Маските за коса, които наистина работят – пробвани лично!

• 1 519
  • 8
  •   1
Отговори
Винаги съм мечтала за здрава, блестяща коса, която изглежда като от реклама, но реалността беше далеч от това… Косата ми е тънка, склонна към накъсване и изгубила блясъка си, а най-големият ми проблем беше, че краищата ми винаги изглеждаха сухи, косата се заплиташе ужасно лесно и дори след фризьор бързо губеше форма.

Опитах всичко – масла, серуми, скъпи шампоани… но ефектът беше краткотраен. До момента, в който започнах да използвам маски, които наистина работят. Разликата беше осезаема! Косата ми вече е по-гладка, по-мека, не се наелектризира и изглежда видимо по-здрава.

И тъй като знам колко е трудно да се намери истински добър продукт, споделям топ маските, които напълно промениха играта за мен:

Gliss Total Repair – идеална за боядисана, суха или увредена коса. Формулата ѝ с хидролизиран кератин, масло от кайсиеви ядки и масло от ший дълбоко подхранва, заздравява и възстановява косъма.

https://www.notino.bg/schwarzkopf/gliss-total-repair-regeneriras … -i-uvredena-kosa/

Бадемова маска от Глезли – случайно попаднах на нея и се оказа страхотно попадение! Най-добрата за дълбока хидратация. Ако косата ти е изтощена от преси и сешоари, това е спасението! Използвам я веднъж седмично и ефектът е невероятен – по-жива, по-блестяща и еластична коса.

https://glezli.com/shop/maska-za-kosa-arganovo-bademovo-maslo/

Kerastase Nutritive Masquintense – ако искаш супер гладка и мека коса, тази маска в комбинация с парна преса прави чудеса! Елиминира хвърчащите косъмчета, заглажда без утежняване и придава страхотен блясък. (Малко е скъпичка, но е абсолютен game-changer! 🤍)

https://zlatnaribka.com/products/intenzivna-maska-za-mnogo-suha-normalna-do-platna-kosa-200-ml-kerastase-nutritive-masquintense-riche

За максимален ефект, след нанасяне на маските увивам косата в топла влажна кърпа, слагам шапка за коса и оставям да действат 20-30 минути.Така топлината помага на съставките да проникнат по-дълбоко и косата ми става изключително мека и подхранена.

Ще се радвам да чуя и вашите любими маски! Кои продукти обожавате и какви трикове използвате за добре поддържана и хидратирана коса?

# 1
Аз лично увеличих приема на вода и започнах да ям повече храни, богати на омега-3 и витамини – авокадо, ядки, риба, яйца. Сведох използването на пресата и машата до минимум и винаги нанасям термозащитен спрей. Веднъж седмично правя маслена терапия с кокосово или арганово масло, оставям го да действа през нощта, и на сутринта косата ми е изключително мека и хидратирана.

# 2
  • на дъното
За сега моите фаворите и за моята коса са тези.

# 3
Лусета - с кокосово мляко и Лусета с розово масло. Хидратират прекрасно, много съм доволна и от двете.
Харесвам и Макадамия профешънъл, тяхното масло също е чудесно.

# 4
Стимулант за коса на Икаров! Ефектът е видим след първата употреба, а при редовна косата става наистина разкошна. Моята коса много бързо и рано побеля, боядисвам се на често, структура на побелелия и боядисан косъм е съвсем различна от тази на естествено пигментирания, но въпреки това косата ми е здрава и лъскава.

# 5
Последните години си правех маски с масла, готови или аз си смесвах (Икаров, Ривана са ми любими).
От януари обаче обърнах на друго - индийски билки за коса.
Правя си различни смеси или ги ползвам по отделно или в различни комбинации.
Днес си взех бурканчета и ги пресипах, надписах.. понеже като отварям оригиналните пликчета все излиза един прах, мацам всичко. 😆
😁 малката ми гордост са това.

Тях разтварям или с чешмяна топла вода или с розова/лавандулова/розмарин.
Понякога добавям различни масла или тоници, ампули.

Това, което постигнах е, че нямам пърхот, нямам сърбеж по скалпа, косата ми издържа вече доста дни без да я мия (цял живот през ден, сега на 4-5 дни). Здрава, мека, блестяща.. ☺
Някои от билките стават и за лице, така че понякога ги ползвам и тях.

На снимката виждате:
Брингараж, нийм, шикакай, брахми, амла, касия, зизифус и билкова смес. Половината съм ползвала.
Билките нанасям в корените, а надолу по дължините слагам кокосово масло, крем за коса или маска, хидратираща купешка. Увивам с найлонова шапка/пликче и стоя известно време. Имам такова разнообразие, защото различните билки са за различно време за престояване, понякога нямам време и правя някоя бърза маска за 5-15 мин.

Започнах с билките, защото преди се къносвах, косата ми беше прекрасна. Но понеже реших да спра къносването, за да си избие моя цвят, се разрових и реших да видя коя билка за какво е, да мога да подхранвам, без да се оцветява косата.
😊
Всичко е взето от Зоя.

# 6
Последно пробвах тази маска и е уникална. Косата след нея много е нежна, гладка и подхранена. Ухае невероятно. Аз съм със пореста коса по-принцип.

Ония ден купих и тази, но още не съм я пробвала. Иначе уж има много добри отзиви.

# 7
  • близо под тепетата
Последните години си правех маски с масла, готови или аз си смесвах (Икаров, Ривана са ми любими).
Днес си взех бурканчета и ги пресипах, надписах.. понеже като отварям оригиналните пликчета все излиза един прах, мацам всичко. 😆

Това, което постигнах е, че нямам пърхот, нямам сърбеж по скалпа, косата ми издържа вече доста дни без да я мия (цял живот през ден, сега на 4-5 дни). Здрава, мека, блестяща.. ☺

На снимката виждате:
Брингараж, нийм, шикакай, брахми, амла, касия, зизифус и билкова смес. Половината съм ползвала.
Билките нанасям в корените, а надолу по дължините слагам кокосово масло, крем за коса или маска, хидратираща купешка. Увивам с найлонова шапка/пликче и стоя известно време. Имам такова разнообразие, защото различните билки са за различно време за престояване, понякога нямам време и правя някоя бърза маска за 5-15 мин.

Започнах с билките, защото преди се къносвах, косата ми беше прекрасна. Но понеже реших да спра къносването, за да си избие моя цвят, се разрових и реших да видя коя билка за какво е, да мога да подхранвам, без да се оцветява косата.
😊
Всичко е взето от Зоя.

Каква къна ползвахте?

# 8

На снимката виждате:

😊
Всичко е взето от Зоя.

Каква къна ползвахте?
Khadi

Общи условия

Активация на акаунт