Чувствам се съсипана.

• 11 868
  • 243
  •   1
Отговори
# 180
Лиа, да, сериозно, уважавам мъжа си. Не за целия списък, но не целият списък е прогонил приятеля на авторката.
А ти наистина ли удряш мъжа си и правиш сцени пред хората?
Да добавя и: никога не бих казала на мъжа ми, че не става за нищо, че не е никакъв мъж и никоя друга няма да го вземе.
Но ако ти го правиш, твое право и твое решение.
Наистина ли мислиш, че всички хора и всички двойки са еднакви?

Последна редакция: сб, 17 сеп 2022, 11:58 от Uncommon

# 181
  • София
Да, сериозно! Толкова ли е странни зрял индивид да си контролира импулсите и да не бие шамари под влияние на алкохол. Не е особено голямо геройство да не го правиш, нормата е това.

# 182
Освен да взема да се извиня, че не се напивам и не удрям, та да не смущавам душевния мир на защитниците на "осъзналите се".

# 183
А някоя от вас би ли си признала, че нещо във връзката и не е наред? И то заради нея? И че е проявила насилие някога? Или вие всички сте бели и добри и никога не сте обиждали мъжете си, особено пред други хора?

# 184
Ех, да му се невиди. Ако човек осъзнава грешките си, е осъзнат човек! Колко от вас биха си признали? Или във вашите връзки има само разбирателство и безгранична любов! И винаги подреждате? И не излизате? И не работите до късно? А да си го признаете: абсурд! И от новите или бившите не ревнувате никога?! И не се сравнявате? А за спорове и то пред хора: дума да не става. За удряне: съвсем, защото като чета теми такива неща не съществуват! Сериозно ли?

Чудя се, ако някой мъж ти отпери един шамар или на някоя от колежките тук, пак ли така ще го защитаваш? И то пред хората да ти го шлевне.

# 185
А някоя от вас би ли си признала, че нещо във връзката и не е наред? И то заради нея? И че е проявила насилие някога? Или вие всички сте бели и добри и никога не сте обиждали мъжете си, особено пред други хора?
Ти коя част от "не, не обиждаме и не удряме мъжете си и не го намираме за нормално" не разбра? Сори, че всичко ми е наред във връзката и нямам драми за признаване.

# 186
В никакви отношения не се бием. И никога няма да изтрещя на мъжа ми един тупаник. Така правят примати и маргинали. Нормалните и средно интелигентни хора ползват реч за да се разберат

# 187
  • София
Независимо имаме или нямаме проблеми, няма сила, която да ме накара да ударя съпруга ми или децата ми. Нито пък да търпя някой да ме удря.
И циркове пред хора не правя. Когато в едно семейство има спорове, те се водят насаме и без агресия.
Другото е мъчение за участниците.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2022, 12:11 от Fever Ray

# 188
Тъжно е, че има хора, които дори не могат да си представят, че има връзки, в които няма обиди, емоционално и физическо насилие...

# 189
Не знам кои хора са по-опасни - насилниците, или защитниците им?

Припознава се в авторката и изпитва съчувствие.
Даже не чете, че авторката грам не осъзнава грешките си и  се мисли за нещо велико, а е точно обратното.

Това че ти го правиш, не означава, че другите го правят.
Не всички са първични маймунки. Има хора си намират нормален начин за общуване.
Айде да се видим и да ти отперя един шамар, после ще ми простиш за 2 секунди.
Но внимавай, тежка ми е ръката, летят зъбки.

# 190
След като хора, които не удрят и намират агресията за неприемлива, се квалифицират като "бели и добри", явно авторът на квалификациите не е наясно, че това са просто нормални хора. Което, от своя страна, говори много за него.

# 191
Никога не съм си позволявала и няма да си позволя да удрям мъжа си, пък ако ще да съм страшно ядосана. Не толерирам домашния тормоз и не оправдавам насилието. Не мога да си представя да тръгна да унижавам мъжа си или когото и да било пред близки и приятели - трябва съвсем да нямам акъл. Ако човек е достатъчно интелигентен и зрял, тези неща ще са далеч от него.
Авторката е невъзпитана, глупава и незряла. Поведението й е било под всякаква критика. Свестен мъж няма да я търпи и е абсолютно нормално да не иска семейство с нея. Момичето да вземе да си научи урока и да порасне, не да рови в миналото и да плаче за бившия. Аман от такива мрънкащи и нахални лигли.

# 192
Имаме и ние разногласия, но някак ги решаваме, без да се бием един друг. Никога не бих обидила мъжа ми, никога. Нито пред други, нито насаме. За удряне изобщо не говорим. Това не ме прави бяла и добра, а просто нормален човек, който уважава и обича един друг човек.
Не че останалите хора ги бия и обиждам. Wink
Нещо във връзката не е наред - много е обобщаващо. Хората могат и да се разделят цивилизовано, ако нещо не е наред и не може да се поправи. А могат и да седят във връзка и да се бият и обиждат.

# 193
Някои жени, предполагам като Лиа 18, смятат, че щом са жени всичко им е позволено. Че какво като една жена се напие и посегне, и обижда мъжа си пред хората.... нищо особено, стават такива неща. Обаче ако ролите бяха разменени и мъжът беше този, който е подпийнал и проявява агресия спрямо жената, то според мнението на тези жени, той е неуравновесен алкохолик, агресор, който не уважава партньора си и има спешна нужда от психолог, защото това поведение не е нормално и този мъж е опасен.

# 194
Историята на авторката доста наподобява бившата на моя годеник, някои неща са се случвали и на него (това с шамара пред приятели), ами мнението на приятелите е, че госпожицата е била изрод. Авторката, ако се припознава в това описание, ако мисли, че е изрод да бие и следващия.

Общи условия

Активация на акаунт