237 топли есенни багри в НЕМСКАТА тема

• 22 911
  • 722
  •   1
Отговори
# 495
Привет от Елзас! Тук е някаква приказка!
Исках да сложа снимка, но не успях да избера коя. Просто безмълвно поглъщам гевюрцтраминера и ви желая всичко най-най-добро!

# 496
  • Берлин
Наздраве от Белек ☀ 2.5 часа закъснение на полета, 38 градуса тук и това за добре дошли

Нека да е лято! Само да е лято 🎉☀❤

# 497
  • в сърцето на един мъж...
Еха, ама много сте досадни и двете... Тука ни удави, те на лято се нагласили и траминери...

# 498
  • Германия
Уау! Папурче , нямам думи! Приятна почивка!

# 499
  • в сърцето на един мъж...
Нали знаете, аз на шега Simple Smile Приятно изкарване и на двете! И да се върнете отпочинали и в добро настроение!
Наздраве Simple Smile

# 500
Легнах си гладна и защо ли ми трябваше да ви чета...
Крем супа от картофи и пъщърнак обичам, картофи и гъби също..тиквената винаги я правя с моркови и картофи и сметана или кокосово..и фенчел ми се прияде..и червено цвекло..
Аня аз съм с малко по-различно от всеобщото тук мнение детето на всяка цена да е в гимназия, път към унито и докторската титла ако детето го иска ще намери и от Hauptschule- то..тоест да не е на всяка цена. Когато ходих в една гимназия миналата година една учителка ми разказваше за едно украинче новодошло (преди войната беше) което е супер фрустриерт, отказвало даже да си изкара учебниците, но родителите държали да е в гимназия.
В гимназията тъй или иначе в един момент ако детето не е за там изпада и се налага местене което може да има също негативни последствия, но може да се пробвате и в гимназия и всичко да е наред. Вие си познавате детето най-добре.

# 501
Pipi и аз го мислих Елзас за тези 3 дена, но се отказах . Дадох приоритет на наблюдателите на птици, нали сега се наблюдават прелетните и ето ни на мястото ... край едно езеро. Дъжд , наистина, но и прекрасни дъги . Ето една.

Синьо само вътрешните листа , без лико. Сигурно можеш и на кубчета да ги нарежеш, но според мен е важно да са малки и тънки. Външните ги слагам при готвене. Много вървят на сос към език.
Намерих една идийска рецепта за нещо подобно. https://www.ayurvedic-recipes.com/%D1%80%D0%B0%D0%B8%D1%82%D0%B0 … D0%B5%D0%BD%D0%B5Явно има ако се потърси.
И при мен един не яде дробчета.

# 502
  • Немция
Уау, какви поздрави за Guten Morgen!
На отпускарките- приятно изкарване и хубаво време!
И ние се тъкмим на Елзас другата седмица, но ще има и малко Шварцвалд. Кеф ти Немско, кеф ти Френско ще е нашата програма. Smile
Само да не хванем много дъждове, това ми е надеждата.

И аз като Рейна- не съм за гимназия на всяка цена. Детето идва без немски(доколкото подразбирам), очаквам езиков и културен стрес и по-сложния материал в една гимназия може допълнително да го натовари. Едно смесено училище от типа на Гезамтшуле също е опция за Абитур, имат по-олекотена програма. А и едно Реалшуле да е, не е провал. Дори и без Абитур, пак дава възможност за доста професии, без да се следва.
Не знам какви са ви представите, от България идваме подковани по друг начин.
В класа на малкия имаше за кратко едно украинче, момиче, с учудващо за възрастта добър английски(5 клас). Даваха му възможност да работи с преводачески app в час, бяха му осигурили индивидуален час по немски. Но това дете след месец се махна, сигурно са се преместили в друг град.

# 503
Бибит,
Благодаря и за твоето включване.
Огледах се и виждам, че в темата в момента сте на друга вълна, но всяко мнение и съвет, който получавам, е полезен и съм признателна.

Скрит текст:
Водещото в казуса е, че преместването е наложително да се случи във възможно най-кратък срок. В най-лош случай - до януари.

Има още две опции в близост:
https://cms.sachsen.schule/pgd/schule/hausordnung/
И
https://145-oberschule-dresden.de/
Второто е краен вариант.
До края на тази или другата седмица се надявам да има някаква яснота и възможност за среща с представител от четирите училища, които са опция.
И идеята е където може, а после ако се наложи - друга промяна.

# 504
Аня, вземете с вас по срещите всякакви сертификати, грамоти, награди на детето от олимпиади, курсове и състезания във всякакви области. Това е с цел да покажете, че детето е активно, амбициозно и с потенциал да се справи в конкурентна среда.
Може да ви предложат детето да е гост-ученик за година или да повтори по желание учебна година. Според мен това са по-добри опции от интеграционен клас или училище и е добре да помислите предварително и за тях.

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 10:50 от Mößbauer-Effekt

# 505
Аз не съм представителна извадка, но всички деца на мои познати, които дойдоха тук след 2013 г. и след първи клас минаха 6 месеца през интеграционен клас. Всички се справиха отлично и продължиха нататък. Само дъщеря ми, понеже трябваше да започне от първи клас, я пуснаха директно в дълбокото.
На колежка на мъжа ми, българка, за единия син директно препоръчаха гимназия след интеграционния клас, завърши гимназия и университет. Другият син продължи в реалшуле с отличен успех, пак завърши гимназия след това (11-13 клас) и е студент.
Моето друго дете, синът ми, макар от 3 годишен да е в Германия, в момента повтаря 6 клас в гимназията, защото точно по немски изкара 5 за годината и отказа изпита. Аз съм в готовност в края на първия срок да го местя в реал или гезамтшуле, ако успехът му не се повиши. Отписах го от всякакви Nachhilfe-та и занималня и му казах, че от него си зависи и като не иска да учи има и други училища.
2 години нерви и експерименти стигат.

# 506
Аня, със сигурност детето ще получи място все някъде. Аз все пак бих поразгледала училищата и бих избрала най-доброто възможно. Дете с потенциал за гимназия не бих записала другаде. Ако обаче си знам, че чадото нито с дисциплината, нито с материала ще се справи, директно ще го запиша в друго училище. На нас тук ни е по-лесно, защото и учителите от основното училище дават препоръка за тип училище, но пък на 12 вече си личи колко му се учи на едно дете.

Pipi_, сложи много снимки. Grin Весело там! Весело и на PAPURCHE MEHURCHE!

Ние в събота смятаме пак да отскочим до любимия Страсбург на разходка, а и маслото ни свърши. Joy

Бибит, прогнозата е добра от утре. В сряда даже съвсем лятно го дават – 23 градуса. Ще трябва да се възползвам за последен плаж.

Днес не вали!

# 507
Аз съм против местенето на дете,по средата на учебната година.

# 508
Моето го преместихме през април. Никакъв проблем.

# 509
Това за всякакви сертификати и пр. имаше една позната, която дойде надъхана как нейното било математически гений и бил за смг - то и показва наса-натам какви ли не неща ... те и казаха че при тях специална математическа гмназия нчма и само могат да го запишат да учи с всички останали деца и като тях. Резултата беше , че бая се озъби също по математика в учебната година. Аз като гледам по моето 7 ми клас сега , колко много се учи по толкова много предмети, не мога да си представя на някой да му е лесно. Все пак гимназията в Германия сама по себе си е сортировка от две други степени и това само по себе си е удостоверение за прилежност и пр.
Аз пък записвам детето на всякакви наххилфета и пр. в българия ходихме по алианси и уроци , тук не ми се плаща ако има и друга възможност. Само на АГта не го записвам, има си интереси в къщи. Сега най-вълнуващото за него и ново е гфс .

Общи условия

Активация на акаунт