🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 3 (18.09 - 25.09) 🐄

• 35 340
  • 766
  •   1
Отговори
# 300
В днешно време един такъв хабитат е доста далеч от набори 90-80, че какво да говорим за по-нагоре. От него обаче може да се вземат доста полезни неща за в живота, но ако битуваш по-продължителен период от време. Примерно - истинско трудолюбие, упоритост в начинанията и висок праг на отказване, уважаване на труда на другоя  и т.н. Естествено - има и много негативни неща, които могат дасе попият от там, но няма да говоря за тях. Но за съжаление и в селата текат едни процеси на девалвация. Мързеливи хора, мрънкащи и т.н. В села с по 10-150 до двеста души всичко е на градски начала - кафенца, селските клюки, злобата и завистта в оборот, грандиозен мързел и други. Да не говорим, че и животно може да не видиш.

Живка си призна, че ги е отворила, но кой ги изяде...не се разбра. И Коцето май е ял от тях, че и си признал според Гиргинов.

Въпрос към Лозанова? Вярно ли е, че Теодора е била най-мързеливата заедно с Ваня Grinning  Oт вашата групичка никой нищо не е казал, докато от другата се твърдеше единодушно, че е тя.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 11:40 от fermata72021

# 301
  • Вестерос
По-скоро набори 90-00, от 80 до 90 има доста живели по селата, най-малкото са ходили 90-те на гости на баба и дядо на село. Виж след 95 година някъде родени рядко се среща. Не забравяй, че родените 2000  година са на 22 години вече..

# 302
  • София
Сигурно на кастинга е имало и селски хора, но не се е връзвало със сценария. Забравих кой беше Калин или Иван, казаха, че никой в отбора няма опит, всеки е пробвал да дои преди предаването, но дотам. Въпрос на желание е да се научат. Така че не е само за Аксения това, че не се е сблъсквала, но тя си мрънка от първи ден. И преди да бъде ратай пак се оплакваше, че много я карали да работи.

# 303
Кой  участник се крие зад ника?
   Аз лично не вярвам да ги оставят съвсем без храна, все някакъв минимум имат. Но покрай битовизмите лъсват не толкова възвишените характери.
   А разбрахме ли кой изяде стафидите?
Никой, никога не разбра кой изяде стафидите. Според мен дори продукцията.

fermata72021, колкото и да не харесвам Теодора, не бих казала, че е била мързелива, в никакъв случай, тя отлично се справяше с типично женски задачи (тук не говоря за мрънкане и интриги :д) като плетене, шиене, което не се отдава на всеки, а също така много се занимаваше с плевене и градинарство.

# 304
Какво мислиш за представянето на Чавдар до момента?

# 305
Какво мислиш за представянето на Чавдар до момента?

Аз и в предишно мое мнение споделих, че харесвам Чавдар.
Смятам, че това е неговият сезон, попаднал е сред своите хора и се справя отлично. Той разбира от фермерски труд, освен това е високо интелигентен човек, смятам, че си е взел поука от предишния сезон, отлично знае как да развие в положителна насока образа си и да си изиграе картите по начин, който да бъде успешен за него. Всеки човек в характера си има негативи и позитиви, в миналия сезон, той не можа да развие потенцила, който притежава, което пък е точно обратното в този. А ти какво мислиш за него? Харесваш ли го?

# 306
Аксения е егоцентрик. Тя изхожда от себе си и своите нужди. Глуповата също, с малко разум човек може да прецени, че поставя животно в риск и да потърси съвет или помощ. За нея хубавото тяло, което има е достатъчно и до сега и е отваряло врати. До сега. Сериозно е объркала форма̀та и не осъзнава, че не може да гледа първо себе си. Опърничава е ужасно и държи последната дума да бъде нейна. В същото време осъзнава, че греши, но категорично отказва да “падне по гръб” и да се поправи. Объркана е, като ученичка, а е майка на две деца. Сякаш е живяла в някаква изолирана вселена до сега, в която е достатъчно да нахлузиш банските и да се пофръцкаш. Този похват обаче сега не работи и тя не знае какво да прави. Затова и се къпе час по час - очаква отново показването почти гола да я освободи от проблемите, ама нъцки.

# 307
Аз и в предишен коментар споделих, че за мен той си гради един силно патриархален образ, който не е едно към едно с действителността. Или поне чак толкова наситен, както е представен във "Фермата". Има плюсове и минуси, но чисто като социална игра - спрямо зрителите и спрямо съфермерите, която е най-важната за формата, не мисля, че има способностите да спечели. Ако беше в другия отбор щеше да се представи по-зле и от седми сезон. Във визитката си от миналата година се споменаваше, че е заемал висока длъжност в престижно корпоративно юридическо лице. Някак си това, което представя и твърди че е, не ми съответства с пробива му в такива среди, в които се изискват малко по-различни качества.

Лошо впечатлени ми направиха споровете му в началото на година във fb относ за и против ваксинацията. Влизането в такъв спор, точно пък в такава социална мрежа е безпредметно и безсмислено поне за мен.

# 308
  • София
Това с връзването за столовете всяка седмица ли ще го гледаме?

# 309
  • Другата България
Цвети, ти би ли влязла отново във формата? Или в друг?

# 310
LinaLo, в предишния сезон до където го гледах, ти харесваше Теодора и тя беше от "твоите", а Чавдар пък от другите. Сега казваш, че не си харесвала Теодора. Преосмисли ли от позицията на времето и вече виждайке като зрител всички ситуации отстрани, отношението си към другите участници? Отхареса ли накои от тях, които харесваше и започна ли да харесваш някои от тези, които не харесваше докато бяхте вътре?

Във визитката си от миналата година се споменаваше, че е заемал висока длъжност в престижно корпоративно юридическо лице. Някак си това, което представя и твърди че е, не ми съответства с пробива му в такива среди, в които се изискват малко по-различни качества.
А аз мисля, че има качествата точно за корпоративна среда. Той е авторитарен, безцеремонен, дори тираничен на моменти - отлични качества за ръководител в корпоративна среда, а не само за обикновен служител. Смятам, че даже са били ярко изразени тези качества, повече от поносимото за такъв и това му е попречило.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 15:11 от Анонимен

# 311
Знае ли се дали тези постройки над които работят са с някаква цел? В смисъл, казвали ли са дали ще се ползват от бякого след това? Вчера се замислих, защото ми направи впечатление колко близо до водата са и колко му е да прелее при по-обилни валежи.

# 312
Не трябваше да избират Аксения за ратай. От самото начало допуснаха грешка, наказвайки нея набутаха себе си.
Тя се показва като завършен егоист, който не изпитва емпатия. Ако приемем, че е решила да отмъщава, затова че са я пратили ратай, ок, но отношението й към животните не може да се оправдае. И аз смятам, че сменената крава при Веселка е с мастит заради Аксения, някой друг го беше споменал по-нагоре.

Г-н фермерът Иван, като си сложи такъв трън в гащите, би трябвало неотлъчно да я следи и да й помага, за да сведе до минимум всички негативни последици. А той какво прави - обратното, след като белята е станала започва да й се кара. Ако беше човек на място, от самото начало щеше да стои до нея, щом вижда, че тя не се справя.

Аксения май сподели във визитката, че няма приятелки. Ако не бъркам това е доста показателно. Разглезена е, свикнала е да я обгрижват,  в което няма нищо лошо, просто не влизаш във Фермата и си живееш живота.

Радо не искам да го коментирам, дано излезне бързо, не мисля че ще е много силен на арената, пали бързо, губи самообладание.

Разочарована съм от новите надежди, можеха да вкарат поне един-двама души, които да си тежат на мястото, да поведат отбора, но такива няма. Симпатизирам леко на Мирела и Елена и то от последния епизод.

И да вметна още нещо- от старите герои много ме разочарова НИна, в сезона, в който участваше преди години, беше усмихната и лъчезарна, а сега е точно обратното. Явно животът в България я е променил към лошо.
Искам Аксения да отиде на арената и ако загуби да прати Елена за фермер, ще стане интересно и ще видим големите мъже какво ще правят. Simple Smile

# 313
Сега Иван, за да омаже още повече положението, ще събере и вземе личните вещи на Аксения, за да я накаже. Очаквам взрив...

# 314
Аксения ми изглежда като да е свикнала да е принцеска и не е свикнала някой да й дава задачи със заповеднически тон. Не мисля, че има навик да работи, особено пък за "чужди" хора. Тя със сигурност не осъзнава, че е проблем да си зареже работата, за да се погрижи за личната си хигиена - нещо, което не е животозастрашаващо. Това, естествено, не я оправдава за всички глупости, които сътвори.

Искам да отбележа големи червени точки за Мирела и Елена, че говориха с Аксения човешки и й протегнаха ръка. Според мен, точно това много й липсваше.

Общи условия

Активация на акаунт