някакъв щадящ шампоан, а дължините с Тераписа и Джойко като ги редувам. В чуденка съм какъв да е щадящия шапоан. Четох доста от темите, но не зная какъв да избера за моята коса.

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 15:58 от Kapulleti

# 267
Аааа много са ти хубави манджите, продължавай да овкусяваш.
Подкрепям мнението ти за хидратиращите шампоани, от години не съм ползвала такъв. Най-вече защото съм с омазняващ се корен,  но и заради "неразбирателството" им с последващи продукти.

Агентче честит ти Дайсън, ако имах мъж сега и аз това щях да си купя за подарък Wink Чакам отзиви.

Иначе покрай намаленията заредих Керастаз, само заради подаръците от нотино, които не получих .. Казала съм си освен ако не е нещо на 50% няма купувам нищо до ЧП

Последна редакция: ср, 12 окт 2022, 15:46 от Casual

# 268
Vanessa аз мога да те чета 24/7 😄

Покрай намаленията в Нотино, накупих цялата серия Redken Acidic и сега стискам палци и на краката да съм я уцелила, че вече шкафът се пръска от проби-грешки.
Защо казвате, че Медавита натрупва толкова? Те ми изглеждаха като да дават заявка да се позиционират в уж по-натуралния клас… или е маркетингов финт?

Ексфолиант за скалп само при проблемен ли се ползва или профилактично?

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 17:32 от Sensaya

# 269
А какво мислите за ДПШ на Milk Shake пише, че е против пърхот.
И може ли да обясните, какви са правилата за ползване ма ДПШ, може ли да се ползва след скраб за коса?Не съм ползвала такъв шампоан

Последна редакция: вт, 11 окт 2022, 18:02 от dance13

Общи условия

Активация на акаунт