Рисуване за начинаещи и не само - 10

• 36 551
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
  • München, Deutschland
Еха!
Много ми е трудно с  малките детайли. Та се чудя дали да си купя такива четки https://stativi.bg/komplekt-chetki-artina-bilbao-ot-10-chasti-s- … hQQ4sOVpNjVpWl-FQ или направо комплект за рисуване на нокти?
Перуника, аз рисувам почти само с много тънки четки, рядко ползвам нещо по-голямо от 5.
В тази връзка, моето мнение е, че четката трябва да я подбереш според боята и според основата.

Обикновено рисувам с акварел и ползвам четки с естествен косъм - пор, катерица, смесени. Много по-приятно ми е.
НО, за акрилни бои и твърди основи (наскоро рисувах коледни топки, основата е съвсем твърда, не поддава изобщо като платно или лист) определено беше прераждане да взема синтетичните.

Относно размера, аз не бих купувала комплект, а само размерите, които ме касаят. Ако ти трябва нещо за дребни детайли, то втората 1/2 от четките (от 2 нагоре) няма да я ползваш. Т.е. за съвсем ситни неща бих взела 1 и 0 и вече по-малки - 2/0, 3/0 и т.н.

# 136
  • В градината...
Да, с акрил е много трудно и платното - грубо...

# 137
  • София
Споделям един от резултатите ми от маратон по графика:

# 138
  • София
Сякаш пита нещо. Simple Smile
А какъв е този маратон по графика, звучи интересно?

# 139
Страхотна е! И на мен ми е любопитно за маратона?

# 140
  • София
Извинявайте, чак сега влизам. Излезе ми реклама във фейсбук на руска школа Собака-рисовака. Правят такива рекламни 5 дневни маратони, за да се запознаят хората с преподавателите им и със съответната техника. Всеки ден се рисува нещо различно. В маратона по графика се започна с око, на следващия ден забравих какво беше, след това плюшена играчка - мече, морски пейзаж и последно -  совата. В края на всеки урок пишат в чата буква. Ако събереш 5-те букви получаваш допълнителен урок. За съжаление всички видеа са достъпни само още 3 дни след края на маратона. Разбира се, идеята е да се запишеш на платения курс. Ползват месинджъра на ВКонтакте.
Регистрацията в ВКонтакте ми се отразява чудесно - имат много добре развита общност от школи и художници. Често ми излизат постове с уроци или видеа. Още не се оправям съвсем добре, защото толкова години ползвам все Фейсбук, но ще се науча. Попаднах на една дама - Ксения Максимова. Тя прави безплатен маратон по акварел в момента - Зимен пейзаж. Първият ден започнах така - малко на шега, но днес /вчера вече Simple Smile / беше третият и отделих около 4 часа, за да постигна това, което исках. Всъщност ще видя утре на дневна светлина дали е станало или мозъкът ми си дорисува каквото и където му е кеф. До тук - много приятно и достъпно обяснява. Не успявам да рисувам с нея на живо, но после засядам със записа. Новия стрийм затваря стария запис, т.е. имам 24 часа, за да го гледам и работя с него. Ще пуска такива ежедневни записи до 22.12. Дано успея с всички. Утре, ако някой пише след този пост и има интерес, ще кача трите работи до сега.

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 11:42 от Raya

# 141
  • Пловдив
Рая, много полезна информация - ако може дай линкове, в случай че има пак подобни маратони.

# 142
  • София
Ето тук върви в момента маратона на Ксения.Максимова. На стената си качва пост с видеото за деня.
https://vk.com/wall-212786258_4626

Сега ми излезе реклама на мейла за безплатен 5 дневен маратон на Собака-Рисовака за рисуване с маркери. Не успявам да го намеря извън акаунта си, но намерих този акварелен скечинг , който започва от утре и където може да се регистрирате на сайта и да получавате уведомления:
https://sobakarisovaka.ru/pages/akvasketching/marafon/01/?utm_so … _campaign=profile

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 13:02 от Raya

# 143
Здравейте! Включвам се и аз в темата с един въпрос. Искам да изработя забавна дъска с отварачка за бира, за стена. Из интернет се продават такива и взех идеята от там. Пише, че при изработката е ползвана трансферна техника и е дорисувано. Аз мисля да не ползвам трансфер, а направо да рисувам,макар че с текста ще ми е по-трудно сигурно. Та, на въпроса: някоя от вас, която е рисувала върху дървена повърхност, може ли да ми каже, дали преди да нанеса грунд, трябва да изолирам с С200? Имам опит с рисуването върху платно и понеже там се изолира задължително, а никъде не намерих информация за дървото, реших да попитам тук. Ето, това е снимка от нета, и аз искам да направя нещо подобно.

# 144
Здравейте! Освен Етси, в кои други чуждестранни платформи могат да бъдат предлагани картини за продажба?

# 145
Имаше разни руски сайтове, в които се продават ръчно направени неща и картини, но отдавна не съм ги разглеждала. Не знам дали не са само за руснаци.
Кобалт днес трябваше да има 20% отстъпка на всичко, обаче не я виждам отразена на сайта. Освен това, не виждам колко им е цената за доставка - лятото със сигурност пишеше, а и май прагът за безплатна доставка беше 100 лева, сега не пише такова нещо. Аз не поръчвам от магазини, в които не е упомената цената на доставката Sad Жалко, мислех да си взема нещо преди празниците.

# 146
Шаренийка

# 147
Много екзотично и оригинално Simple Smile

А от Кобалт ми отговориха, че не важало за онлайн магазина, явно съм пропуснала тази информация...

# 148
  • София
Ей така да покажа, с какво се забавлявам тези дни с Ксения Максимова:

Не се сещам, как се правеше изображението с определена височина и се извинявам за чаршафа.

# 149
Страхотни са! Тази с оградата май ми харесва най-много Simple Smile

П.п. видео на един от любимите ми художници в Ю туб - бърза рисунка на Коледна звезда (растението) - смесена техника, но предимно акварел:
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 18 дек 2022, 20:17 от pppqqq

Общи условия

Активация на акаунт